reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Ja też na początku miałam mleko ale bardzo bardzo mało jeszcze w szpitalu dali mi zastrzyki by poszło mleko ale i to nie pomogło a Miłoszek się wiercił i był marudny wiec wolałam go butlą karmić bo w szpitalu tak robili nawet dali mu sondę bo nie chciał jeść i nie budził się na jedzenie jak inne dzieci no i miałam cesarkę.Ale nie żałuję w nocy pośpię chociaż teraz mniej jakoś ale to nie jest jak u matek karmiących piersia że co 2 godz pobudka moja kumpela tak miała.I się nie wstydzę tego że karmię w ten sposob a nie w inny i że miałam cesarkę bo też to jest poród i po nim dłużej sie dochodzi i też bolesny pomimo że trwał u mnie tylko 25min.A jestem dumną mamą tak jak inne kobiety bo najważniejsze jest zdrowie dziecka a nie jak się je karmi i w jaki sposob się urodziło.

oj agi no coś ty ja nie wstaję do małego w nocy od kiedy skończył m-c budzi mi się tylko raz ok 5 -5,3 i też karmię piersią .No i też rodziłam 3 razy przez cesarkę i to wcale mi nie przeszkadza:no:

Maciek mial takie krostki na pupci i myslalam ze to uczulenie od pieluszek ale okazalo sie ze to potowki :sorry: ale jesli nie uzywalas pampersow cwczensiej to w twoim przypadku moze byc uczulenie :tak: bo one zaweraja jakis balsam ktory uczula niektore dzieci

nimfi o to chodzi że używałam wcześniej i nic nie miał no i potówki to nie są bo potówki są małe i drobne a to są takie bąble jak by go coś pogryzło no ale nie mogło nic go pogryźć bo nigdzie nie byliśmy no i unas nic nie było

reklama
jolek, a moze pieluszki go poprostu obcieraja? no a z drugiej strony to moze byc uczulenie na cos innego? kremy, oliwki? chyba musilaby to zobaczyc lekarz zeby powiedziec cos wiecej ;-)

agi0506 ja karmilam piersia od poczatku a moj maluszek nie chcial sie budzic na jedzenie :tak: musialam go wybudzac w nocy - najpierw co2-3godz tak jak radzili lekarze, ale jak skonczyl miesiac to przestalam go wybudzac w nocy i czekalam az sam sie obudzi :tak:. Jak skonczyl dwa miesiace to juz spal od 22 do 4 rano bez pobudki :tak: Nie kazde dziecko karmione piersia budzi sie czesto na jedznie, tak samo jak butelkowe dzieciaczki moga miec wiekszy lub mniejszy apetyt ;-)

Ale zgadzam sie z toba, ze karmienie butelka to nic wstydliwego, a cesarka to porod jak kazdy inny :tak: Jednak nie ma co sie licytowac ktore z nich bardziej bolesne, bo nawet malo bolesny porod moze miec swoje negatywne skutki w pologu(np bolesne szwy :baffled:)

daggy75 to tak jak u Miłoszka bardzo się ślini marudzi i uwielbia palce wkładać a najbardziej moje i wogle wszystko co się nawinie najgorzej że maść mi nie pomaga ani masowanie dziąseł specjalną szczoteczką bo on ją tez liże:)ale widać już białe ząbki w dziąsłach i niebawem wyjdą:)ech dzisiaj jest taki marudny nie chce spać:(a ja nie mam odpoczynku ale mi przesypiał nocki od kiedy się urodził wstawał na początku co 4 godz a rehabilitantka 2 tyg temu powiedziała że się nie zdziwi jak bedzię raczkowal za 3 tyg.i że jak na 4mc ladnie podnosił glowke i że nie kazde dziecko niby tak robi:)więc wzmorzone napięcie pomału przechodzi chodź bedzie rehabilitowany do momentu aż zacznie chodzić

Ostatnia edycja:
nimfi o to chodzi że używałam wcześniej i nic nie miał no i potówki to nie są bo potówki są małe i drobne a to są takie bąble jak by go coś pogryzło no ale nie mogło nic go pogryźć bo nigdzie nie byliśmy no i unas nic nie było

nie wiem co to może być, ale wiem, że Pampersy mają inny ten balsam od pewnego rozmiaru...

Ja też pamiętam, że Zuzię budziłam na jedzenie - to chyba normalne u noworodków.

Ostatnia edycja:
Wiecie moje dziecko chyba wróciło. Dziś był taki kochany że szok. Normalnie już parę tygodni taki nie był. Nie wiedziałam, że zmiana smoczka tak może wpłynąć. Ale powiem wam, że jak czytałam że wasze dzieciaki ze slow nic nie wyciągały to zastanawiam się ile to moje ma krzepy, że wyciągał czasem nawet 150ml. A wyobraźcie sobie jaki on musiał być głodny, bo zjada co 3,5h po 230ml. Mam nadzieje, że to tylko nadrabianie i zaraz mu się unormuje. Na wieczór nie chciał nic zjeść. Może mu jedzenie bokiem zaczyna wychodzić:-D:-D:-D.

Wiecie moje dziecko chyba wróciło. Dziś był taki kochany że szok. Normalnie już parę tygodni taki nie był. Nie wiedziałam, że zmiana smoczka tak może wpłynąć. Ale powiem wam, że jak czytałam że wasze dzieciaki ze slow nic nie wyciągały to zastanawiam się ile to moje ma krzepy, że wyciągał czasem nawet 150ml. A wyobraźcie sobie jaki on musiał być głodny, bo zjada co 3,5h po 230ml. Mam nadzieje, że to tylko nadrabianie i zaraz mu się unormuje. Na wieczór nie chciał nic zjeść. Może mu jedzenie bokiem zaczyna wychodzić:-D:-D:-D.

Oj Gabrys po sesjach zoladkowych powrocil do swojej formy je caly czas i tylko tyje i tyje :-D:-D

a ja wczoraj na próbę dałam małej na noc jak zwykle cyca, później drugiego a po chwili butlę z 100 ml kaszki mleczno-ryżowej. Wtryniła całą :szok: Spała do 4.30, ale nie wiem co o tym sądzić, bo w sumie bez tej kaszki też tak przesypiała. Ostatnio co prawda budziła się częściej, ale są i takie noce że po samym cycku spała do 5. U nas jest to na zmianę...
A dzisiaj chyba będę mieć ciężką nockę, bo mała spała tylko raz na spacerku jakieś 1,5 godz a później już nic. Po kąpieli jak dałam cyca to po dwóch łykach zasnęła. Próbowałam ją obudzić żeby possała więcej a ona nic :sorry2: więc pewnie będzie się budzić z głodu :sorry2:

Miłoszek mi też nic nie spal praktycznie dziś nie lubi upałów a kleiku jak zawsze nie chciał zjeść wolał herbatkę

reklama
Mój mały to po kąpieli śpi ze 4 godziny a potem w nocy to sie budzi chyba z 3 razy na cycka:szok: wydaje mi sie ze to za często.... Proszę o poradę bo chce go odstawić od piersi, we wrześniu do pracy chciałabym wrócić...:-( W dzień daje mu zupki i kaszki ale on z butelki nie pije.... może za mało je przed snem??? Sama już nie wiem:baffled:

Do góry