reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

jolek moze to i byc uczulenie :tak: kazde dziecko moze na nie inaczej zareagowac :baffled: masz jakis zel na ukaszenia komarow?.

tak tak kupiłam właśnie dzisiaj fenistil no i mam taką robioną maść

A u nas pierwszy ząbek, po ponad tygodniu masakrycznych nocy. Mam nadzieję, że następne wyjdą mniej boleśnie.
hurraa dla Helenki

reklama
jolek przypomnialo mi sie tez ze mnie na uczulenia po ukaszeniach bardzo pomaga łykanie Calcium :tak: bylo nawet takie specjalne oduczulajace (Calcium Alergo Plus), ale dla dzieci sie raczej nie nadaje :no: choc na opakowaniu nic o tym nie jest napisane.

jolek przypomnialo mi sie tez ze mnie na uczulenia po ukaszeniach bardzo pomaga łykanie Calcium :tak: bylo nawet takie specjalne oduczulajace (Calcium Alergo Plus), ale dla dzieci sie raczej nie nadaje :no: choc na opakowaniu nic o tym nie jest napisane.

właśnie ta pani w aptece też mi mówiła ,że jak karmię to ja mogę pić i on to wyciumka i też kupiłam
dziękuję za podpowiedzi

Jurand jest bardzo oryginalnym dzieckiem. Ciężko mi go wyczuć. Jego złe humory to nie zęby, a już myślałam. My się nie umiemy dogadać. Jak już zrozumie o co mu chodzi to mijają tygodnie. Wreszcie udało nam się dogadać co do spanie w dzień. Nie wiem jak wy rozpoznajecie, że wasze gagatki śpiące, ale ja jak patrzę na mojego terrorystę i ziewa, trze oczy i marudny to go do spania, a on mi wojny prowadził ostatnio. Udało się w końcu i wiem kiedy to moje dziecię śpiące w dzień, bo na noc nadal brak problemów.

Oj aga nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja też się nie mogę dogadać z moim dzieciem. Jak już wydaje mi się że wiem o co mu chodzi, on wywija coś czego kompletnie się nie spodziewam. Czasami to już nie mam siły. A jeśli chodzi o spanie to w ciągu dnia nawet jakoś śpi, ale nocki tragedia.. ja to już nie wierzę że kiedykolwiek się wyśpię przy moim synu:-(.

Golimek - gratulacje :)))
aga - wreszcie wróciłaś :-)

A mnie się dzisiaj śniło, że Milenie wyszły dwie górne jedynki. Ale to był tylko sen.

hooba nie pocieszyłaś mnie, tylko ci współczuje, mi się udaje dojść do ładu z moim dzieckiem, ale podobnie jak u ciebie, zaraz zmiana i znów droga przez mękę, i kiedy nie zaczną nasze dzieci mówić to mamy problem, ale jak zaczną to chyba będzie jeszcze gorzej :-D:-D:-D
ardazesh :-):-):-), obejrzałam Milę no i kurcze.
A Jurandowi pcha się chyba kolejna jedynka, ale nie mogę dobrze zobaczyć bo sobie nie daje.

ja jak widzę ,że Niko marudzi daję mu pieluszkę i on robi yyy yyy i tuli się do niej to wiem ,że śpiący jak ją gryzie to głodny, a jak się nią przykrywa to chce się bawić . To są nasze znaki dymne:confused::tak:

reklama
Do góry