czesc dziewczyny, w wolnych chwilach czytam co u Was, pisac nie mam kiedy :-( i w sumie nie bardzo mam co, bo u nas żadnych rewolucji ruchowych nie ma, młody przesypia noce, wczoraj w dzien spał na raz 3,5h! , je jak trzeba, wiec w sumie nuda ;-) trzymam kciuki za problemy z ząbkami, płaczem, temperaturą, wysypkami, kupkami i wszystkim co Was niepokoi. a dla Julianka osobno dużo zdrówka i sił :-)
reklama
szczęśliwa1
Fanka BB :)
Aga nie wiem jak wygladaja rozpulchnione dziąsła moja Julka miała widoczne te dwa zabki juz od dwóch miesiecy takie dwie białe keseczki pod skórka a wyszły dopiero teraz i to obydwa na raz
aga221122
mama Jurandzika :))
a u nas to nie zeby chba, temperatura 39 i Jurand mega maruda, idziemy do lekarza
szczęśliwa1
Fanka BB :)
dobra decyzja No to trzymam kciuki oby to nic poważnego.
ana545
Mama Gabrysia
Aga masz racje szybciutko do lekarza i koniecznie daj znac co z Jurim trzymam kciuki
kuliżanko właśnie zajrzałam do paszczy lwicy i co zobaczyłam? Żyłki a zębów tyż brak. A w połowie cóś jakby białego jest Lwica warknęła i ugryziona żem została. Więcej nie zaglądam.
U nas dokładnie ten sam scenariusz. Od wczoraj jak tylko wsadzę palca w paszczulek Wercia zaciska mocno dziasła na nim i nie chce puścić Żyłki u nas też są, ale ząbali niet. Koleżanka natomiast poleciła mi, żeby często masować dziąsełka, bo to pomaga ząbkom się przebić. Moja terrorystka nie bardzo daje się dotknąć do dziąseł, ale będziemy kilka razy dziennie po troszku masować.
Oj to u nas też córcia poszła w ślady mamy. Moja mama mówi, że do roku dałam im tak popalić, że włosy z głowy rwali, a po roku zrobiłam się aniołek. No to jeszcze pół roku charówki mnie czekaPgb ja nosze Gabrysia powiedzmy przez 3/4 drogi bo sie tez rzuca mam nadzieje ze to minie
Agus pewnie to zeby dziecko moze bardzo cierpiec nawet kilka dni albo i tydzien odmawiac jedzenia goraczkowac skoro pediatra powiedzial ze narazie nic sie nie dzieje nie martw sie kochana
Antar Elwis gratulacje dla kolejnych mobilnych dzieciaczkow w naszym gronie Gab jeszcze stacjonarny poki co :-)
U nas zebow nie widac w ogole wszytsko twarde zasklepione ciekawe kiedy beda wylazic
My po wczorajszym szczepieniu Gabrys zniosl to dzielnie po poludniu goraczkowal dzis nad ranem znowu zbilam mu czopkiem , poza tym mam problem ze moje dziecko nie spi w dzien kimnie sie na 15 minut i juz warjuje przez to nie moge nic w domu i kolo siebie zrobic nocki przesypia ladnie ale 5 rano to dla niego najnormalniejszy poczatek dnia.
Moja mama mowi ze miala tak ze mna krzyz panski bo spalam w dzien moze 125-20 minut i nic nie mogla zrobic wiec smieje sie ze gabrys po mnie a mi srednio smiesznie;-):-)
Choć dziś moje dziecko nie jest takie złe. Rano po godzinnej walce z uspaniem, spała 2 godziny. Potem jechałyśmy do koleżanek - ja swojej, Wercia swojej ;-) i w drodze też przespała się około 20 min. W drodze powrotnej zasnęła w foteliku i nawet nie obudziła się jak ją wyjmowałam, niosłam do domu i wkładałam do łóżeczka i śpi już godzinę. O matko mogę spokojnie obiad zrobić - jaki luksus
Aga daj znać co z Jurim.
U nas wylazl na razie jeden, ale zadnych zylek nie ma...te dziasla sa dla mnie jasne i takie grube (szerokie) sie zrobily..normalnie tak widac ze w srodku cos siedzi. My na zabki kupilismy to Dagomed nr44 chamomilla, granulki, bolesne ząbkowanie, 7 g - Apteka internetowa dbam o zdrowie choc jeszcze nie skorzystalismy.
Dla niemowlat jest paracetamol w czopkach 50g (choc przyjmuje sie 10mg na 1 kg ciala)
Dla niemowlat jest paracetamol w czopkach 50g (choc przyjmuje sie 10mg na 1 kg ciala)
Ostatnia edycja:
MonikaWroclaw84
Mama Mateuszka
Aga dawaj znać co z Jurandem!!! Martwimy się o niego!!!
Matek tez powoli mobilny, próbuje się podnosić, czasami jest juz na kolanach i lokciach ale spada i w ten sposób sie przesuwa Próbuje się czołgac i jest bardzo uparty
Jesli chodzi o Viburcol to polecam- lekarz nam polecil jak Matek miał kolki i stany niepokojów-działały rewelacyjnie
Matek tez powoli mobilny, próbuje się podnosić, czasami jest juz na kolanach i lokciach ale spada i w ten sposób sie przesuwa Próbuje się czołgac i jest bardzo uparty
Jesli chodzi o Viburcol to polecam- lekarz nam polecil jak Matek miał kolki i stany niepokojów-działały rewelacyjnie
reklama
zapmarta
Karolkowa mama
jezyk, doczytałam, dziękuję. Jeszcze w necie znalazłam pokazany fajny masażyk.
Zobaczymy. Aga dała mi do myślenia, że to może mleko. Karmię go NANem a czytałam, że zatwardza. Jak był więcej na piersi to jakoś się to normalizowało a jak jest teraz na modyfikowanym to są zaparcia. W piątek podpytam lekarkę, przecież nie mogę podawać mu czopków w nieskończoność.
aga, daj znać co na to lekarz.
Zobaczymy. Aga dała mi do myślenia, że to może mleko. Karmię go NANem a czytałam, że zatwardza. Jak był więcej na piersi to jakoś się to normalizowało a jak jest teraz na modyfikowanym to są zaparcia. W piątek podpytam lekarkę, przecież nie mogę podawać mu czopków w nieskończoność.
aga, daj znać co na to lekarz.