reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Moze to dziwne, ale "cos" poczulam po raz pierwszy na przelomie 15/16 tyg. Pozniej wyrosl mi obok pepka guz, ktory jak delikatnie dotknelam to "uciekl". Na wizycie u lekarza polozna mnie wysmiala, mowiac, ze to nie to, tylko jelita, a wieczorem jak sobie juz lezalam w lozeczku to znowu sie pojawil "obcy" i wiem swoje, ze na pewno nie sa to jelita, ktore uciekaja :) Wyraznych kopniakow i babelkow to jeszcze nie czuje, ale na to przyjdzie w koncu czas :) i nie moge sie ich doczekac!!! :)

Witajcie!!!!!!!!!!
Malenstwo daje o sobie znac:) mimo ze delikatnie to jednak calkiem wyczuwalnie:) niesamowite uczucie!!!!!!!! Jestem przeszczesliwa!!!!!!!!Tatuś maleństwa tez :) tylko niecierpliwi sie kiedy w koncu bedzie sam mogl to poczuc lub zobaczyc:))) mysle ze jeszcze ze 2 tyg i bedzie w pelni usatysfakcjonowany:))

dziewczyny nie wiem jakim cudem ale przeoczyłam ten wątek tzn. ciągle nie mogłam się zebrać żeby tu napisać.
Ja pierwsze ruchy tzn. takie łaskotanie poczułam 2 września i potem spokój a tak codziennie to moje maleństwo daje o sobie znać od 12 września czyli tak około 18 tc. A wczoraj mój mąż mógł poczuć nasz skarb

Mój przyszły mąż też dzisiaj poczuł, położyłam mu łapkę na moim brzuszku i poczułam kopniaka, zapytałam czy poczuł, a on że to przecież moje skurcze. Głupek myślał że skurcz to takie krótkie spięcie kawałka skóry, a to nasza córeczka była:)

Ja czuję ruchy już dobre 2 tygodnie, a w tamtym tygodniu poczuł mój mąż:happy2: Młody kopie już konkretnie, szczególnie wieczorami:-D

Ja czuje Malenstwo juz dosc dlugo, bo 5 tyg.!:szok::szok::szok: czasami kopie mocniej, czasami tylko sie rusza, ale od kilku dni dostaje kopniaczki na wysokosci pepka i czulam je juz kilka razy na stojaco. Wczesniej odczuwalam Maluszka tylko kiedy siedzialam lub lezalam, a najbardziej w pozycji pollezacej;-)

reklama
U mnie synek rozpoczął atak na pęcherz. Kurcze nie wiedziałam, że to on a dziś co się poruszył i kopnął takim stłumionym kopniakiem to mi się siku chce. Tak jest już od jakiegoś tygodnia, ale że to syn mnie ściga to dziś się kapnęłam. W ubikacji poleci parę kropel i tyle. Męczy mnie już ciągłe bieganie do WC. Najgorzej jest wieczorem, kiedy mi się robi cieplutko, kiedy M leży koło mnie, a tu muszę wstać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Do góry