reklama
agi0506
Fanka BB :)
martha1
ja na kolacje daje sinlac i młodemu starcza na całą noc - czasem nawet o tej 7 nie jest jeszcze zbytnio głodny. zaczelam tez dosypywac do mleka 1 miarke kaszki ryzowo-bananowej albo jabłkowej i widze,ze chetniej pije to mleko (sam pepti kiepsko mu smakuje i pił max 90ml...z kaszką 120-150ml) i moze sprawdza sie zasada agi, że im wiecej dzieciak zje w ciagu calego dnia, tym lepiej śpi w nocy. ale jak idą zęby, to chyba żadna zasada sie nie sprawdzi
labudka szczesciaro ja mojej małej tez od jakiegos czasu daje sinlac na noc i jak na poczatku spała nawet do 4 tak teraz znowu budzi sie czesciej-juz nie wiem co robic zeby zaczela przesypaic noce a tu 18.08 wracam do pracy:-(
martha1 mi tez kilka dni przed powrotem do pracy młody zaczal robic jazdy nocne, ale po jakims czasie sie uspokoilo - moze dziecko to wyczuwa i chce Cie miec teraz jak najwiecej...trzymam kciuki za bezbolesny powrót do pracy
Postrzalka
Oliwciowa maminka
moja niuńka przesypia całe noce od 22 do 6 potem cyc i jeszcze do 9 więc narzekać nie mogę, nogi lubi, ale też czasem zrobi minę jakby śmierdząca stopa była :-) za to się nie chce przekręcać na brzuch/plecy w ogóle w nosie ma leżenie na brzuchu od razu jest meeeeeeega ryk. Siedzi ładnie tzn. giba się jeszcze na boki, ale już z dnia na dzień mniej a jaka szczęśliwa że sobie może sama posiedzieć. Ide na szczepienie niedługo to podpytam czy to że się nie kręci i na brzuchu nie leży to źle dla niej. Niedawno miałyśmy problem bo główkę bardzo przekrzywioną trzymała na lewą stronę, ale zaczęłam stosować wszelkie rady Wasze odnośnie problemu mikimauro i odpukać chyba przeszło. Tylko to turlanie mnie troche martwi, jak ona będzie raczkować jak nie chce na brzuchu leżeć i nie kombinuje nic :-(
a u mlodego dzisiaj caly dzien sraczka - tesciowa wlasnie dzwonila...temperatury nie ma, jest wesoly. jutro zrobie kontrolny posiew czy to nie przypadkiem znowu jakies bakterie...dostal w sumie wczoraj duzo moreli z ogródka na raz - moze to byc od tego? jak do jutra nie przejdzie idziemy do lekarza
postrzałka, młody tez nie lubi lezec na brzuchu i o przekrecaniu nie mysli. na razie sie tym nie przejmuje bo widze że robi jakiestam inne postepy - nogi do buzi, podciaga głowe, itp.
postrzałka, młody tez nie lubi lezec na brzuchu i o przekrecaniu nie mysli. na razie sie tym nie przejmuje bo widze że robi jakiestam inne postepy - nogi do buzi, podciaga głowe, itp.
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
krótko- MAMY ZĘBULA NA DOLE!!!!! (moje biedne cycki)
no nie znowu się posikałam
Niko jak ma gołe nóżki albo widzi zabawkę to leci a jak nie ma nic to zsówa się do leżeniaMam pytanie czy Wasze dzieciaczki jak się je posadzi opierając plecki o np. wersalkę to trzymają się sztywno? Bo Wika leci do przodu
a czyje ty jej wkładasz może to są twoje i jej nie smakująi...
i wkładam jej delikatnie te stopy do buzi a ona ma wyraz buzi "fuj! paskudne" (albo "fuj! śmierdzi!")
zaraz będę musiała leżeć, bo mi wyjdą zakwasy na mięśniach brzucha
Jurand od 3 miesięcy czyta encyklopedię
tyskie pije na śniadanie
na kolację drina z bolsa
..i co smakowałyZapomniałam się wam pochwalić, Jurand spróbował wczoraj po raz pierwszy swoich palców u nóg:-):-):-)
a może to po czym innym tak zasnełaśze na weselu o polnocy spalam na stole )
przykro mi bardzo ale muszę zdołować bo mój jak wiecie w kwestii spania się nie zmienia i przesypia każdą wolną chwilę to po mamusiPowiedzcie jak śpią w nocy Wasze dzieciaki, tylko nie dołujcie, że całe noce przesypiają. Moja Hela to 3-4 sie budzi i mam już dość.
gratuluję zęba iwspółczucie dla cyckówkrótko- MAMY ZĘBULA NA DOLE!!!!! (moje biedne cycki)
reklama
Zuzia24
gratulacje :-)krótko- mamy zębula na dole!!!!!:-d:-d:-d:-d (moje biedne cycki)