reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Mi dolne mądrości wyrosły z 10 lat temu. Jeden na górze próbował się przebić i udało mu się tylko do połowy. I tak się zatrzymał. Dentyska od kilku lat mi mówi, że lada dzień już będzie, ale w to wątpię. A drugi górny wciąż jest pod skórą i tak już chyba zostanie.

Ale za to mam koleżankę, która w wieku 27 lat ma wciąż kilka zębów mlecznych. Trochę się jej chwieją, jakby zaraz miały wylecieć. A najlepsze jest to, że w ogóle nie ma zalążków zębów stałych. :eek:

Dziewczyny ale się cieszę!!! Już sie martwiłam że rozwój ruchowy mojego dziecka jakos wolno przebiega, a dziiaj leżąc na brzuszku i podpierajac sie na rączkach, na chwilę je wyprostowała i podniosła się:) No i co leży na pleckach to ciągnie glowę do przodu i płacze jak sie jej nie poda rąk do siedzenia. I w tej pozycji utrzymuje się ok 20 sekund, apotem się męczy i opada ze śmiechem na poduchę do tyłu. Moja kochana siłaczka:)

No ja też się nie chwaliłam, bo nie chciałam zapeszać. Ale Mila też już podnosi się do siadania. I wpada w ryk jak nikt jej nie pomaga :-D

Dziewczyny ale się cieszę!!! Już sie martwiłam że rozwój ruchowy mojego dziecka jakos wolno przebiega, a dziiaj leżąc na brzuszku i podpierajac sie na rączkach, na chwilę je wyprostowała i podniosła się:)

:-(Kurczę a moja Wikunia nie prostuje:no: Leżąc na brzuszku to tak jaby wogóle nie wiedziała do czego ma rączki i co może z nimi zrobić. A jak Kochane Wasze dzieciaczki, same zaczęły prostpwać rączki w łokciach i odpychać się, czy Wy jakoś im pomagałyście?:confused2:

2-WIKTORIA-17022009-7452.gif

Moja Ola przynajmniej od miesiąca tak robi, ale ją dużo kładę na brzucho tak co jakiś czas na parę minut, do siadania się bierze też od dawna i nawet siedzi sama jak za rączki trzymam ale ja jej nie pozwalam.
A dziś kolejna szczepionka i super , żadnych objawów ubocznych , świetne te skojarzone szczepionki.
Szczepiłyście na pneumokoki już??

antar hehe no i dobrze, że silna, duża, jeszcze oby mądra w przyszłości była ... :-D
Zuzia za to od kilku dni robi dziwaczne sztuczki ... np położona na brzuszku podnosi pupe do góry, a głowę chowa między rączki, wygląda to tak jakby chciała stanąć na głowie:rofl2: albo leżąc w łóżeczku łapie się jedną ręką szczebelka, przewraca się na boczek, łapie się drugą tylko, że pupy jakoś się jej nie chce skręcić i leżakuje taka wygięta jak sprężynka:-D

Załączniki

• IMG_0039_1.jpg
    IMG_0039_1.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 78
Pbg-boska ta twoja mala:tak:Moja Luiza dzisiaj zaczela sie podnosic na lezaczku,tzn taki miala zamiar. Dziwgala sie i dzwigala i bach do tylu na plecki:-)

U nas Kalina ma całkiem inny tryb niż Wasze dzieci :)
Ona dopiero od 3 dni obraca się tak na serio z plecków na boczki (wcześniej też się obracała ale sporadycznie) i teraz cały dzień tak fika nogami, że jak leży to potrafi nogami obrócić się o 180 stopni (w sensie tak jak wskazówka zegara) :D
ale ani do siedzenia się nie bierze, nie obraca się z brzuszka na plecy i odwrotnie :)

reklama
Do góry