reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

My juz na 5 lecimy i jestem bardzo zadowlona :-D
Habcia to super ze Maks tak spi ja trez w sumie nie narzekam w nocy jedna pobudka ale o 5.30 to Gabrys juz zaczyna dzien i nie ma sily trzeba wstac i sie bawic :baffled:
A my wczoraj mielismy wieczorem maega wymioty po tym kurczaku wegetarianin jak nic

Antar daj znac jak Usg koniecznie

reklama
Ja mam 4 pobudki ostatnio. Od paru dni podaję mleko o 4:00 bo głodny się robi.
Czy wypije 100 ml czy 200 ml na noc (z kleikiem) to nie dotrwa do rana.
Jak ja będę wstawać do pracy ?

Ja wczoraj byłam taka niewyspana, że zasnąć w ogóle nie mogłam ze zmęczenia. Dawno nie miałam takiego tragicznego dnia ;/ Dziś już lepiej, bo w nocy tylko 5 pobudek, w tym 3 razy mąż chodził także się wyspałam.

zapomniałam się pochwalić, Jurand zdobył wczoraj nową sprawność na spacerze, sam siedzi, bez spadania na boki:-):-):-), a czasem uda mu się już bawić zabawką.
brawa dla Juranda :-):-):-)

my używamy jedne z mniejszych pampersów chyba 2
no to rzeczywiscie jestescie jedyni z pampersami o nr 2:shocked2:
my mamy jeszcze 3 i jest nam jeszcze dobrze tzn Maji

A czy ktoś 4 pampersów już używa? Bardzo różnią sie wilekością od 3?[/COLOR][/FONT][/B]

tak ja używam są bardziej chłonne i dłuższe

-j- my 4 używamy od...miesiąca albo więcej :) z '3' wszystko nam wylatywało

my też używamy 4 od ponad miesiąca, są o wiele lepsze niż 3. Tylko, że od 4 zaczynają się już różne rodzaje Pampersow. My na noc używamy Simply Dry (PL Sleep&Play) a w dzień Active. Zuzia strasznie w nocy dużo siusia i często wybudzała mi się nie z głodu, ale przez to, że jej mokro. W ogole nie wiem po kim ona ma takie królewskie nawyki, ale często wścieka się na niewygodny szef od śpioszka, że jej za ciepło/zimno, za twardo lub za miękko, na mokrą bluzkę - a ślini się tak, że zmieniam jej 3-4 razy dziennie body :baffled: Nie raz ma wrażenie, że już jest strasznie rozpieszczona i histeryczna, a ma dopiero 6 miesięcy, co będzie dalej....

Ostatnia edycja:
ale zależy jakie wam chodzi pampersy bo mi o te z biedronki chodź oryginalne też używam i te dady kupuję od 4 do 9 kg czyli to są 2 a pampersy oryginalne chyba tak samo

ja od 3 miesiecy jakos uzywam roz. 4 z lidla. :)

Bylismy na szczepieniu. Zaszczepilismy Maksia na pneumokoki tą nową, lepsza szczepionka. Nazywa sie Synflorix, jest 10 walentna.

Maks wazy 9800 i 70 cm dlugosci :D wszystko dobrze, pieknie sie rozwija.

Zapytalam pediatre co z tym sadzaniem tak ciezkiego dziecka, powiedziALA, ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i jak bedzie chcial siedziec to nie mozna mu zabraniac.

reklama
zapomniałam się pochwalić, Jurand zdobył wczoraj nową sprawność na spacerze, sam siedzi, bez spadania na boki:-):-):-), a czasem uda mu się już bawić zabawką.
brawo Jurik

my też używamy 4 od ponad miesiąca, są o wiele lepsze niż 3. Tylko, że od 4 zaczynają się już różne rodzaje Pampersow. My na noc używamy Simply Dry (PL Sleep&Play) a w dzień Active. Zuzia strasznie w nocy dużo siusia i często wybudzała mi się nie z głodu, ale przez to, że jej mokro. W ogole nie wiem po kim ona ma takie królewskie nawyki, ale często wścieka się na niewygodny szef od śpioszka, że jej za ciepło/zimno, za twardo lub za miękko, na mokrą bluzkę - a ślini się tak, że zmieniam jej 3-4 razy dziennie body :baffled: Nie raz ma wrażenie, że już jest strasznie rozpieszczona i histeryczna, a ma dopiero 6 miesięcy, co będzie dalej....

no mój Kamil to jak sięgnę pamięcią to wszystkie piżamy i koszulki do spania wywracał na lewą stronę bo księcia gniotły szwy

Do góry