reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Zosia ma pseudokrup. Nie wiem jak mogłam wcześniej nie zainterweniować, z każdą błavhostka latam do lekarza, a teraz ten oddech zbagatelizowałam i ....mogła sie udusić! Rany płakac mi się chce, że mogło dojść do tragedii. Wiem że powinnam się cieszyć że juz wiem, że wystarczy pilnować i leczyć, ale myśl że mogła...ja bym razem z nią. Teraz musimy wyleczyć zapalenie krtani.
Nie miałam pojęcia że coś takiego istnieje. Dzięki dziewczyny za wsparcie.

reklama
Ardzesh nie zawsze tak jest ja mam dwoje takich samych
ja mam troje takich samych tzn tamci byli tacy tak do ok 6-7 lat a teraz to koszMarki

No ardzesh ..moje dzieci obydwoje daly mi popalic przez pierwsze trzy miechy :-D
Nie ma regul ....moim zdaniem :tak:

Antarku ....daj znac co u Zosienki ..mam nadzieje ,ze to nic powaznego ... i polecam ..abys zakupila sobie elektroniczna naianie ....jest rewelacyjna ..wszystko slyszysz :-)
ja jestem bardzo zadowolona ...i zabiram ja na wszelkie wyjazdy i wypady :-)
Elektroniczna Niania - Barbie Lalki dla dzieci Klocki Lego Sklep internetowy z zabawkami

oj tak tak taka niania to super sprawa

ana biedulek tyle się męczył

antar ???????? czekamy

oj antar to przeżyłaś dramat .Wiesz ja nie jestem pewna ale mogło to być tzw pseudo krup ja to przeżyłam z moim Kamilem miał wtedy 8 m-c i taki robił się siny i tak szczekał jak mały piesek wtedy pamiętam były św wielkanocne i my jako jedyni byliśmy w szpitalu na oddziale .

Miałaś rację. ale co to jest?! Zaraz szukam w necie.
Antar - najważniejsze, że już wiesz co to i że będziecie leczyć. A skoro jolek ma dorosłego syna, który to przeszedł, to Zosia też da radę. Ale i tak współczuję!

ANtar- nie obwiniaj się, Kochana... ważne, ze już wszystko wiadomo:tak:

A ja sie Wam poskarżę... dzis przed szczepieniem po badaniu lekarka mi powiedziała, że Hania jest- tu cytat "tłuściutka"....stara rura normalnie!!!:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo przez 6 tyg skoczyła z 7200 na 8100... za tydzień skończy 6 miesięcy ipowinna podwoić masę urodzeniową, tak??!!?? no to z 4010 na 8100 chyba miesci sie w tej granicy... zła jestem... a moze faktycznie jest za tłuściutka??:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-(

Ardzesh pseudokup występuje przy niedrożności górnych dróg oddechowych, wyczytałam ponadto że często u dzieci z małą krtanią. Chrakteryzuje sie takim szczekaniem, atakami kaszlu które mogą zakończyc się uduszeniem.

martussa ludzie prawie o każdym dziecku mówią, że jest tłuściutkie przez to, źe mają te nóżki takie pofałdkowane.
Ostatnio do nas przyszli goście, a teściowa do nich "Kalina gruba jest, ale jak zacznie chodzić to może schudnie". Kuuuurrrrna, dziecko waży 7400, jest na 25% centylu, a ta mi będzie gderać.
Ale co zrobisz?
Nie przejmuj się!
antar i co teraz?

Ardzesh pseudokup występuje przy niedrożności górnych dróg oddechowych, wyczytałam ponadto że często u dzieci z małą krtanią. Chrakteryzuje sie takim szczekaniem, atakami kaszlu które mogą zakończyc się uduszeniem.

:szok::szok: nie slyszalam o takiej dolegliwosci nigdy... dobrze ze juz macie postawiona diagnoze :tak: bedzie latwiej wiedzac czego mozna sie spodziewac :tak: no a elektroniczna nianie polecam w takim wypadku jesli jeszcze nie masz, na pewno sie przyda. moze warto tez pomyslec o monitorze oddechu? ;-) 3mam kciuki ;-)

reklama
antar :szok::szok::szok: no to miałaś wakacje z koszmarem. Dobrze, że już wiesz co to jest. Nie obwiniaj się, teraz już nauczona doświadczeniem kupisz nianie i będziesz trzymać rękę na pulsie. A jak wygląda to "szczekanie", czy to takie krótkei oddechy jakby się chciało coś powiedzieć ale nie mogło? Coś jak nagła zadyszka? :confused:
Martussa no mnie też wkurza takie gadanie, bo jak pisze larkaa każdy mówi o niemowlakach, że grube i że zgubią jak zaczną chodzić - tak rosną dzieci. Tak na marginesie to nie wierzę w te teorie o przekarmianiu niemowląt... Zuzka większość genów odziedziczyła po tacie, a ten był jako dziecko spory - teraz chudzielec jakich mało i tej tkanki tłuszczowej, która ma się niby odkładać w pierwszym roku życia próżno szukać.

Do góry