reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

tak..tak ...Megi nie zaglada na razie ;-)...ja mam was pod kontrola 24..na dobe :-D:-D:-D
Smyrac mi baby na pogadajmy :-p...bo lanto bedzie na gola duuupe :-D:-D:-D;-)

reklama
martuś poważnie:-):-):-)
Jurand ma chyba tą trzydniówkę, dziś jest wysypany:-p:-p:-p, dobrze, że ma takie jasne włosy to widzę, ma całą główkę w czerwone placki.

ardzesh ty pierwsza krzyczałaś o spaniu to powinnaś jako pierwsza lulać <hahaha>

czesc dziewczynki :-)
ale wczoraj wymiatalyscie dobrym humorem ;-):tak:...super ze jest fajna atmosfera:-)
ja z innej beczki ....
Wczoraj bylam u ciotki ..no i stwierdzila .. ze jednak jest mala skaza bialkowa u Kajki , powinnam przestrzegac diety beznabialowej :sorry2::dry:
Dostalam syrop...Ketotifen..na dwa m-ce ..ma on troszke zblokowac alergie ...
na pierwszy rzut oka ..u Kajki nic nie widac ...tylko jak sie robi goraco ..to pod kolankami sie lekko zaczerwienia no i na prawej raczce jest kilka plamek + lewy polik ...na szczescie pocieszyla mnie ze duzo dzieci wyrasta z tego okolo 9-10 m-ca ...tym bardziej ,ze ona ma naprawde lekka skaze :tak::-)
No i pamietacie jak napisalam o tej kaszce mleczno-ryzowej ...dostala po 5-ciu lyzeczkach mega pokrzywki ...i to jest wlasnie to :sorry2:
Generalnie mam sie bazowac na warzywach, miesach owocach itp. :blink:

Zwazyla mi mala i Kajka wazy 6940 ...czyli do byczkow tez nie nalezy .. ;-)
Musze sie pozegnac z nabialem i innym alergenami :-:)-:)-(

Mam pytanie czy Wasze dzieciaczki jak się je posadzi opierając plecki o np. wersalkę to trzymają się sztywno? Bo Wika leci do przodu:no:

Moj leci do przodu tylko jak widzi zabawki i chce je chwycic :tak: a tak to siedzac z oparciem raczej sie gicie na boki

Moje dziecko siedzi już samo bez żadnego podparcia, nie leci i nie chwieje się. Jak ją posadzę to siedzi aż jej się znudzi. Później ładnie przechodzi sama do pozycji leżącej na brzuszku i zasuwa do zabawki...
Ale wciąż nie bawi się swoimi stopami. Czy to możliwe, żeby ominęła ten etap? Bo niektóre dzieci nie raczkują tylko od razu chodzą. To może moja niunia w ogóle nie będzie się bawić stopami? ;-):-) Czasem jej pokazuję, że takie fajne ma stópki i że może je sobie wkładać do buzi tak jak inne dzieci, i wkładam jej delikatnie te stopy do buzi a ona ma wyraz buzi "fuj! paskudne" (albo "fuj! śmierdzi!"):-D

Niektore dzieci omijaja standardowe etapy rozwoju ;-) najwyrazniej twoja nie interesuje sie nozkami, ale za to jakie akrobacje wyprawia :-D tylko podziwiac ;-) No a moj maly nie interesuje sie raczkowaniem zupelnie. Tylko stwawanie mu w glowie :tak: Obstawiam ze najpierw nauczy sie chodzic a potem raczkowac - no ale tu czas pokarze :tak:

Ja tylko powiem, że to zdjęcie jest ruchu, niewyraźne, bo skapnęłam się, że Mila zaraz będzie lecieć i rzucam aparatem żeby ją ratować! :zawstydzona/y: Tak się kliknęło i zrobiło niewyraźną fotkę...

Podejrzewam ze tak to wygladalo :-p tez bym biegla dziecko ratowac ;-)

gdzie jesteście?
Ja nie śpię! A sama jaj nie będę robić!

A lajfik nie będzie nas bluzgać, bo wie że ją kochamy :) a przecież od czasu do czasu piszemy coś o dzieciach. Np. piwo Juriego, karate Mili czy mycie zębów Kaliny. Przecież piszemy na odpowiednim wątku!
Poza tym od czasu do czasu trzeba robić bałagan! Bo sprzątaczki nudziłyby się w pracy (czyt. moderatorki ;-):-D:-p)

odsypiasz? :oo::oo::oo2:

reklama
Do góry