reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

no my dzisiaj jestesmy po pierwszej wizycie u rehabilitanta, mała ma lekka asymetrie i nasza pani doktor skierowała ja na konsultacje do poradni. Co prawda nie jest juz tak żle ale lepiej dmuchac na zimne i zaczac cwiczenia niz pozniej miec problemy z kregosłupikiem

reklama
martha1 my tez cwiczymy asymetrie ;-) malego znosi na lewa strone:baffled: po dwoch miesiacach cwiczen widac poprawe jednak do calkowitego wyprosowania wady jeszcze troszke daleko, ech... :no: a on teraz bierze nóżki do buzi i zawsze przy tym sie turlika na lewy bok :dry: zreszta woli na lewym boku lezec i co go uloze inaczej to on i tak swoje :wściekła/y::-p

martha1 my tez cwiczymy asymetrie ;-) malego znosi na lewa strone:baffled: po dwoch miesiacach cwiczen widac poprawe jednak do calkowitego wyprosowania wady jeszcze troszke daleko, ech... :no: a on teraz bierze nóżki do buzi i zawsze przy tym sie turlika na lewy bok :dry: zreszta woli na lewym boku lezec i co go uloze inaczej to on i tak swoje :wściekła/y::-p
kurczaki nimfi- napisz mi o co chodzi z asymetrią ciała, bo ja zaraz zwariuje jak Was czytam. łaśnie mi o coś takiego chodzi, jak biore Maxa na ręce to on leci mi na lewy bok, do tedo głowke trzyma wygiętą na lewą strone, i nie chce jej przekręcać, o to mi chodzi, a i jeszcze pięknie mi łapie lewą nózke do buzi a prawej nie może, musze mu pomóc:-:)-:)-(, weś mi to wszystko opisz, bo moze i Maxiol to ma a ja z tym nic nie robie, a czas ucieka:-:)-(

mikimauro mój Niko też tak ma i ja już kiedyś pisałam że p doktor kazała po kąpiel robić mu masaż w ten sposó że odwtacam go główką do siebie a nóżki do ściany (na przewijaku ja na stole)i od uszka do karczku masować mu te mięśnie jak śpi na boczku to podkładać poduszeczkę pod główkę i widzę poprawę zresztą teraz p doktor nic nie mówiła

mikimauro mój Niko też tak ma i ja już kiedyś pisałam że p doktor kazała po kąpiel robić mu masaż w ten sposó że odwtacam go główką do siebie a nóżki do ściany (na przewijaku ja na stole)i od uszka do karczku masować mu te mięśnie jak śpi na boczku to podkładać poduszeczkę pod główkę i widzę poprawę zresztą teraz p doktor nic nie mówiła
to ja Jolek dzisiaj tak pomasuje małego po kąpieli. Tylko powiedz mi Jolek, czy mam masowć tak w dół reką czy mam robić okrężne ruchy, a i jak podkładać tą poduszke, na którym boku go kłaść, czy na tym co tak główke przekręca????

wczoraj byłam u dentysty na czyszczeniu zębów, a ona do mnie na pożegnanie, że następnym razem mam przyjechać już z niunią :szok: Polakieruje jej ząbki (których jeszcze nie ma) :sorry2:

to ja Jolek dzisiaj tak pomasuje małego po kąpieli. Tylko powiedz mi Jolek, czy mam masowć tak w dół reką czy mam robić okrężne ruchy, a i jak podkładać tą poduszke, na którym boku go kłaść, czy na tym co tak główke przekręca????
ruchami okrężnymi a podusię jak mój przekrzywia na lewo to jak kładę na lewy boczek to ramionko na materacyk i podusia pod główkę tylko dobrzeby było żeby była taka twardsza

reklama
Byłam dzisiaj z małą na trzeciej szczepionce, ale .... nie zaszczepili bo szczepionek zabrakło:angry: Szok, tyle płacimy za te ukłuciato jeszcze problem z dostaniem ich:no:
Ale zważyła mi Wiktorię i waży 6500 :-D Cholernie się z tego ucieszyłam bo ciągle narzekałam że ona nie je. Przez miesiąc przybrała 810 gram!!! Rewelacja. Obwód główki ma 42 i klata też 42;-).
Pani doktor kazała mi od następnego tygodnia zacząć wprowadzać gluten:confused: Kurczę, myślę, że to chyba za wcześnie o miesiąc. A Wam coś takiego kazali wprowadzać powoli? Jeżeli tak to proszę napiszcie jak dodajecie je do jedzenia i w jakich produktach lub kaszkach on jest zawarty. Dziękuję.
Mikimauro jakiś czas temu miałam ten sam problem z Wikunią. Obracała główkę tylko w jedną stronę. Leżąc na pleckach lub brzuszku obracała ją tylko w lewo. W książce (którą kupił mi tato) takim najprostrzym i bezbolesnym sposobem aby to wyleczyć jest podkładanie pod bok twarzy jakiegoś np. wałka (zrobionego np. z poduszeczki), aby zablokować ruch w daną stronę (w naszym przypadku to lewa strona). Drugim sposobem to jeżeli dzidzia leży w łóżeczku i ma buźkę obruconą w jedną stronę to położyć go odwrotnie, żeby tą główkę obracał w drugim kierunku. Chyba w miarę jasno napisałam:blink: Miki nam naprawdę to pomogło i teraz nie ma komletnie żadnej różnicy w obracaniu. Z łatwością obraca główkę w prawo jak i w lewo. Ale się rozpisałam:sorry2:

Do góry