reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Monika niczym się nie martw. A teściowej powiedz żeby spadała na drzewo:-)
Karol też ma odstające i jak słyszę jak ktoś mi to mówi, to odpowiadam, żeby tylko takie problemy były na świecie.

Larkaa, gratuluję przespanej nocy.

My dziś wypróbowaliśmy na noc kaszkę mleczno-ryżową, bo kleiki chyba wyszły z mody i bardzo smakowała młodemu.

reklama
ardzesz no ja nie tez nie cierpię takich ludzi :dry:
miki no po mnie nie ma czego odziedziczyć (poza piegami :dry:) ale po tacie niestety może, bo u niego w rodzinie każdy ma takie pieprzyki i co jakiś czas laserowo je usuwają. Ma tylko jedno dziwne znamię, ale nie pieprzyk, na karku taką czerwoną plamkę.

u nas ze strony M wszyscy w rodzinie mają mnóstwo pieprzyków no Niko narazie nie ma ale z doświadczenia wiem że za jakiś czas mu wyjdą .Mój Eryk kiedyś w szkole powiedział pani tak jak się go pytała o pieprzyk który ma na głowie , że rodzina N.....w to cała popieprzona:-D:-D

Hihi skad ja znam te tematy u nas T najchetniej wynalazlaby : krzywice oraz:
do teraz mnie pyta czy Gab nie ma juz tej sinej buzki tak jak zaraz po porodzie a wie ze nie ma bo go przeciez widuje , glowa krzywa , oczka napuchniete sugeruje ze jestem zla matka bo ona to pediatrow pytala o wszystko a ja nie pytam o te oczy ( najsmieszniejsze jest to ze moj M ma takie same oczy :-Dbo taka ich uroda)
Teraz przy okazji rozwolnienia Gabrysia 100 razy pytala czy aby na pewno mial pobierana krew z pietki probujac wkrecic te najgorsze z chorob:no: i wiele wiele innych
Ogolnie temat rzeka i chyba nie na watek publiczny jeszcze przeczyta :-p
Takze dziewczyny nie jestescie same ;-)

pbg Matek tez ma na karku tuż pod wloskami 4 takie male czerwone plamki. Ma to od urodzenia, zaden lekarz na to nigdy nie zwrocil uwagi wiec chyba wszystko ok:)

ana545 T to dziwne stworzenia:) Ja z moją nawet dobrze zyje ale zdarzaja sie od czasu do czasu różnica zdań:) Szczególnie jeśli chodzi o Mateuszka:)
A Twoja T też "świetna":)

Ostatnia edycja:
Ja pytałam o te plamki bo Maciuś też ma z tyłu główki jedną i dermatolog powiedział że to z czasem samo zniknie .
Co do uszu to staram się w dzień zwracać uwagę jak śpi i mu się zaginają , ale w nocy to już nie pilnuję tylko śpię . :-D
A Maciuś dziś skończył 5 miesięcy :happy2: Boże kiedy to zleciało ? Dopiero co do CC mnie wieźli a to już tyle czasu ............
Maciuś już od tygodnia je zupki z mięsem (słoiczki) i bardzo je lubi , śpi idealnie , dużo się śmieje , tylko przestał się odzywać :baffled: mam nadzieję że szybko mu się znudzi to milczenie :tak:

Witam sie dziewczynki,

Julianek mial dzis 2 razy mokra pieluszke od prawie dwoch miesiecy. Dotychczas siusiu wydostawalo sie tylko przez cewnik, ale dzis rano troszke marudzil, nie wiedzialam czemu, dopiero gdy zaczelam go przewijac zauwazylam, ze pielucha taka jakas napeczniala, moze go troche bolalo albo pieklo po tak dlugiej przerwie i dlatego marudzil. Cieszymy sie oczywiscie z tej odrobiny normalnosci, mam nadzieje, ze tak pozostanie, w czwartek lekarze zdecyduja, czy mozna mu juz zdjac cewnik czy jeszcze nie.
Boze, dziewczynki, jak czytam, ze Wasze dzieci juz jedza sloiczki i miesko, to troche trudno mi sobie wyobrazic bym mogla juz podawac Juliankowi cos innego niz cycusia. :baffled:

Mamaflavi - wraz z Wami cieszę się niezmiernie z tej odrobiny normalności! Bardzo mocno wierze ze wszystko bedzie dobrze!!!!
Jeśli chodzi o karmienie to tez sie nie przejmuj:) Ja mam Mateuszka tylko na piersi i na jednej buteleczce wieczorem (co by sie chłopina najadl przed nocą i rzadziej sie budzil)

reklama
MamoFlavii- miło czytać Twój post- jest dużo spokojniejszy:tak::tak: Julianek jest baardzo dzielny- nawet nie zauważysz, jak go nakarmisz kolejną papką;-);-)

Do wszystkich mam dzieci o 'odstających uszach" : dziewczyny, zapuście maluchom długie włosy i po kłopocie:-D:-D:-D

głupie tesciowe i już.

Do góry