reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

U nas nocka dzis w kratke - pobudka co dwie godz., ale to pewnie od nadmiaru wrazen po wczorajszych chrzcinach.;-)
Aha, juz oficjalnie melduje, ze w sobote wyszedl piewszy zabek!:-) Alez jestem dumna:-D:-D:-D;-)

reklama
larkaa to żarłoczek z Kalinki ;-) ale najważniejsze, że teraz ty trochę odpoczniesz.

U nas po chwilowych zawirowaniach wszystko super, mała zdrowo rośnie, tylko ta jej wieczna energia... :-D:-D:-D Jak idę myć naczynia czy robić obiad to co najmniej 10 razy muszę do niej zajrzeć - pomóc się obrócić z powrotem na plecy, wyciagnać nogi ze szczebelków, rozsłupłać z koca... :-D:-D jedyne co nas dręczy od zawsze to zielone kupy i ślinotok i potworne ulewnie :dry:

pbg moja Julka tez strasznie ulewała lekarka kazała dodawac do mleka Nutriton i po nim faktycznie przestała ulewac tydzien temu odstawiłam juz nutriton i juz sie jej zadko kiedy uleje :-)

larkaa fajnie że Kalina lepiej spi.
Jak czytałam że miałas 10 razy pobudke to szok:szok: Nie wiem jak bym to strzymała
Zosia też mi się dzisiaj wiecej budziała ale to chyba przez to że tak gorąco było u nas nawet ja musiałam wstac i sie napic a w dzien też za bardzo nie chce spac
Zaczełam jej dawac wode z butelki i kubka treningowego ale cos jej to picie nie wychodzi
.Jak poczuje tą wode to sie krzywi i wypluwa Wiecej po brodzie leci:-D niż wypije.

emkamek gratulujemy ząbka

larkaa no to w końcu trochę pospałaś:tak::tak:

dziewczyny mi się wydaje że dzieciaczki też gorzej sypiają przez te upały. Cypol spi teraz dobrze bo wsatje do niego raz ale jak któregoś dnia było tak masakrycznie gorąco to i on w nocy wstał z cztery razy żeby troszkę popić.

ana i jak Gabryś dzisiaj??

aga a może to na ząbki , Jurand tak marudzi i je smoka??

larkaa może już się poprawi to spanie Kalinkii:tak:

tak piszecie o tych mniej przespanych nockach, że ja co wieczór kładąc się spać zastanawiam się czy tej nocy nasza kolej...:confused: ale póki co spokój;-)

u mnie pobudka dzis o 2:30 a potem o 6...i spanie do 8.15 ...czyli wszystko wrocilo do normy ...a tez miala 2-3 nocki z 3-4 pobudkami ....ale wczoraj dalam jej Sab Simplex ...bo jadlam rizotto z grzybami i dzisiaj ...az sie wylewalo z pieluszki :-p:-p:-p

Larkaa ... :-D:-D:-D:cool2:
pbg ..a te kupki i ulewanie to nie jest czasem ..jakas alergia???
emkamek ... gartulacje dla Adasia :-D
ardzesh ..szykuj sie na zabki :-)

faktycznie moze przez te upaly dzieciaczki gorzej spia. Matek co prawda spi ladnie ale za to zaczal marudzic przy usypianiu i tu obwiniam temperature. wczoraj musilam go rozebrac do samej pieluchi i dopiero wtedy zasnąl przykryty cienkim kocykiem.

Mam za to inny "problem" zauwazylam ze Mateusz ma odstajace uszy!!! Mi sie tam osobiscie podoba bo wyglada smiesznie i slodziutko, ale tesciowa mi marudzi:((((Mówi ze pozniej to dopiero moze byc dla niego problem i trzeba bedzie zrobic operacje. Znacie jakis sposób na takie uszka, zeby bardziej przylegały???

reklama
Mam za to inny "problem" zauwazylam ze Mateusz ma odstajace uszy!!! Mi sie tam osobiscie podoba bo wyglada smiesznie i slodziutko, ale tesciowa mi marudzi:((((Mówi ze pozniej to dopiero moze byc dla niego problem i trzeba bedzie zrobic operacje. Znacie jakis sposób na takie uszka, zeby bardziej przylegały???

sorry:sorry2: ..ale powiedz tesciowej ....aby swoje przykleila sobie na tasme klejaca...:-D:-D:-D Przeciez on rosnie i wszystko moze sie zmienic 100 razy ... na razie nic nie rob .... ;-)

Do góry