reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Napisał kasha28
Mam pytanie czy Wasze dzieciaczki jak się je posadzi opierając plecki o np. wersalkę to trzymają się sztywno? Bo Wika leci do przodu:no:
Miłoszek też leci do przodu ale już coraz mniej właśnie teraz siedzi ze mną przed kompem ale zaraz idziemy na dwór a śpi różnie nie lubi ciepła

ja na kolacje daje sinlac i młodemu starcza na całą noc - czasem nawet o tej 7 nie jest jeszcze zbytnio głodny. zaczelam tez dosypywac do mleka 1 miarke kaszki ryzowo-bananowej albo jabłkowej i widze,ze chetniej pije to mleko (sam pepti kiepsko mu smakuje i pił max 90ml...z kaszką 120-150ml) i moze sprawdza sie zasada agi, że im wiecej dzieciak zje w ciagu calego dnia, tym lepiej śpi w nocy. ale jak idą zęby, to chyba żadna zasada sie nie sprawdzi

labudka szczesciaro ja mojej małej tez od jakiegos czasu daje sinlac na noc i jak na poczatku spała nawet do 4 tak teraz znowu budzi sie czesciej-juz nie wiem co robic zeby zaczela przesypaic noce a tu 18.08 wracam do pracy:-(

martha1 mi tez kilka dni przed powrotem do pracy młody zaczal robic jazdy nocne, ale po jakims czasie sie uspokoilo - moze dziecko to wyczuwa i chce Cie miec teraz jak najwiecej...trzymam kciuki za bezbolesny powrót do pracy

moja niuńka przesypia całe noce od 22 do 6 potem cyc i jeszcze do 9 więc narzekać nie mogę, nogi lubi, ale też czasem zrobi minę jakby śmierdząca stopa była :-) za to się nie chce przekręcać na brzuch/plecy w ogóle w nosie ma leżenie na brzuchu od razu jest meeeeeeega ryk. Siedzi ładnie tzn. giba się jeszcze na boki, ale już z dnia na dzień mniej a jaka szczęśliwa że sobie może sama posiedzieć. Ide na szczepienie niedługo to podpytam czy to że się nie kręci i na brzuchu nie leży to źle dla niej. Niedawno miałyśmy problem bo główkę bardzo przekrzywioną trzymała na lewą stronę, ale zaczęłam stosować wszelkie rady Wasze odnośnie problemu mikimauro i odpukać chyba przeszło. Tylko to turlanie mnie troche martwi, jak ona będzie raczkować jak nie chce na brzuchu leżeć i nie kombinuje nic :-(

a u mlodego dzisiaj caly dzien sraczka - tesciowa wlasnie dzwonila...temperatury nie ma, jest wesoly. jutro zrobie kontrolny posiew czy to nie przypadkiem znowu jakies bakterie...dostal w sumie wczoraj duzo moreli z ogródka na raz - moze to byc od tego? jak do jutra nie przejdzie idziemy do lekarza
postrzałka, młody tez nie lubi lezec na brzuchu i o przekrecaniu nie mysli. na razie sie tym nie przejmuje bo widze że robi jakiestam inne postepy - nogi do buzi, podciaga głowe, itp.

no nie znowu się posikałam

Mam pytanie czy Wasze dzieciaczki jak się je posadzi opierając plecki o np. wersalkę to trzymają się sztywno? Bo Wika leci do przodu:no:
Niko jak ma gołe nóżki albo widzi zabawkę to leci a jak nie ma nic to zsówa się do leżenia

i...
i wkładam jej delikatnie te stopy do buzi a ona ma wyraz buzi "fuj! paskudne" (albo "fuj! śmierdzi!"):-D
a czyje ty jej wkładasz może to są twoje i jej nie smakują:-D

zaraz będę musiała leżeć, bo mi wyjdą zakwasy na mięśniach brzucha

Jurand od 3 miesięcy czyta encyklopedię :-D:-D:-D
tyskie pije na śniadanie:-D:-D:-D
na kolację drina z bolsa :-D:-D:-D
:szok::szok::szok::-D

Zapomniałam się wam pochwalić, Jurand spróbował wczoraj po raz pierwszy swoich palców u nóg:-):-):-)
..i co smakowały

ze na weselu o polnocy spalam na stole :wściekła/y:)
a może to po czym innym tak zasnełaś

Powiedzcie jak śpią w nocy Wasze dzieciaki, tylko nie dołujcie, że całe noce przesypiają. Moja Hela to 3-4 sie budzi i mam już dość.
przykro mi bardzo ale muszę zdołować bo mój jak wiecie w kwestii spania się nie zmienia i przesypia każdą wolną chwilę to po mamusi
krótko- MAMY ZĘBULA NA DOLE!!!!!:-D:-D:-D:-D (moje biedne cycki:-p)
gratuluję zęba iwspółczucie dla cycków

reklama
Do góry