reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ja tam nie bardzo mogę załapać o co w tych centylach chodzi:zawstydzona/y: po wczorajszej wizycie wiem tyle, że Mati waży 7,200 i ma 65cm, główka 42,5 wszystkie wymiary =50c, a klatka nie pamiętam, ale powyżej 75c. czyli podobno oki;-)

reklama
wiecie co mamuśki- chyba jednak mały ma to skrzywienie, chyba się przejde do lekarza i spytam, boje się ze to będzie postępowało, w rodzinie mieliśmy taki przypadek, moja szwagierka urodziła dziewczynke z takim skrzywieniem i musiała na specjalne masaze z nią jeżdzic, pamiętam że trwało to 15 minut a mała gardło zdzierała [ chyba z bolu]:-:)-:)-:)-(kurde naprawde się martwie:-:)-:)-(

mikimauro nie martw sie moze to nic takiego ja tam u Maxia ni nie zauwazylam ale na zdjeciach mozna nie dojrzec tak jak ty widzisz . Gab mial nierowna glowe taka wylezana z jednej trony i to mocno wklesla , pilnowalam przekladalam mu glowe na ta niewylezana strone i teraz jest prawie rowno

miki jak ogladalam zdjecia Maxia to sobie wlasnie pomyslalam,ze ma przykurcz szyi,ja jestem na to wyczulona bo Gracjanek tez ma:-(Bylam juz u dwoch lekarzy i powiedzieli mi,ze to nic takiego i samo przejdzie,mimo wszystko i tak sie martwie W interneci nie ma zbyt wielu informacji o tym wiec nie wiem jakie cwiczenia powinnam wykonywac z mlodym:dry:

nimfiijak by nie było dobrze to zaraz sterta skierowań do specjalistów znając naszą lekarkę ;-)

fajnie ze macie taka lekarke co chce dawac skierowania :tak: bo moi lekarze robia wszystko byle by tylko skierowania nie wystawic :dry:

mikimauro... na zdjeciu ciezko sie czegos dopatrzec.... ale jesli na zywo wydaje ci sie ze cos jest nie tak to lepiej zajrzec do lekarza ;-) jednak nie martw sie na zapas :tak:

Dziewczyny chcialam pochwalic Gabrysia publicznie bo przespal bez jedzenia cala noc ! od 20.00 do 7.00 raz sie tylko obudzil trzeba bylo poglaskac i dalej kimono :szok: mamusie nie wierze!!

reklama
miki jak ogladalam zdjecia Maxia to sobie wlasnie pomyslalam,ze ma przykurcz szyi,ja jestem na to wyczulona bo Gracjanek tez ma:-(Bylam juz u dwoch lekarzy i powiedzieli mi,ze to nic takiego i samo przejdzie,mimo wszystko i tak sie martwie W interneci nie ma zbyt wielu informacji o tym wiec nie wiem jakie cwiczenia powinnam wykonywac z mlodym:dry:
mysia no właśnie, jak była pielęgniarka na bilansie trzymiesiecznym to jej spytałam, czy ona nie sądzi że mały krzywo głowke trzyma, a ona oczywiście ze nie, to jaj jej małego do pionu i stwierdziła ze moze troszeczke , ale oczywiście że przejdzie samo:wściekła/y:

Do góry