reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

A my mamy chwilowo przerwe od chemii. Ostatnie wyniki badan krwi sa i tak raczej srednie, wiec moze lepiej, ze sobie odpoczniemy, by nabrac sil na ewentualna operacje. Chetnie bym gdzies wyjechala, ale jestesmy uziemieni. We wtorek idziemy na ogolne badania, a w czwartek, jak juz pisalam, mamy tomografie. Mam nadzieje, ze ona wreszcie wyjasni, czy moga wyciac nowotwor w calosci czy tylko czesciowo. Oby to bylo to pierwsze...
Julianek jest tez ostatnio bardziej marudny, strasznie sie slini, ale i tak trudno rozroznic, czy to tylko ogolne oslabienie, czy tez dodatkowo juz zabki ida.

reklama
te które mają problemy z kupami, tzn ich dzieci, nie wprowadzacie przypadkiem mleka następnego? W mleku 2 jest więcej żelaza, które jak wiecie powoduje zatwardzenie. Ja od samego początku nie podaje tylko kaszki ryżowej, zawsze daje kaszkę+kleik kukurydziany i nigdy nie miał Jurand problemów kupowych. Jurand robi 3-4 kupy dziennie, wprowadzam mu właśnie mleko 2 i dziś zrobił tylko jedną kupę dlatego w nagrodę na kolację dostał kleik kukurydziany pół na pół z kaszką, zazwyczaj dostaje więcej kaszki. I tak mu miksuje.
Aga już wprowadzasz mleko 2:confused2: A że tak spytam ... dlaczego:zawstydzona/y: Pytam z ciekawości bo mój pediatra powiedział mi, że Wiki może jeszcze długo długo byż na mleku 1 i że wcale nie konieczne jest zmienianie jak skończy 6 miesięcy skoro przybiera na wadze odpowiedznio i w oogóle wszystko jest OK;-)

Mamaflavii a jakby inaczej miało być ... oczywiście, że w całości go usuną:tak: Przecież Julianek ma już dosyć tego leczenia i czas kończyć wizyty szpitalne:tak: Wikunia ściska kolegę Julianka:-D

Aga już wprowadzasz mleko 2:confused2: A że tak spytam ... dlaczego:zawstydzona/y: Pytam z ciekawości bo mój pediatra powiedział mi, że Wiki może jeszcze długo długo byż na mleku 1 i że wcale nie konieczne jest zmienianie jak skończy 6 miesięcy skoro przybiera na wadze odpowiedznio i w oogóle wszystko jest OK;-)
opinię twojego pediatry słyszałam najczęściej. Lekarz prowadzący Juranda wytłumaczył mi to troszkę inaczej. W mleku 2 jest troszkę inny skład a moje dziecko potrzebuje już trochę inne wartości odżywcze. Mieszanka jest dobierana laboratoryjnie i nie jedna tęga głowa nad tym siedzi, a my wprowadzamy 2 pomału, jak nie baaardzo wolno. Bebilon Pepti 2 jest po 5mikesiącu. Godząc te dwie opinie pediatrów zdecydowałam się na powolne wprowadzenie 2 i pewno zejdzie nam miesiąc jak przejdziemy w 100% na 2. Jurand co do wagi to ma tak że ze wzrostem jest na 97 centylu a waga na 75, więc może jeszcze troszkę utyć.

reklama
Mi pediatra odrazu kazala 2 wprowadzac tzn jak Gab mial 5 mc dlatego ze zle zosi zmiany mleka
ale przede wszytskim tlumaczyla ze dziecia okolo 5 miesiaca koncza sie zapasy zelaza ktore zebraly jeszzcze bedac w brzuszku no i trzeba im go wiecej dostarczac a mleka 2 maja wlasnie wiecej zelaza moim zdaniem jak na mleczkach z numerem 2 jest napisane po 5 lub po 6 miesiacu to ja bym tak zrobila zgadzam sie z Aga ze nie jedna tega glowa nad tym siedziala :tak:

Do góry