reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

My juz na 5 lecimy i jestem bardzo zadowlona :-D
Habcia to super ze Maks tak spi ja trez w sumie nie narzekam w nocy jedna pobudka ale o 5.30 to Gabrys juz zaczyna dzien i nie ma sily trzeba wstac i sie bawic :baffled:
A my wczoraj mielismy wieczorem maega wymioty po tym kurczaku wegetarianin jak nic

Antar daj znac jak Usg koniecznie

reklama
Ja mam 4 pobudki ostatnio. Od paru dni podaję mleko o 4:00 bo głodny się robi.
Czy wypije 100 ml czy 200 ml na noc (z kleikiem) to nie dotrwa do rana.
Jak ja będę wstawać do pracy ?

Ja wczoraj byłam taka niewyspana, że zasnąć w ogóle nie mogłam ze zmęczenia. Dawno nie miałam takiego tragicznego dnia ;/ Dziś już lepiej, bo w nocy tylko 5 pobudek, w tym 3 razy mąż chodził także się wyspałam.

zapomniałam się pochwalić, Jurand zdobył wczoraj nową sprawność na spacerze, sam siedzi, bez spadania na boki:-):-):-), a czasem uda mu się już bawić zabawką.
brawa dla Juranda :-):-):-)

my używamy jedne z mniejszych pampersów chyba 2
no to rzeczywiscie jestescie jedyni z pampersami o nr 2:shocked2:
my mamy jeszcze 3 i jest nam jeszcze dobrze tzn Maji

A czy ktoś 4 pampersów już używa? Bardzo różnią sie wilekością od 3?[/COLOR][/FONT][/B]

tak ja używam są bardziej chłonne i dłuższe

-j- my 4 używamy od...miesiąca albo więcej :) z '3' wszystko nam wylatywało

my też używamy 4 od ponad miesiąca, są o wiele lepsze niż 3. Tylko, że od 4 zaczynają się już różne rodzaje Pampersow. My na noc używamy Simply Dry (PL Sleep&Play) a w dzień Active. Zuzia strasznie w nocy dużo siusia i często wybudzała mi się nie z głodu, ale przez to, że jej mokro. W ogole nie wiem po kim ona ma takie królewskie nawyki, ale często wścieka się na niewygodny szef od śpioszka, że jej za ciepło/zimno, za twardo lub za miękko, na mokrą bluzkę - a ślini się tak, że zmieniam jej 3-4 razy dziennie body :baffled: Nie raz ma wrażenie, że już jest strasznie rozpieszczona i histeryczna, a ma dopiero 6 miesięcy, co będzie dalej....

Ostatnia edycja:
ale zależy jakie wam chodzi pampersy bo mi o te z biedronki chodź oryginalne też używam i te dady kupuję od 4 do 9 kg czyli to są 2 a pampersy oryginalne chyba tak samo

ja od 3 miesiecy jakos uzywam roz. 4 z lidla. :)

Bylismy na szczepieniu. Zaszczepilismy Maksia na pneumokoki tą nową, lepsza szczepionka. Nazywa sie Synflorix, jest 10 walentna.

Maks wazy 9800 i 70 cm dlugosci :D wszystko dobrze, pieknie sie rozwija.

Zapytalam pediatre co z tym sadzaniem tak ciezkiego dziecka, powiedziALA, ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i jak bedzie chcial siedziec to nie mozna mu zabraniac.

reklama
zapomniałam się pochwalić, Jurand zdobył wczoraj nową sprawność na spacerze, sam siedzi, bez spadania na boki:-):-):-), a czasem uda mu się już bawić zabawką.
brawo Jurik

my też używamy 4 od ponad miesiąca, są o wiele lepsze niż 3. Tylko, że od 4 zaczynają się już różne rodzaje Pampersow. My na noc używamy Simply Dry (PL Sleep&Play) a w dzień Active. Zuzia strasznie w nocy dużo siusia i często wybudzała mi się nie z głodu, ale przez to, że jej mokro. W ogole nie wiem po kim ona ma takie królewskie nawyki, ale często wścieka się na niewygodny szef od śpioszka, że jej za ciepło/zimno, za twardo lub za miękko, na mokrą bluzkę - a ślini się tak, że zmieniam jej 3-4 razy dziennie body :baffled: Nie raz ma wrażenie, że już jest strasznie rozpieszczona i histeryczna, a ma dopiero 6 miesięcy, co będzie dalej....

no mój Kamil to jak sięgnę pamięcią to wszystkie piżamy i koszulki do spania wywracał na lewą stronę bo księcia gniotły szwy

Do góry