reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Zośka mi zaczeła pełzać i wczoraj wlazła pod łóżko i musiałam ją wyciągać bo się rozpłakała:-D
Super ..no to teraz zacznie sie bieganie za zosienka ... dalas sie namowic na kojec?
moja też mobilna się robi :-D, tylko śmiga! nie poleży spokojnie. brzuch, plecy, brzuch, plecy i tak ciągle. i lepiej jej się "łazi" do tyłu , no i jeszcze wokół własnej osi w poziomie... i zaczyna się już wstępne raczkowanie. stara się stanąć na kolanach i rękach i kiwa się do przodu i tyłu . do tego pięknie sama siedzi, już prawie nie fika na boki
No wlasnie ostatnio malo Cie widac :tak:..mialam pytac jak tam nasza najstarsza lutoweczka:-D:-D:-D... widze ze postepy u was pelna para :-)
a jak z jedzonkiem ..wciana ladnie?

reklama
No wlasnie ostatnio malo Cie widac :tak:..mialam pytac jak tam nasza najstarsza lutoweczka:-D:-D:-D... widze ze postepy u was pelna para :-)
a jak z jedzonkiem ..wciana ladnie?

oj wcina niesamowicie!
na początku nie kumała o co z łyżeczką chodzi, ale po paru dniach załapała i teraz pięknie buzię otwiera :-). może filmik nagram to wam pokażę :-).

a z tym, że mnie mało widać... czasami tylko poczytam, przeważnie nie nadążam za wami!!!, no i obrabiam jeszcze dwa inne miesiące i najzwyczajniej brakuje mi czasu!!! no i weekendy przeważnie na działce :-). a zaraz powrót do pracy:szok::szok::szok::szok:

u nas tez dzisiaj nocka nieciekawa.Zosia obudziła się o 22,3i nie spała 2 godz.tylko marudziła i po łóżeczku się kręciła.Cycusia nie chciała w koncu miałam już dosc i wziełam ją do siebie do łóżka i chyba pomogło bo zasneła obudziła się koło drugiej ale tylko na chwilke że by mnie po rece poszarpac potem o 5 na jedzenie i już w swoim łóżeczku normalnie do 8,30 spała .Jade zaraz kupic jakis żel na dziąsła i może te czopki jak będą bo coraz bardziej mi marudzi

aga, ja mleko modyfikowane zaczęłam wprowadzać jakieś 3 m-ce temu i nie było problemów z kupami (ale z piersi pił wtedy więcej). Zobaczymy jak to będzie, w piątek idziemy na szczepienie to podpytam lekarki co i jak.
Rzeczywiście może to być związane z mlekiem, bo marchewkę odstawiłam, podaję szpinak a ten działa rozluźniająco, gruszka, śliwki, brzoskwinia i jabłko też.

kuliżanki jak wygladają zaczerwienione i rozpulchnione dziąsła, Jurand ma na dziąsłach mnóstwo widocznych żyłek czy to to? Chyba kiedyś tego nie miał.
kuliżanko :-D:-D:-D właśnie zajrzałam do paszczy lwicy i co zobaczyłam? Żyłki a zębów tyż brak. A w połowie cóś jakby białego jest :eek: Lwica warknęła i ugryziona żem została. Więcej nie zaglądam.:dry:

Kuliżanko Ago ni e wiem czy to objaw za bkowania, u franka jak mu zeby wych
odzily to wyoczuwalam je i mial takie szorstkie
dziasla. przepraszam za formę, ale łosia mam na kolanach

reklama
Moja maruda właśnie teraz zasnęła, Zuzia mało płacze, ale jak jej się coś nie podoba to "burczy" ze złości, takie "brrrrrr" i piski :rofl2: a no i cały czas chce być noszona i w centrum uwagi, nawet na spacerze przez poł drogi muszę ją nieść, bo inaczej to się rzuca w wózku niczym śledź bez wody

Pgb ja nosze Gabrysia powiedzmy przez 3/4 drogi bo sie tez rzuca :-D mam nadzieje ze to minie
Agus pewnie to zeby dziecko moze bardzo cierpiec nawet kilka dni albo i tydzien odmawiac jedzenia goraczkowac skoro pediatra powiedzial ze narazie nic sie nie dzieje nie martw sie kochana:tak:
Antar Elwis gratulacje dla kolejnych mobilnych dzieciaczkow w naszym gronie Gab jeszcze stacjonarny poki co :-)
U nas zebow nie widac w ogole wszytsko twarde zasklepione ciekawe kiedy beda wylazic:confused:
My po wczorajszym szczepieniu Gabrys zniosl to dzielnie po poludniu goraczkowal dzis nad ranem znowu zbilam mu czopkiem , poza tym mam problem ze moje dziecko nie spi w dzien kimnie sie na 15 minut i juz warjuje przez to nie moge nic w domu i kolo siebie zrobic nocki przesypia ladnie ale 5 rano to dla niego najnormalniejszy poczatek dnia.

Moja mama mowi ze miala tak ze mna krzyz panski bo spalam w dzien moze 125-20 minut i nic nie mogla zrobic wiec smieje sie ze gabrys po mnie a mi srednio smiesznie;-):-)

Ostatnia edycja:
Do góry