reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

mamaflavii super że jestescie z juliankiem w domu i że w miarę dobrze to znosi.

My bylismy na drugim badaniu bioderek wczoraj Lekarz zrobił usg i stwierdził że jest bardzo dobrze ale nie wzorowo no i jeszcze ze jak ma 4 miesiące dopiero to ma jeszcze czas :sorry: tylko na co? za 3 miesiące znowu mamy przyjechac.dużo na brzuszku kłasc i szeroko nosic nic więcej nie powiedział Ostatnim razem był fajniejszy lekarz ten to taki szybko,szybko i następny proszę:crazy:

Wy byłyscie już drugi raz na badaniu czy nie musicie ?

kasha28 mamy taki sam leżaczek :-) Zosia ostatnio non stop mi tą melodyjke włącz jak w nim siedzi:-D

Ostatnia edycja:
reklama
mamaflavii bardzo fajnie ze jestescie w domu :tak::-D

Ana45 nie wiem może faktycznie taki okres , ale też snu mało ...kiedys dużo spała...no nie wiem....
Czy u któregoś dzieciaczka są jeszcze kolki?? napiszcie mi proszę bo zaczynam się niepokoić...

kolek chyba juz nie mamy ale bole brzuszka sie pojawiaja gdy maly chce zrobic kupke- cos jakby zaparcia :tak:

mary jesli pytasz o drugie badanie bioderek to my nie bylismy :no: ale nam po pierwszym badaniu powiedzieli ze jest wszytsko ok i USG to potwierdzilo :tak:

U nas jak na razie od kilku tygodni kolek brak. Zosia jest cały dzień pogodna i uśmiechnięta, no czasem coś jej nie pasuje ale to trwa tylko chwilę i zwykle jest wtedy śpiąca . Ale ulga bez kolek, to był jeden wielki koszmar:-(

Kalina jest po pierwszym 'posiłku'. Kupy dalej sadzi jak szalona, tej smecty nie chce pić, a lekarka będzie w poniedziałek, więc zrobiłam jej tą marchwiankę. Zasmakowało jej nawet, trochę zjadła.
Ja zabezpieczyłam się przed plamami, wiecie śliniak do pasa, pieluchy w koło, ale nie przewidziałam jednego...że młoda będzie kichać :)
Mam całe ciuchy, twarz, włosy w marchewce :)

Witajcie Dziewczyny:)
u nas chyba tez kolki poszly w niepamiec albo maly dostal biegunki-sama juz nie wiem:( jestesmy nad morzem i mi i M spacery bardzo wyregulowaly jelitka:zawstydzona/y::tak: moze byc ze i Mateuszkowi sluży morskie powietrze. Od dzis zrobił sam juz 3 śmierdzące, rzadkie kupy i zaczynam sie troche niepokoic:( Jak myslicie-biegunka??? puszcza sam dużo gazów i kolki nie mial juz od trzech dni:) Co do spania to nic sie na wyjezdzie nie zmienilo-maly ma 2-3 drzemki dzienne, spi na spacerach i przesypia z nami całe noce.
Wczoraj po raz pierwszy sie smial na glos!!!! i bawi sie juz grzechotkami! postepy robi z kazdym dniem:)

MAMAFLAVI- WSPANIALE, ZE JESTESCIE JUZ W DOMKU I ZE W MIARE DOBRZE SIE CZUJECIE!!! MODLE SIE ZA WAS CODZIENNIE!!!!BEDZIE DOBRZE!!! BUZIAK DLA JULIANKA!!!!!!!!!!!

mamaflavii :-):-) dobrze że już jesteście w domku. cały czas się modlę za julianka więc zobaczysz wszystko bedzie dobrze. buźka dla całej waszej rodzinki.

My już esputiconu nie dajemy od miesiąca i spokój z kolkami.

daggy
mój kacperek miał kolkę przez 6 miesięcy:-(

monikawrocław może podaj mateuszkowi lacidofil lub dicoflor30

reklama
Mamaflavii super ze jestescie w domku!!!

U nas tez kolki juz sobie poszly..tfu..tfu..tfu..zeby nie zapeszyc, ale kropelek nie dajemy juz od jakiegos m-ca.

Co do bioderek ..na pierwszym usg bylismy jak maly mial jakies 7 tyg..wszystko OK, kazali przyjsc na kontrole za 2 m-ce..bylismy teraz..wszystko OK..no i znowu mamy isc na kontrole jak maly bedzie mial pol roku (zacznie raczkowac). Kazda wizyta to koszt 55zeta..czy to nie jest naciaganie??? bo czytam ze Wy po razie bylyscie i jak wszystko OK to juz nie powtarzacie.

MonikaWroclaw my dawalismy lacidababy (pol saszetki na jakies 10ml wody)

Do góry