reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Wideze ze niektore mamy maja bezsenne noce :sorry2: Szczerze wspolczuje, bo jeszcze kilka dni temu tez to przechodzilam (noce przed i po weseleu na ktorym bylam co zaskutkowalo tym ze na weselu o polnocy spalam na stole :wściekła/y:) Dzis w koncu dzidzia pozwolila odespac :-D:-D:-D

Nie wiem co mu sie stalo :szok: Poszedl spac przed 21 a wybudzil sie dopiero o 4 zeby mu podac smoczek :shocked2::cool2: Cala noc minela bez marudzenia i wiercenia sie... Maciek sam juz zmienia pozycje w nocy :tak: z brzuszka na plecki i na boczki :tak: Mysle ze to dzieki temu nie musze do niego ciagle biegac, bo tak to chcial zeby go przekrecac na rozne strony;-)

reklama
Aga juchuuuu.... :-)Pomogłaś mu w tym czy on taki samodzielny?

lajfik a dlaczego dopiero teraz to wykryto i po co u was ten syrop? U na po prostu każą unikać produktów uczulających.

Aga juchuuuu.... :-)Pomogłaś mu w tym czy on taki samodzielny?
wiesz ja się nie chwalę osiągnięciami którymi moje dziecko nie zrobi samo, aa no i przewrócił się z brzucha na plecy przed chwilą, ale może to znów być taki epizod jak z miesiąc temu, obracał się z brzucha na plecy i z pleców na brzuch i pozostało mu tylko z pleców na brzuch w drugą stronę nie da rady :-p:-p:-p

odsypiałam :)
Dziś było lepiej ni wczoraj. Od 21 do 23 smacznie spała a później przez godzinę był ryk. Chwilę tata ponosił ale nic to nie dało. Sąsiedzi musieli posłuchać chwilę Milenki :) Cycouspokajacz i było już lepiej. A na koniec dostała dentinox i po 15 minutach spała już do białego rana. Obudziła się o 6 dostała cyca i spałyśmy do 9 :)
jedna nocka jest cudowna, śpi całą nockę bez pobudki a na drugi dzień wyje co chwilę. O co jej chodzi? :dry::baffled:

Widzę, że humory dopisują:-) Przekażcie mi wirtualnie trochę tego humoru, bo jakoś brakuje mi go. W sobotę mamy chrzciny, jutro przyjeżdża teściowa, ja mega niewyspana, bałagan w domu i nie wiem od czego zacząć.

Lajficzku, dobrze że wiesz na czym stoicie, ale życia bez alergenów nie zazdroszczę.

Ardzesh, mój Franko też nie wkładał nóżek do buzi. Nigdy

Powiedzcie jak śpią w nocy Wasze dzieciaki, tylko nie dołujcie, że całe noce przesypiają. Moja Hela to 3-4 sie budzi i mam już dość.

Moja Julka tez juz sama siedzi bez podparcia i sama sabie usiadzie i smiga juz na czworakach ze wszedzie jej pełno a nogi to wsuwa juz od ponad miesiąca

Golimku nie pisze ale moja przesypia całe nocki

a humorki macie super ale sie usmiałam :-)

ardzesh ja też dzisiaj na noc posmarowałam tym żelem dentinox. Mati nawet nie wiem kiedy zasnął na noc, nie przeszkadzało me że zgubił smoczek nawet;-) ostatnie noce budził się po 1 a dzisiaj spanie do 3 prawie:happy2: i potem po 6:happy2: nie wiem czy to przypadek czy dentinox pomógł:confused::confused: dzisiaj znowu spróbujemy posmarować chyba:tak:

golimek, nie jesteś osamotniona w nocnym wstawaniu. U nas też 3-4 pobudki, a ok. 4 nad ranem muszę dać mleko bo głodny się robi.
Dentinox też w ruchu...

Ardzesh, mój Franko też nie wkładał nóżek do buzi. Nigdy
Powiedzcie jak śpią w nocy Wasze dzieciaki, tylko nie dołujcie, że całe noce przesypiają. Moja Hela to 3-4 sie budzi i mam już dość.
NIEEEE!!! To jest piękne jak dziecko bawi się nóżkami i wkłada je do buzi!! Nie chcę, żeby mnie to ominęło :dry: A Helcia wkłada nóżki? czy to rodzinne że nie lubią stóp?!
Co do spania to tak jak mówiłam. Kilka dni temu przespała znowu od 21 do 6 rano bez pobudki. A wczoraj miałam z 10 pobudek z krzykiem. Przedwczoraj dwie. U nas to różnie bywa. Nie wiem czy to brzuszek i pierdusie, czy ząbki. Bo tych nie widać. Nawet tych białych kresek o których laski piszą :dry:

reklama
Golimku u nas tez pobudki :tak::tak:
Ola kiedys spała lepiej niz teraz. Ale u nas od 6.30 napierdzieleaja młoty za oknem bo budowa jest ...:angry::angry:
Wiec od 6 to 2 -3 pobudki do 9...a w nocy to sie budzi na cyca ok 4 i musi spac w naszym łozku bo ryk...

Do góry