reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

do tej pory dalam mu 2 razy. chcialam sprawdzic czy zje.

jak myslicie moge z Makiem wychodzic na spacery jak ma katar??

reklama
habcia ja bym na razie nie wychodziła...zobacz jaka paskudna pogoda...
A mojemu krzysiowi poprzestawiało sie coś i w nocy masakra po prostu.

habcia - a czemu mówisz, że ta lekarka jest durna? Bo powiedziała Ci, że Maks ma nadwagę?
To chyba uzasadnione. Może nie jest miło słyszeć coś takiego, ale może jest w tym troszkę prawdy?!
Tu masz stronkę
Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka
jak wpisałam wymiary i wiek twojego bobaska to wyszedł poza skalę! :))

TO JEST NORMALNE! Do tej pory był na piersi i dzieci na piersi moga tak przybierac! Moja Pani doktor mowi, ze to całkowicie normalne i nawet teraz coraz mniej zaczyna przybierac! Powiedziala tez, ze Maks nie jest jedyny. Ma kilka takich dzieciaczkow. I tylko się cieszyc, ze jest zdrowy i super przybera na wadze.

po drugie proporcjonalnie przybiera. Rośnie wzdłuz i wrzesz. Głowka i klatka piersiowa tez! wiec nie mam się czym marwic. WRECZ PRZECIWNIE BAAARDZO SIE CIESZE, ZE MAM TAKIE DUZE DZIECKO! :D Nie musze sie marwic przybieraniem na wadze. Po druge jest zdrowym dzieckiem, szczesliwym i madrym.

acha i jeszcze jedno. Miesci sie w siatkach centylowych na ostatniej kresce

na Twoim miejscu to denerwowałabym sie tym, ze Mila wazy 5600. To by mnie bardziej strresowala niz to ze Maks super przybiera :)

uniosłam sie troche, ale bardzo mnie to zdenerwowało :)

ps. Wdg. Ciebie powinnam odchudzac dziecko? hehe

Ostatnia edycja:
na Twoim miejscu to denerwowałabym sie tym, ze Mila wazy 5600. To by mnie bardziej strresowala niz to ze Maks super przybiera!
a ja wcale bym się nie stresowała na Twoim miejscu ardzesh:no::no::no: Blanka 1,5 tygodnia temu ważyła 5400..urodziła się z wagą 2700..jej najniższa waga to 2500gram..podwoiła więc swoją wagę urodzeniową w 3miesiącu życia a to super..ważne jest żeby dziecko podwoiło wagę przed ukończeniem 6miesiąca:tak::tak::tak: mi bardzo się to podoba, że ona jest taka leciutka..bo, że jest drobna to nie powiem..zajmuje już całą gondolę..każdy kto mnie spotyka pyta, czy ona ma juz pół roku..bo na tyle wygląda:-) ale Blanka ma taką "dojrzałą" buźkę i chyba dlatego tak myślą..już w szpitalu położne mi mówiły, że ma "mądre oczy" i tak jej zostało:tak: wcale nie martw się, że Milka tyle waży..moim zdaniem to jest wszystko w porządku:tak:
a Ty habcia się tak nie unoś;-):-D Maksiu pewnie to zrzuci jak zacznie dreptać:tak: tyle, że mojej koleżanki 9miesięczny syn waży 9kg..i mnie się wydaje, że jest duży:szok: a Maksiu po prostu szybciej przybiera i tyle..skoro doszedł do takiej wagi tylko na cycku to chyba jest ok:tak: może po przejściu na modyfikowane i karmieniu tak jak jest napisane a opakowaniu jego waga się ustabilizuje:happy:

Ostatnia edycja:
a ja wcale bym się nie stresowała na Twoim miejscu ardzesh:no::no::no: Blanka 1,5 tygodnia temu ważyła 5400..urodziła się z wagą 2700..jej najniższa waga to 2500gram..podwoiła więc swoją wagę urodzeniową w 3miesiącu życia a to super..ważne jest żeby dziecko podwoiło wagę przed ukończeniem 6miesiąca:tak::tak::tak: mi bardzo się to podoba, że ona jest taka leciutka..bo, że jest drobna to nie powiem..zajmuje już całą gondolę..każdy kto mnie spotyka pyta, czy ona ma juz pół roku..bo na tyle wygląda:-) ale Blanka ma taką "dojrzałą" buźkę i chyba dlatego tak myślą..już w szpitalu położne mi mówiły, że ma "mądre oczy" i tak jej zostało:tak: wcale nie martw się, że Milka tyle waży..moim zdaniem to jest wszystko w porządku:tak:

tylko Mila wazyła 3680

Habcia- oczywiście, ze powinnaś odchudzić Maksymiliana!! zdecydowanie!!! ;-) najlepiej zapisz go na basen i na fitnesssss....:-D:-D:-D

ale tak naskakiwać na Ardzesh- no nieładnie:shocked2::eek:

faktycznie, sporawy facet z niego... co lekarz to opinia jak widzisz... ale przecież nie ograniczysz mu cyca, nie?:-)

reklama
Do góry