reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Moja Kajka ma tez te czerwone plamki powyzej karku ...to sie nazywa... "uszczypniecie bociana" ;-):-D;-)

A na prawej powiece ma lekkiego krwiaczka , ktory z czasem sam zejdzie :tak:

reklama
No jestem na chwilkę u mamy to napiszę co u nas. Zosia ma alergię na wszystko, już nie nadąrzam za nią, pozostaje mi mozolna pielęgnacja skóry i coraz to nowe krople do oczu. Jedzenie z talerza również pożera wzrokiem, ale jeszcze dwa tygodnie i wystartujemy z nowościami, na razie sam cyc i to jej wystarcza.Waży niecałe 10 kilo i jest wielka. Idziemy w piątek do fizjoterapeuty bo w związku ze swoim rozmiarem jest leniuszkiem i trochę się zapóxniła. Jedyne dobre to siedzi sama ale nie siada, nie turla się ale leżąc na brzuszku prostuje już rączki i podnosi całą klatę, także tragedii nie ma ale i tak jest zapóźnniona z tym turlaniem:(

właśnie wróciłam od lekarza. Tak jak myślałam nic nie załatwiłam. Pani doktor zaproponowała mi tylko to co robię juz od tygodnia, czyli pilnowanie, poprawianie tej główki, kładzenie na tym boczku i czekanie... tylko na co...
pani dr chciała mi zasugerować że mam urojenia, to ja jej nie, a ona ze taka jego uroda, to ja że nie, to ona umówi mnie z pediatrą i zobaczy jeszcze raz małego, ale ona nic nie wyczuwa, i generalnie nie powinnam się martwić, to ja się pytam kim ona jest skoro nie pediatrą, , a ona że tylko internistą, ona do mnie ze w przyszłym tygodniu będzie w Ennis pediatra, to ja jej zeby mnie zapisała do niego, no to zapisała, czyli dupa blada.
generalnkie muszę wam powiedzieć ze trafiłam do najgorszej przychodni w mieście, a przepisania się nie mam możliwości
:-:)-:)-:)-:)-(

właśnie wróciłam od lekarza. Tak jak myślałam nic nie załatwiłam. Pani doktor zaproponowała mi tylko to co robię juz od tygodnia, czyli pilnowanie, poprawianie tej główki, kładzenie na tym boczku i czekanie... tylko na co...
pani dr chciała mi zasugerować że mam urojenia, to ja jej nie, a ona ze taka jego uroda, to ja że nie, to ona umówi mnie z pediatrą i zobaczy jeszcze raz małego, ale ona nic nie wyczuwa, i generalnie nie powinnam się martwić, to ja się pytam kim ona jest skoro nie pediatrą, , a ona że tylko internistą, ona do mnie ze w przyszłym tygodniu będzie w Ennis pediatra, to ja jej zeby mnie zapisała do niego, no to zapisała, czyli dupa blada.
generalnkie muszę wam powiedzieć ze trafiłam do najgorszej przychodni w mieście, a przepisania się nie mam możliwości

Mamaflvii dobre wiesci od Was :tak:
Miki ty najlepiej znasz swoje dzieko wiec jak ci sie wydaje ze cos nie gra to walcz nie daj sie zbyc ah ci lekarze coraz bardziej mnie wkurzaja nic sie kurde nie mozna dowiedziec :no:

mikimauro to nieciekawie moze za tydzien pediatra cos poradzi :-(
a dlaczego nie masz mozliwości przepisać sie do innej przychodni

mikimauro w cholerę z takimi lekarzami ;/ nie dziwię się, że się wkurzyłaś.
antar 10 kilo? hohooh, piękny wynik, rośnie ta nasza Zosia jak na drożdżach. A co do alergii, to nie będzie problemu przy wprowadzaniu nowych pokarmów?
lajfik uszczypnięcie bociana? :D moja Kalina też to ma, a co to jest i kiedy znika? :)

mikimauro ja kiedys dostalam takie same zalecenie :tak: uwazac zeby lezal prosto i poprawianie główki.... u mnie pomoglo po 2 msc :tak: napisz mi prosze co u was stwierdzili - krzywa glowke czy asymetrie kregoslupa czy tez przykurcz szyi.... nie bylo mnie ostatnio i nie jestem na bierzaco ;-)

tez wrocilam od lekarza wlasnie... Maciek robi postepy z koordynacja wlasnego ciala, wazy 7100g a ma 65cm wzrostu... glowka na 43,5 cm :tak:

Lekarka zwrocila mi uwage na to, ze podczas oddychania zapada sie u niego klatka piersiowa :baffled: tzn gdy bierze wdech to jego żeberka tak zachodza do środka... ponoć tego sie nie leczy i jest dziedziczne :dry::shocked2: slyszalyscie o takim przypadku?

Mamaflvii dobre wiesci od Was :tak:
Miki ty najlepiej znasz swoje dzieko wiec jak ci sie wydaje ze cos nie gra to walcz nie daj sie zbyc ah ci lekarze coraz bardziej mnie wkurzaja nic sie kurde nie mozna dowiedziec :no:
będę walczyć, przeciez nie zostawie go takiego pokrzywionego, wkleje jego zdjęcia jak wstanie to same zobaczycie, tak szybko to postępuje ze to szok:szok::szok:
mikimauro to nieciekawie moze za tydzien pediatra cos poradzi :-(
a dlaczego nie masz mozliwości przepisać sie do innej przychodni
już probowałam zmienić przychodnie, ale tu jest to niemożliwe, nikt nie chce brać pacjętów po swoich kolegach po fachu- taka sztama między lekarzami, moja przychodnia jest praktycznie tylko dla starszych ludzi i farmerów, trafiłam tu bo mnie dzuiewczyna zapisała jak jeszcze nie kumałam po angielsku, teraz to jest zupełnie innaczej.:-:)-:)-(

mikimauro ja kiedys dostalam takie same zalecenie :tak: uwazac zeby lezal prosto i poprawianie główki.... u mnie pomoglo po 2 msc :tak: napisz mi prosze co u was stwierdzili - krzywa glowke czy asymetrie kregoslupa czy tez przykurcz szyi.... nie bylo mnie ostatnio i nie jestem na bierzaco ;-)

tez wrocilam od lekarza wlasnie... Maciek robi postepy z koordynacja wlasnego ciala, wazy 7100g a ma 65cm wzrostu... glowka na 43,5 cm :tak:

Lekarka zwrocila mi uwage na to, ze podczas oddychania zapada sie u niego klatka piersiowa :baffled: tzn gdy bierze wdech to jego żeberka tak zachodza do środka... ponoć tego sie nie leczy i jest dziedziczne :dry::shocked2: slyszalyscie o takim przypadku?

Nimfi nigdy o czym takim nie slyszalam ale skoro sie tego nie leczy moze tez nie przeszkadza a lekarka powiedziala ci cos na przyszlosc czy to jakos moze przeszkadzac czy sie z tego wyrasta czy to taka kosmetyczna sprawa?

reklama
będę walczyć, przeciez nie zostawie go takiego pokrzywionego, wkleje jego zdjęcia jak wstanie to same zobaczycie, tak szybko to postępuje ze to szok:szok::szok:

już probowałam zmienić przychodnie, ale tu jest to niemożliwe, nikt nie chce brać pacjętów po swoich kolegach po fachu- taka sztama między lekarzami, moja przychodnia jest praktycznie tylko dla starszych ludzi i farmerów, trafiłam tu bo mnie dzuiewczyna zapisała jak jeszcze nie kumałam po angielsku, teraz to jest zupełnie innaczej.:-:)-:)-(
no to faktycznie przerąbane pozostało ci tylko walczyc w przyszłym tygodniu jak lwica u tego pediatry :tak:

Do góry