reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Mamaflavi trzymam kciuki za Julianka zeby wycieli mu całe to paskudztwo :-)

My tez od przyszłego tygodnia bedziemy zaczynać wprowadzanie mleka nastepnego ale my jestesmy na nutramigenie

reklama
Mamaflavii ja również trzymam kciuki by guza wycięto w całości za jednym zamachem :tak:

dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie kupek, jakiego są koloru? Wercia robi kupki zielonkawe. W sumie zawsze takie były i do tego lekko śluzowate, ale wykluczona została alergia na białko mleka krowiego. Podobno przy karmieniu piersią tak może być. No ale teraz mała je z piersi coraz mniej, właściwie tylko pije w ciągu dnia, zjada tylko w nocy i nad ranem. Daję jej zupki, kaszkę bobovity na noc i kleik kukurydziany, a kupki nadal są zielone. Do tego zauważyłam bóle brzuszka gdy chce kupkę. A jak to jest u Was?

cześć.

A my chyba przechodzimy trzydniówkę:baffled::baffled: ały od wczoraj ma 38 stopni i zbijam mu czopkami, jest marudny strasznie poza tym innych objawów brak. jeśli do jutra nic się nie wyjaśni to idziemy do lekarza no chyba że dziś działoby się coś to pojedziemy na izbę przyjęć ale mam nadzieję że nie będzie trzeba.
Zresztą już sama nie wiem. bo i pcha rączki i wszystko do buzi ( może to zęby??) i tak purka głosno i strasznie śmierdzi(może brzuszek??) mam mętlik w głowie:-(

mamaflavii
trzymam kciuki żeby można było to paskudztwo wyciąć w całości.

Mamaflavi od nas także buziaczki !! cieszy mnie każda pozytywna wiadomość od Was:-):-)
Jeżyku to mogą byc ząbki u nas Olunia cały czas niespokojna.Też myślę, że to zęby.

Mam pytanie do mamuś karmiących tylko piersią. Kiedy lekarz Wam zalecił podawnaie kszki, kleiku czy co tam?
My ciągle na piersi i lekarz powiedział aby nic nie wprowadzać. Wogóle chyba zmienie lekarza bo nic się sensownego nie mogę dowiedzieć. Ola bardzo patrzy za jedzeniem i dałam jej parę łyzek deserku juz kilka razy. W nocy zaczęła się częsciej budzic i zastanawiam się nad jakimś kleikiem czy coś....W dzień też częściej na cycku wisi ale moze to pragnienie, sama nie wiem.

Czy u was zawsze mierzą dzieciatko? i głowkę też i katkę?bo u mnie tylko waża i tyle. Jak zapytałam to powiedziała ze nie ma po co.....dziwne...:crazy::crazy:

daggy75 u mnie też tylko ważą :wściekła/y:

no i u nas dalej kupki niema ale narazie mała dobrze się czuje w nocy tylko raz sie obudziła więc czekamy dalej.

ja jeszcze kaszek nie dawałam ale mam w planie dostałam ostatnio próbke z bebilon "dojrzałe jabłko" wygrałam :)

Ostatnia edycja:
Jezyku u nas tak bylo 3 dni goraczka bez zadnych objawow oprocz tego ze Gabrys strasznie duzo spal w dzien jak mial ta goraczke na 4 dzien dziecko bylo jak nowo narodzone i tego Cypusiowi zycze :tak:
Aha my bylismy na pogotowiu bo w ten 3 dzien to byla niedziela wyczytalam gdzies w necie ze jak dziecko ma goraczke bez zadnych innych objawow to warto zbadac mocz i pediatra na pogotowiu to samo stwierdzila tego samego dnia w nocy odbieralam wyniki i jeszcze do niej jechalam na szczescie siuski byly oki ale lepiej sprawdzic mnie kosztowalo to 6 zl

1,5 tygodnia poza domem a ja już nie poznaję mojego dziecka!
Oprócz rumieńców i opalenizny - Mila zrobiła dużo postępów. W gondolce nie chciała jeździć na leżąco. Raz jej dałam poduszki ale i tak jej się nie podobało. Wolała siedzieć trzymając się boków gondoli. Po dwóch dniach już się nie trzymała a teraz siedzi jak ta lala :) Nawet na wertepach Mila się utrzymuje siedząc :-)
Zaczyna robić raczki do przodu (właściwie czworaczki). Ale na trzy pełznięcia do tyłu zrobi jeden raczek do przodu :) Najpierw się kładzie i wyciąga rączki do przodu żeby dostać zabawkę a zaraz później czworakuje ze złością, że nie dostała jej.
No i próbuje już siadać. Z pozycji na czworaka dupkę skręca na bok, tylko jeszcze nie wie co zrobić z rączkami, żeby samodzielnie się podnieść do siadu.
Wczoraj moja mama siedziała rano z Milą (ja odsypiałam ciężką nockę) i nagle budzi mnie krzyk mamy, że Mila sama usiadła :szok: Ponoć zaraz poleciała, bo się nie utrzymała... ale skreślam tą umiejętność, bo sama nie widziałam tego na oczy :-p;-):-D

Ardzesh super! gratuluję postępów!!!:-) Fionka za kilka dni skończy 6 miesięcy a do siadania jeszcze dalekoooo, nawet swoich nózek jeszcze nie odkryła, za to pełza po dywanie, potrafi kulaniem i pełzaniem przejśc cały pokój hahaha.

Tak myślę, ze nam powoli ząbki idą, bo Fionka ma rozpulchnione dziąsełka. A jak u Was z ząbkami???

Jeżyk dużo zdrówka dla Was!!!

Daggy tu w UK mówią, zeby do 6 miesiąca nic nie dawać oprócz cycka.

reklama
ardzesh gratulacje dla Mili. Pamiętam jak mówiłaś, że Mili nie ma ochoty na siedzenie, a tu proszę cicha woda brzegi rwie:-):-):-), Mili cichaczem przed mamą i tatą nocami uczyła się nowych sprawności. Nie tak jak mój terrorysta, on tylko wyrywny, siedzi z podparciem już od dawna a sam ma w pupie, chce już cały czas stać, a chodzić pewno zacznie jak będzie miał 1,5 roku:-D:-D:-D. Leń z niego nieprzeciętny :-):-)

Do góry