reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Aga - Moja Mila trzy dni się gibała na boki i przestała. Jurand też lada chwila będzie pięknie siedzieć :)) Gratulacje :)
przeniosłam. U nas 3 dni to za mało, nie widzisz, że Mila to fenomen fizyczny i motoryczny :-D:-D:-D, i kobieto nie opowiadaj wszystkim bo tylko inne mamuśki kompleksów dostaną :-D:-D:-D. A Mila przypadkiem już nie mówi ?? Bo kurcze jakaś niedouczona wróciła z gór.

reklama
ja dzisiaj tez ledwo - okazało, sie, ze jak ma sie 2 facetów w domu to jest pewne, ze jeden z nich Cie obudzi ;-) dzisiaj wstawałam co godzine - najpierw do siebie :-D bo sie wody opiłam w dzien i latałam sikac, potem do młodego ze 3 razy i jak juz sobie zasnelam to mężol stwierdzil, ze zabierze mi całą kołdre i to tak energicznie,ze mnie obudził :baffled: młody nakarmiony o 6.00 oczywiscie zasnal tak mocno, że żeby go do babci wywieć musiałam go budzic - szkoda, że w nocy tak nie mogł :baffled: dzisiaj padam, jeszcze pogoda u nas do dupy...

Dziewczyny Gabrys raz zrobil taka mini kupe i nie zauwazylismy i siedzial troszke chyba z ta kupka i dupsko sobie odparzyl mam sudocrem i bephanten a wy macie cos co szczegolnie polecacie?

:tak:

u malego tez odparzenie :baffled: nie pomaga linomag, sudokrem ani krem nivea przeciw odparzeniom :no: sprobuje ten bephanten;-)

ufff my już po szczepieniach teraz dopiero po skończeniu roku
Dzisiaj wstałam rano wzięłam Nikusia do karmienia ja patrzę a on cała buziuchna wysypana a na bródce dwa wielkie ukąszenia po komarze i lewy kciuk to chyba z 5 razy :wściekła/y::wściekła/y: dosyć że mam to badziewie do kontaktu odstraszające komary to jakiś bydlak pofatygował się pożreć mojego synka:angry::angry:jak tak można .No i jak poszliśmy do lekarza to myślałam że nie będzie szczepienia ale ona nie miała przeciwwskazań .Dobre:confused: było to że Niko od wtorku schudł 100g bo we wtorek ważył 8120 a dzisiaj 8020 :baffled:no ale dzisiaj przed wizytą zrobił mega kupkę a wtedy widocznie miał jelitka pełne. Szczepienie zniósł dzielnie i praktycznie całe popołudnie mi przespał obudził się ok 19 no i teraz znowu zasnął już myślę że na noc. O kurcze ale się rozpisałam wstąpiła we mnie wena pisarska:-D:-D:confused::sorry2:

uwazaj na komary i ich ukaszenia :-p:tak: corka mojej kolezanki przez takie ukaszenie zarazila sie bolieroza :shocked2: cala reka jej spuchla i sie mocno zaczerwienilo :dry:

haha :)

Ostatnio na wsi mówię rano do męża, żeby zabrał Milę do kuchni, żebym mogła odespać ciężką nockę a on podrzucił ją babci, która spała w drugim pokoju a sam poszedł na kompa :-p;-)
Moja mama bardzo się zdziwiła, że ktoś jej kukułkę podrzucił :sorry2:

moj tez by tak zrobil jakby tylko mogl :-p ale moja mama jest bezposrednia i zawsze sie przyczepi do takiego zachowania mowiac np "co? nie chce ci sie synem zajmowac?" albo "oj Maciuś, tata chyba miał cie dość, ze cie tak zostawił" :-p wiec jak juz mąż ma opiekować sie malym to zazwyczaj.... siedza na komp razem :wściekła/y::angry:

labudka ja tez znam takie nocne pobudki :tak: nie raz to wychodze z siebie bo syn obudzi mnie z 10 razy w nocy a mąż jeszcze ze 3 razy dodatkowo bo: klika na klawiaturze kompa, tlucze sie zamykajac drzwi, zabierze koldre, wpycha sie na nie lezac w lozku albo... wstaje na siku :-D:-p

Labudka, nieźle... u nas też jak zbliża się mój powrót do pracy to Karol śpi po 12 godzin. Wyraźnie skracają mu się pobudki w nocy, więc wczoraj nie miałam urojenia. Dziś też pierwsza pobudka o 3:17 a druga na mlesio o 4:30.Spał do 8:30.
Od przyszłego wtorku też będzie jeździł do babci.
Trudno będę budzić nie ma rady.

aga, pamiętam, że Karol kilka razy miał takie dni, że pił mało mleka ale za to nadrabiał herbatką lub soczkiem. Nie gardził jedynie kaszką na śniadanie i kleikiem na noc.
Myślę, że może im gorąco w dzień, zęby wychodzą i nie mają chęci na tłuste mleko.

-j- u nas to samo, gryzienie cycków i strasznie rzuca mi młoda główką na lewo i prawo od kilku dni, nie wiem czemu!?!?!
Pobudki od tygodnia są 6-10 razy na noc - dziś wyjątkowo młoda wstała tylko raz :O aż się przespałam, bo specjalnie wcześniej położyłam się spać. Pewnie jak zwykle jednorazówka i dziś w nocy będzie znowu hardcore.

aga, pamiętam, że Karol kilka razy miał takie dni, że pił mało mleka ale za to nadrabiał herbatką lub soczkiem. Nie gardził jedynie kaszką na śniadanie i kleikiem na noc.
Myślę, że może im gorąco w dzień, zęby wychodzą i nie mają chęci na tłuste mleko.
u nas też tak jest co jakiś czas, mleko beee, ale teraz to mleko na maxa beeee:-D:-D:-D i teraz zaczęłam się martwić i szybciorem podawać picie, bo kiedyś to mleko beee ale jakąś ilość płynów wypił, a teraz mógłby mi wyschnąć na rodzynka :-D:-D:-D, i jeden błąd, że nie nauczyłam mojego dziecka pić od urodzenia, bo stresa przeszłam teraz. No ale dziecię pije i to hektolitry :-D:-D:-D.

lajfik, wiec tak: maseczki relaksujące, kremy pod oczy, serum na zmarszczki i 2 razy w tygodniu masaż twarzy u kosmetyczki ;-) a tak poważnie to mam maść/krem zrobiona na zamówienie w aptece, ale składu za cholere nie pamietam - napisze wieczorkiem z domu. kąpie go w balneum hermal i potem smaruje całego tym kremem i nic wiecej. skóre ma po tym cudną :-)

reklama
lajfik, wiec tak: maseczki relaksujące, kremy pod oczy, serum na zmarszczki i 2 razy w tygodniu masaż twarzy u kosmetyczki ;-) a tak poważnie to mam maść/krem zrobiona na zamówienie w aptece, ale składu za cholere nie pamietam - napisze wieczorkiem z domu. kąpie go w balneum hermal i potem smaruje całego tym kremem i nic wiecej. skóre ma po tym cudną :-)
z apteki masz ze wzgledu na alergie?
Malej teraz sie lekko przesuszyla na jednym poliku i zastanawiam sie nad linomagiem ...bo gdzies wyczytalam ze przy skazie moge tym posmarowac ...ale nie jestem pewna ..najwyzej dopytam w aptece ....:tak:
A gdzie chodzisz z nim na masaze :-D:-D:-D?

Do góry