reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ja tez nazywam mojego MAksia grubaskiem :D Tylko nie uważam, ze to jest nadwaga.

JA ani mąz nie jestesmy przy kosci, wiec nie ma po kim odziedziczyc nadwagi :D A po drugie podal sie do mnie z tą waga, bo ja tez bylam takim pulpecukiem, a potem chudzielcem :D

reklama
hahahaha wesoło :-D:-D:-D
a jak paczycie na siatki centylowe to wrzucajcie i wagę i wzrost. Jeśli te dwa wymiary są na podobnym centylu to wszystko ok. Trzeba się martwić jak np waga jest na 90 centylu, a wzrost na 20. Dziecko ma wtedy mega nadwagę. Ja jak raz Juranda wagę wrzuciłam na centyle to wyszło, że koło 90 centyla, ale wzrost też, więc wszystko jest u niego ok. Jest poprostu duży i tyle.

Kurcze nie wiem jak dziecko na samym cycu może miec nadwagę, ale poprzednio Zosi wzrost był na 88 chyba, a waga na 99. Ale nie martwię się, uwielbiam jej fałdki, a poza tym moim priorytetem jest to by zawsze siebie akceptowała bez względu na to jak wygląda. Oczywiście zdrowie jest ważne, ale myślę że z nadwagą nie będziemy miec problemów.

Olcia wczoraj zasnęła o 17 , przespała całą noc i dziś się obudziła o 10 , miała spanie...czy wasze szkrabki tez czasem tak długo śpią?Mam nadzieję że wszystko ok.....

Olcia wczoraj zasnęła o 17 , przespała całą noc i dziś się obudziła o 10 , miała spanie...czy wasze szkrabki tez czasem tak długo śpią?Mam nadzieję że wszystko ok.....

pewnie, ze ok!!! zazdroszcze Ci. jakby Borys tyle przespal to otworzylabym szampana ;-) dzisiaj i tak bylam z niego dumna, bo zawsze budzil sie w nocy na cyca, a wczoraj zasnal o 20 i spal do 7.30. nawet meża pytalam, czy nie wstawalam przypadkiem i nie kojarze, bo czasem jestem tak padnięta, ze nie pamietam ile razy w nocy wstaje:-) kilku moich znajomych ma dzieci, ktore od samego poczatku przesypiaja całe noce i wszystko jest ok, wiec nie martw sie tylko otwieraj tego szampana ;-)

a jak Olcia spi w dzien? bo u nas ostatnio tylko 30 minutowe drzemki, a kiedys nawet 2-3 godzinne byly...

Zbudziła się na cyca ....ok23 i potem o 5 rano :-)aż tak dobrze to nie ma...ale od dawna nie było tak że zasnęła o 17 i spała do dnia następnego do 10........
A wdzień różnie czasem 2 drzemki po godzinie, czasem 3 po pól czasem 3-4 godziny ciagiem

Zbudziła się na cyca ....ok23 i potem o 5 rano :-)aż tak dobrze to nie ma...ale od dawna nie było tak że zasnęła o 17 i spała do dnia następnego do 10........
A wdzień różnie czasem 2 drzemki po godzinie, czasem 3 po pól czasem 3-4 godziny ciagiem
daggy- nie martw się wszystko jest ok, mała pięknie Ci śpi. często powodem takiego spania jest poprostu pogoda,

habcia nie martw sie ta wagą,każde dziecko przybiera inaczej. Zacznie raczkowac i biegac to zgubi. Mój waży 6300 albo juz i wiecej i mi to nie przezkadza. Jest taki slodziutki i pulchniutki:)))

reklama
a moja Mila pobiła dzisiaj swoje rekordy w NIE spaniu :)
Obudziła się ok 10.00, później wiele rzeczy rtobiłyśmy i nawet pojechałyśmy w odwiedziny do AbEjki. A zamiast chwilę, spędziłyśmy u nich cały dzień. Później grill, postawili flaszkę mężowi, więc mężuś się odwdzięczył. A Mila ciągle aktywna!
Dopiero o 21.30 wróciliśmy do domku i Mila poszła spać.
W życiu jeszcze nie była tyle czasu aktywna! Aż mnie ciekawi jak będzie wyglądać nocka.

Do góry