reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

hej kobietki mam pytanko ?
Jak już pisałam Niko jest uczulony na jad komarów ,no i oczywiście te podstępne bestie znowu go pogryzły ( żebym mogła to bym powystrzelała dziadostwo) . Na nóżkach tzn na łydeczkach zrobiły mu się takie chrosteczki jak gęsia skórka ,taka tareczka czy to może być od uczulenia czy może to coś innego. Zaznaczam ,że kupki robi ładne to chyba od jedzenie nie ale pewna nie jestem .Co o tym myślicie . Zapisałam się do dermatologa ale u nas się czeka 2 tyg i nie wiem czy do tego czasu wytrzymam bo w sumie na prywatną wizytę mnie nie stać . No chyba, że będzie coś gorzej to pójdę do naszego pediatry .Napiszcie co myślicie może któraś miała podobnie(chociaż lepiej żeby nie miało)

reklama
U nas jad komara objawia sie wielkim bomblem u starszyzny, coś a la mega krostka, nie wiem jak jest u was joluś. U mnie starszyzna odziedziczyła to po tatusiu. Wyglada to niczym ogromniasta bulwa .U Amelii narazie nic takiego nie zaobserwowałam.
A ta wysypka u was jak najbardziej może być od pokarmów, proszku (?) , płynu do płukania...

Nie wiem co sie dzieje z moja córą..wstaje o 9 , w ciagu dnia śpi 2 razy po 30 -max! nawet jak jest cicho, nawet jak ja bujam to i tak po 30 min pobudka :-:)-(
O 21 zasypia ale na chwilkę potem po 20 min budzi sie i ok. 30 min do godziny nie spi- tarza sie po łózku, potem domaga sie cyca i tylko przy nim ponownie zasypia, budząc sie kilka razy w nocy....o co kaman?
Aha- jestesmy od 1,5 tyg u mojego brata....

U nas jad komara objawia sie wielkim bomblem u starszyzny, coś a la mega krostka, nie wiem jak jest u was joluś. U mnie starszyzna odziedziczyła to po tatusiu. Wyglada to niczym ogromniasta bulwa .U Amelii narazie nic takiego nie zaobserwowałam.
A ta wysypka u was jak najbardziej może być od pokarmów, proszku (?) , płynu do płukania...
tak tak taka wielka bulwa i od razu taki strup jak po ropie . Właśnie myślałam ,że od detergentów może być ,ale nie zmieniałam i od dawna piorę w tym samym . Myślę ,że może od jedzonka bo ja praktycznie to już mu wszystko gotuję razem tylko mięsko osobno. No nic będę patrzeć i kombinować może coś wymyślę

Jolek Julka tez miała dwa razy takie bable właśnie od komarów ale teraz juz ja na szczescie przestały gryśc. Moze wybierz sie do pediatry bo dwa tygodnie to troche długo

jolek moze to i byc uczulenie :tak: kazde dziecko moze na nie inaczej zareagowac :baffled: masz jakis zel na ukaszenia komarow?

daggy moj ostatnio tez mniej sypia w ciagu dnia ale za to w nocy spi dluzej i spokojniej :tak:

Moze twoje corka jest niespokojna wlasnie przez zmiane miejsca do spania jak jestes u brata? A jak nie to, to może ząbki albo bol brzuszka? ;-)
Moze sprobuj jej posmarowac dziasla zelem i zobaczysz czy to pomorze na spokojniejszy sen.

daggy, może twoja niunia czuje, że nie śpi u siebie.
Takie małe dzieciaki nie przepadają za zmianami.

A ja śpię słodko z moim Karolikiem i trzymam swoje kciukaski, żeby wam też się już dobrze spało. Przeszłam swoje to teraz odsypiam.:-)

jolek, widać na zdjęciach jak Nikuś pokąsany:-(

a ja się w końcu wyspałam:-):-):-) dzisiaj były tylko 2 pobudki w nocy i dwa razy cyc na śpiocha o 2 i o 5 a potem syn łaskawie pozwolił pospać do 7:-) a zębów jak nie było tak nie ma:sorry2:

reklama
Do góry