reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

A ja nigdy nie miałam bóli miesiączkowych, żadnych, ani piersi mnie nie bolały, ani brzuch nic, po prostu zero bólu. I może dlatego teraz też zero bóli:-):-):-). Może poród też mnie nie będzie bolał :-D:-D:-D.

reklama
ooo to ci zazdroszczę, ja miałam takie bóle, że czasem nie byłam w stanie chodzić :o

nie żeby straszyć, ale ja z kolei słyszałam, że jak ktoś miał bóle miesiączkowe to więcej jest w stanie znieść, bo jest zahartowany w boju i że jak ktoś doświadcza takich bóli pierwszy raz to męczy się od początku okrutnie, a te co znają go to dłużej są w stanie to ogarnąć i zająć się czym innym :D
ale tak słyszałam, może to plotki :D

Ja mam twardnienie macicy co najmniej od 6 miesiąca , ale nie bolesne. Pojawia się i znika po kilku sekundach. Gin powiedziała, że to normalne bo macica się przygotowuje do porodu i sobie ćwiczy, więc się nie martwię, ufam jej dużo ma porodów za sobą i większość udanych. Co do KTG to też jeszcze nie miałam robionego, muszę się jej zapytać czy i w ogóle kiedy będę miała robione podobno to świetne przeżycie:-)

A ja nigdy nie miałam bóli miesiączkowych, żadnych, ani piersi mnie nie bolały, ani brzuch nic, po prostu zero bólu. I może dlatego teraz też zero bóli:-):-):-). Może poród też mnie nie będzie bolał :-D:-D:-D.

hehe ja też nigdy nie cierpiałam przed okresem :p Nie wiem co to znaczy ból przedmiesiączkowy! Ale co do nadziei, że poród też nie będzie bolał - to mogę się do Ciebie przyłączyć hehe :))

larkaa - myślę, że to tylko plotka :) i mam szczerą nadzieję, że to ploteczka :p

ja bole miesiaczkowe mialam jak porodowe powaznie jak rodzilam Dominika to właśnie takie bole mialam prawie caly czas dopiero pod koniec bolalo bardziej. w pierwszy dzien okresu zadko bylam w stanie chodzic i zadne tabletki nie pomagaly kilka razy wyladowałam w szpitalu pod kroplówką. Po Dominiku troche sie uspokoiło ale i tak raz za czas zdarzał sie taki bolący okres
co do skurczy przepowiadajacych to czuje ze sa ale nie sa bolesne

Oj ja też wiem co to znaczy mieć bolesne miesiączki :-( Mi w pewnym momencie moj gin przepisał Ketonal, bo nic innego nie pomagało. Zwijałam sie z bólu pierwsze 2 dni. Często się zdarzało, że nie chodziłam wtedy do szkoły. Ból promoieniował mi z podbrzusza do pleców.

W szpitalu rozmawiałam z taką dziewczyną, która też miała takie bóle i powiedziała mi, że te porodowe niewiele się rózniły od tych miesiaczkowych i nawet nie spodziewałaby się, że to tylko tak boli. hehe. TO mnie pocieszyło i żyję nadzieją, że u mnie będzie podobnie :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry