reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

my już dawno używamy 4 z lidla są od 7 do 18 ( teraz u nas jest promocja są po 21,90:-) )

aga221122 wielkie brawa dla Juranda

larkaa Zosia budzi się dwa -trzy razy i czasami mam dosc Jak czytam ze wy wstajecie po 8 razy czasami to normalnie szok Chyba nie dałabym rady

Wasze maluszki obracają się równo w obie strony czy bardziej w jedną?Bo moja coś bardziej na lewo się obraca na lewym boku nawet spi. Już jej ostatnio kłade zabawki na prawą stronę albo ja kłade sie z prawej strony jak się bawimy i jest trochę lepiej ale to jeszcze nie to co ma byc:baffled:
No i moja Zosia chyba leniwa jest jak nic jej nie zaciekawi to z maty się nie ruszy Jak dzisiaj trochę za matę położyłam pilota od telewizora to chwilę pokombinowała i już w buzi go miała:tak:

reklama
Ja wczoraj byłam taka niewyspana, że zasnąć w ogóle nie mogłam ze zmęczenia. Dawno nie miałam takiego tragicznego dnia ;/ Dziś już lepiej, bo w nocy tylko 5 pobudek, w tym 3 razy mąż chodził także się wyspałam.

Larkaa wspolczuje dobrze ze maz Tobie pomaga
mi na szczescie Gab przesypia noce dzis przespal cala ale rzuca sie w tym lozeczku ze az mnie budzi jeczy steka obraca sie wymysla takze spie czujnie jak zajac i do mega wyspanych nie naleze

zapomniałam się pochwalić, Jurand zdobył wczoraj nową sprawność na spacerze, sam siedzi, bez spadania na boki:-):-):-), a czasem uda mu się już bawić zabawką.

Brawo Juri!! :-D

Wasze maluszki obracają się równo w obie strony czy bardziej w jedną?Bo moja coś bardziej na lewo się obraca na lewym boku nawet spi. Już jej ostatnio kłade zabawki na prawą stronę albo ja kłade sie z prawej strony jak się bawimy i jest trochę lepiej ale to jeszcze nie to co ma byc:baffled:
No i moja Zosia chyba leniwa jest jak nic jej nie zaciekawi to z maty się nie ruszy Jak dzisiaj trochę za matę położyłam pilota od telewizora to chwilę pokombinowała i już w buzi go miała:tak:

Gabrys na prawo tylko , staram sie mu pokazywac ze na druga strone tez mozna fikac ale widze ze przychodzi mu to z trudem

Dziewczyny zauwazylam jak Gabrys spal ze pulsowalo mu ciemiaczko wasze maluchy tez tak mniewaja :confused:

no mój Kamil to jak sięgnę pamięcią to wszystkie piżamy i koszulki do spania wywracał na lewą stronę bo księcia gniotły szwy
to mnie Jolek pocieszyłaś ... :-( ja miałam nadzieję, że z tego się wyrasta...

aga brawa dla Juranda
mary Zuzia się potrafi obracać w dwie strony, ale preferuje tylko jedną, nie chce siedzieć tylko jak się podciąga to od razu pupę do góry do stania podnosi.
ana normalne, Zuzce też cały czas pulsuje jak śpi czy je

Ostatnia edycja:
Jurand dziękuje za brawa :-):-):-).
Jurand przewraca się praktycznie tylko przez prawe ramie, czasem już uda mu się przez lewe, ale czasem nie radzi sobie wtedy z wyciągnięciem ręki.
Ana czytałam o twoich ekscesach z jedzeniem Gabrysia, wiesz, może on nażarty jest i wraca to co za dużo ma. Moje dziecię nauczyło zamykać się pysk i nic w niego nie wcisnę więcej.

dziś jestem po zarwaniu drugiej nocki, wstawaliśmy koło 10 razy do młodej, ale...humor nadal dopisuje, chociaż lekko mnie rzuca po ścianach :D

u nas jest raz dobrze a raz zle :dry: dzis w nocy wstawalam tez z 10 razy do malego a nocy poprzedniej spal od 21 do 4 bez pobudki :szok: ja nie wiem dlaczego tak jest :sorry2:

Ja mam 4 pobudki ostatnio. Od paru dni podaję mleko o 4:00 bo głodny się robi.
Czy wypije 100 ml czy 200 ml na noc (z kleikiem) to nie dotrwa do rana.
Jak ja będę wstawać do pracy ?

ja sobie nie wyobrazam pracowac teraz przy tak licznych nocych pobudkach :blink: jak wstane o 4 do malego to sie nim zajmuje z zamknietymi oczami (niemal na spiaco przez godzine albo dwie) a jak bym musiala isc na 7 lub 8 do pracy to bym chcyba w niej spala :baffled:

my już dawno używamy 4 z lidla są od 7 do 18 ( teraz u nas jest promocja są po 21,90:-) )

:tak:

my tez te po promocji :tak:kupilismy od razy 7 opakowan ;-)

nimfii to prawda, że przy tylu pobudkach nocnych nie sposób wrócić do pracy. Ja mam złote dziecko jeśli chodzi o spanie w nocy od 20-21 do 7 rano :tak::tak::tak: codziennie tak samo. Ale w dzień za to straszna wiercipięta, na próbę dałam ją do żłobka na 4h, przychodzę a pani do mnie, że ja mam diabla a nie dziecko :shocked2: wszystko im popluła, jak ktoś coś głośniej stuknie, piknie kichnie - to ona zaraz histerycznie płacze. Następnego dnia to samo było. Rozłąka z mamą jej nie przeszkadza, tylko jest przyzwyczajona do bycia ciągle w centrum zainteresowania - jak ktoś ją pomija to już się wścieka. Dla mnie to normalne u tak małego dziecka - dla pań w żłobku to ewenement. A to, że już nie je jak się z kimś gada podczas karmienia - no szok dla nich :dry:

Ostatnia edycja:
pbg moj synek ostatnio tez przewrazliwiony na punkcie halasow :nerd: zaczyna plakac do razu, tak samo jest jak widzi kogos obcego kto by go zaczepial i cos do niego mowil :dry:
podejrzewam ze maly w żłobku to by ryczal przez kilka godzin :shocked2:

Pbg to niezla z Zuzanki aparatka :-D

Aga wlasnie przejedzenie u nas chyba odpada ba Gabrys ja nie chce to tez pyszczek zamyka i nie zje a je tak na jedna porcje 150 ml wiec chyba nie tak duzo no ale nie wiem teraz ma akcje ulewanie wezmiesz go bllee usiadzie blle i tak mu sie ulewa po troszke wiec moze jakas niestrawnosc to jest stwierdzam ze raczej nie odgadne i mam nadzieje ze mu przejdzie bo caly czas sie martwie co mu moze byc i przez to chodze zestresowana non stop:zawstydzona/y:wiec musze wyluzowac;-)

Dziewczyny Gabrys raz zrobil taka mini kupe i nie zauwazylismy i siedzial troszke chyba z ta kupka i dupsko sobie odparzyl mam sudocrem i bephanten a wy macie cos co szczegolnie polecacie?

Ja sobie nie wyobrazam powrotu do pracy teraz nie moge ogarnac chaty i siebie :-D a jakbym poszla do pracy nastalby mega syf :tak:

reklama
Do góry