reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

wiesz co jak bylam z nim u nefrologa i sie spytałam czym najlepiej mu buzie smarowac i ciałko bo miał lekko przesuszone to mi zapisała własnie to. jak go kiedys posmarowałam nivea na kazdą pogode to zaraz miał wysypke. w szpitalu z kolei polecili mi krem aquastop bo sie urodzil z przesuszonymi stópkami i łapkami. nie wiem czy linomag nie jest za tłusty na twarz...

na masaż twarzy czy w ogóle czegokolwiek to bym sie sama najchetniej wybrała :-D

reklama
wiesz co jak bylam z nim u nefrologa i sie spytałam czym najlepiej mu buzie smarowac i ciałko bo miał lekko przesuszone to mi zapisała własnie to. jak go kiedys posmarowałam nivea na kazdą pogode to zaraz miał wysypke. w szpitalu z kolei polecili mi krem aquastop bo sie urodzil z przesuszonymi stópkami i łapkami. nie wiem czy linomag nie jest za tłusty na twarz...

na masaż twarzy czy w ogóle czegokolwiek to bym sie sama najchetniej wybrała :-D
nie no nivea i inne perfumowane kosmetyki dla dzieci ze skaza sa beee;-)
ja mam w sumie oilatum ... do ciala(chociaz wszedzie ma ladna skorke ,oprocz polika i prawej raczki ) ...i tym ja smaruje ...ale do twarzy bym chciala cos innego ... :-)

a widzisz - przypomnialas mi - na poczatku tez mialam do twarzy krem oilatum soft, ale drogie to to. a ten krem z apteki kosztuje 5zł i jest ok, wiec sie nawet nie zastanawiam. młody miał takie przesuszone placki na ramionkach i ładnie po tym zeszło.

lajfik ja smaruję Blance buźke emolium do skóry atopowej..jak dla nas super..Blanka też ma delikatną skazę..lecimy na Pepti..ale zanim przeszliśmy na pepti to na zwykłym mleku też miała przesuszone policzki i nam emolium pomagało:tak:

a widzisz - przypomnialas mi - na poczatku tez mialam do twarzy krem oilatum soft, ale drogie to to. a ten krem z apteki kosztuje 5zł i jest ok, wiec sie nawet nie zastanawiam. młody miał takie przesuszone placki na ramionkach i ładnie po tym zeszło.
Ten krem masz na recepte ...podaj mi nazwe jak mozesz ...a oilatum mam z Irysowa...tam jest tanszy :tak:

wiem, że nie powinnam, ale mi się to skojarzyło hahahahahahhahahahaha
heheheh dopiero taraz jak sie wczytalam ...to mam beke heheheh ...widzisz larkaa ..ja jestem od 7-go lipca bez meza :-D:-D:-D

przeniosłam. U nas 3 dni to za mało, nie widzisz, że Mila to fenomen fizyczny i motoryczny :-D:-D:-D, i kobieto nie opowiadaj wszystkim bo tylko inne mamuśki kompleksów dostaną :-D:-D:-D. A Mila przypadkiem już nie mówi ?? Bo kurcze jakaś niedouczona wróciła z gór.
ja przez to jak wstaję to sprawdzam czy Niko czasami nie stoi w łóżeczku ,czy sam nie poszedł do ubikacji i nie buszuje w kuchni itd itp:-D:-D

uwazaj na komary i ich ukaszenia :-p:tak: corka mojej kolezanki przez takie ukaszenie zarazila sie bolieroza :shocked2: cala reka jej spuchla i sie mocno zaczerwienilo :dry:
hej nie strasz mnie bo mały ma na kciuku takie bąble i całą czerwoną rączkę ,ale wczoraj doktórka to widziała i nic nie mówiła to chyba nie jest źle:-(

z apteki masz ze wzgledu na alergie?
Malej teraz sie lekko przesuszyla na jednym poliku i zastanawiam sie nad linomagiem ...bo gdzies wyczytalam ze przy skazie moge tym posmarowac ...ale nie jestem pewna ..najwyzej dopytam w aptece ....:tak:
A gdzie chodzisz z nim na masaze :-D:-D:-D?

wczoraj jak byłam w przychodni to weszła ze mną rodzinka z maleńkim dzieciątkiem i mama się pytała doktórki czym smarować buziaczka i ona doradziła jej właśnie linomag i kąpiele w ojlatum

wiem, że nie powinnam, ale mi się to skojarzyło hahahahahahhahahahaha

no gdyby labudka była facetem:-D:-D:-D

Moj Kuba ...bardzo mocno reaguje na ukaszenia komarow ...i musze mu nawet czasem podac zyrtex i smarowac reke altacetem :dry:... ma mocno zaczerwieniona i spuchniete miejsce ukaszenia ..tak mi doradzila lekarka

Moj Kuba ...bardzo mocno reaguje na ukaszenia komarow ...i musze mu nawet czasem podac zyrtex i smarowac reke altacetem :dry:... ma mocno zaczerwieniona i spuchniete miejsce ukaszenia ..tak mi doradzila lekarka
lajficzku no właśnie też dostałam zyrtek ,elokom i jakąś robioną maść i działam .Dzisiaj zakładam nową siatkę na okno i wielką firankę nad łóżeczko ale mądry polak po szkodzie i tak już dziecko cierpi

reklama
Miłoszek ma tak zatkany nosek od kilku dni byłam u lekarza i dostałam lek który już mam od dawna ech a to jest od pogody mam nadzieję że upałów już nie będzie u nas w mieście dużo dzieci choruję teraz na 3dniówkę

Do góry