reklama
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
a nie mówiłam
a nie mówiłam
;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)
aga221122
mama Jurandzika :))
ja już spałamSmyrac mi baby na pogadajmy ...bo lanto bedzie na gola duuupe ;-)
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
yyyyy... jasne;-);-);-);-);-)ja już spałam
aga221122
martuś poważnie:-):-):-)
Jurand ma chyba tą trzydniówkę, dziś jest wysypany, dobrze, że ma takie jasne włosy to widzę, ma całą główkę w czerwone placki.
ardzesh ty pierwsza krzyczałaś o spaniu to powinnaś jako pierwsza lulać <hahaha>
Jurand ma chyba tą trzydniówkę, dziś jest wysypany, dobrze, że ma takie jasne włosy to widzę, ma całą główkę w czerwone placki.
ardzesh ty pierwsza krzyczałaś o spaniu to powinnaś jako pierwsza lulać <hahaha>
lajfik
Kuba i Kaja;*
czesc dziewczynki :-)
ale wczoraj wymiatalyscie dobrym humorem ;-)...super ze jest fajna atmosfera:-)
ja z innej beczki ....
Wczoraj bylam u ciotki ..no i stwierdzila .. ze jednak jest mala skaza bialkowa u Kajki , powinnam przestrzegac diety beznabialowej
Dostalam syrop...Ketotifen..na dwa m-ce ..ma on troszke zblokowac alergie ...
na pierwszy rzut oka ..u Kajki nic nie widac ...tylko jak sie robi goraco ..to pod kolankami sie lekko zaczerwienia no i na prawej raczce jest kilka plamek + lewy polik ...na szczescie pocieszyla mnie ze duzo dzieci wyrasta z tego okolo 9-10 m-ca ...tym bardziej ,ze ona ma naprawde lekka skaze :-)
No i pamietacie jak napisalam o tej kaszce mleczno-ryzowej ...dostala po 5-ciu lyzeczkach mega pokrzywki ...i to jest wlasnie to
Generalnie mam sie bazowac na warzywach, miesach owocach itp.
Zwazyla mi mala i Kajka wazy 6940 ...czyli do byczkow tez nie nalezy .. ;-)
Musze sie pozegnac z nabialem i innym alergenami :---(
ale wczoraj wymiatalyscie dobrym humorem ;-)...super ze jest fajna atmosfera:-)
ja z innej beczki ....
Wczoraj bylam u ciotki ..no i stwierdzila .. ze jednak jest mala skaza bialkowa u Kajki , powinnam przestrzegac diety beznabialowej
Dostalam syrop...Ketotifen..na dwa m-ce ..ma on troszke zblokowac alergie ...
na pierwszy rzut oka ..u Kajki nic nie widac ...tylko jak sie robi goraco ..to pod kolankami sie lekko zaczerwienia no i na prawej raczce jest kilka plamek + lewy polik ...na szczescie pocieszyla mnie ze duzo dzieci wyrasta z tego okolo 9-10 m-ca ...tym bardziej ,ze ona ma naprawde lekka skaze :-)
No i pamietacie jak napisalam o tej kaszce mleczno-ryzowej ...dostala po 5-ciu lyzeczkach mega pokrzywki ...i to jest wlasnie to
Generalnie mam sie bazowac na warzywach, miesach owocach itp.
Zwazyla mi mala i Kajka wazy 6940 ...czyli do byczkow tez nie nalezy .. ;-)
Musze sie pozegnac z nabialem i innym alergenami :---(
Mam pytanie czy Wasze dzieciaczki jak się je posadzi opierając plecki o np. wersalkę to trzymają się sztywno? Bo Wika leci do przodu
Moj leci do przodu tylko jak widzi zabawki i chce je chwycic a tak to siedzac z oparciem raczej sie gicie na boki
Moje dziecko siedzi już samo bez żadnego podparcia, nie leci i nie chwieje się. Jak ją posadzę to siedzi aż jej się znudzi. Później ładnie przechodzi sama do pozycji leżącej na brzuszku i zasuwa do zabawki...
Ale wciąż nie bawi się swoimi stopami. Czy to możliwe, żeby ominęła ten etap? Bo niektóre dzieci nie raczkują tylko od razu chodzą. To może moja niunia w ogóle nie będzie się bawić stopami? ;-):-) Czasem jej pokazuję, że takie fajne ma stópki i że może je sobie wkładać do buzi tak jak inne dzieci, i wkładam jej delikatnie te stopy do buzi a ona ma wyraz buzi "fuj! paskudne" (albo "fuj! śmierdzi!")
Niektore dzieci omijaja standardowe etapy rozwoju ;-) najwyrazniej twoja nie interesuje sie nozkami, ale za to jakie akrobacje wyprawia tylko podziwiac ;-) No a moj maly nie interesuje sie raczkowaniem zupelnie. Tylko stwawanie mu w glowie Obstawiam ze najpierw nauczy sie chodzic a potem raczkowac - no ale tu czas pokarze
Ja tylko powiem, że to zdjęcie jest ruchu, niewyraźne, bo skapnęłam się, że Mila zaraz będzie lecieć i rzucam aparatem żeby ją ratować! Tak się kliknęło i zrobiło niewyraźną fotkę...
Podejrzewam ze tak to wygladalo tez bym biegla dziecko ratowac ;-)
gdzie jesteście?
Ja nie śpię! A sama jaj nie będę robić!
A lajfik nie będzie nas bluzgać, bo wie że ją kochamy a przecież od czasu do czasu piszemy coś o dzieciach. Np. piwo Juriego, karate Mili czy mycie zębów Kaliny. Przecież piszemy na odpowiednim wątku!
Poza tym od czasu do czasu trzeba robić bałagan! Bo sprzątaczki nudziłyby się w pracy (czyt. moderatorki ;-))
odsypiasz?
reklama
aga221122
Zapomniałam się wam pochwalić, Jurand spróbował wczoraj po raz pierwszy swoich palców u nóg:-):-):-)