reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Oglądałam ten film. Fajny jest!!!
Akurat mam w domu takie podłużne formy do robienia lodu to dla mojego męża jak znalazł:-)

tylko my go pamiętamy przez całe życie a dzidzia nie :)
(chociaż wiem, że są też takie szkoły, które mówią, że jest się całe życie takim człowiekiem jaki się miało poród - ale dla mnie to bzdura! Nikt z nas nie pamięta własnego porodu!)

W sumie to my nie pamietamy nawet pierwszych lat swojego życia :-p ja mam pierwsze wspomnienia z etapu przedszkola

Kochane:)
Na początek WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!
2 dni temu bylismy u ginka:) Pierwsze KTG nie wykazalo absolutnie zadnych skurczy macicy, a maluszek ma swietne tętno:)
USG 3D pokazalo nam w koncu twarzyczkę naszego Skarba:) Wychodzi na to ze bedzie mial niesamowite poliki:) jest pucolowaty i najpiekniejszy na swiecie oczywiscie!!! Maluszek wazy juz prawie 2 kg!!! (1,798) i wszystko inne tez z nim w pozadku:) Jestem niesamowicie szczesliwa i juz nie moge sie doczekac następnych świąt które juz spędzimy w trójkę.

Dziewczyny jeszcze raz wszystkiego naj naj naj i dużo miłości!!!!

Jak zachowywały sie maleństwa przez Święta?

U mnie po Wigili osiągnął maksymalna ruchliwość... Tak samo w pierwszy dzień świąt... Za to drugi dzień przeleniuchowaliśmy na kanapie bez większych kopniaków :rofl2:

Teraz w 33tyg i 5 dzień mała waży 2 kilo więc widmo cesarki przeszło jak na razie przystopowała:-) Jest ułożona jak do porodu przystało główka w dół, więc jest super:-D

reklama
Mnie moja mała do szału doprowadzi. Dzisiaj rano obudziłam się o 9 i położyłam łapkę na brzuszku i czekam na Zosię aż też się obudzi. I ona słuchaJCIE do 11 nie dała znaku życia. A codziennie kopie mnie zaraz po przebudzeniu. Piowiedziałam mężowi że jeśli po zjedzeniu śniadania się nie ruszy jedziemy do szpitala. Sprawdzałam bicie serduszka biło i to bardzo regularnie. Jak zjadłam jogurt zaczęła skakać jak szalona. No i teraz też się troszkę przemieszcza, brzuszek sie poirusza. Nie wiem czy dwie godziny to powód do paniki, gubie się w tym co jest normą a co nie, a nie chciałabym zrobic małej krzywdy. No i ta codzienna regularność mnie przestraszyła, bo ostanio była bardzo żywa, a dzisiaj dużo mniej, zwłaszcza rano.

Do góry