reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
anette chodziło mi o to dlaczego JUŻ dajesz w 3 m-c ?????

Mały był ciągle głodny chociaż podawałam mu pierś praktycznie co godzinę, nawet butelka wystarczała maksymalnie na 2 godziny. Trzeba przyznać że ma niezły apetyt :-) Poprosiłam o radę pediatrę i zaproponowała żeby spróbować podać mu już coś nowego. Dodawanie nowych dań do diety dziecka jest zalecane od 4 miesiąca a jak wiadomo każde z naszych maluszków ma inne potrzeby :-) i jest jedyne w swoim rodzaju.

dziewczyny ale macie tempo pisania...nie nadążam czytać!..cały dzień dziś na spacerku byłyśmy....ale fajnie, kawka mrożona zaliczona z lodami hmmm...pycha
A co do słoiczków-mieszkam w Opolu i w Ovicie parę osób znajomych pracowało, naprawdę słoiczki są bardzo kontrolowane i pod względem jakości na 100% lepsze od warzyw kupionych w sklepach. Na działce tez zależy jakiej rosną dobre warzywa bo jak blisko drogi to też są do bani.
My narazie na cycu i to Ola się narazie zawsze jednym najada, rzadko podaję dwa na karmienie, ale ona to ma takie ssanie że najada się w 5 minut więc może mocno pobudza cycorka bo mocno ssie. Ja Dominkowi musiałam podawać inne dania w 4 msc bo studiowałam i czasem mnie nie było ale za to szybko cyca nie chciał :( - bo z butli lepiej i zupki smakowały wiec sam pierś odrzucił a potem żal było.....

Ostatnia edycja:
szczesliwa1 mary 105 ksiazka o zywieniu niemowlat w pierwszym roku zycia i dzieci starszych, tam sa porady odnosnie karmienia piersia, wprowadzania nowych dan i przepisy na przygotowanie domowych posilkow :tak:

No i Maciek poczynil mi kolejny postep.... śpi 8 godzin :tak: Wczoraj zaliczyl kapiel ok 20, potem karmienie i zasnol o 21, zeby obudzic sie o 5 rano.... Wiec spi godzine dluzej niz do tej pory, ale zawsze cos :tak: mimo ze jestem na nogach od 5 to czuje sie wyspana :-p

Moja teściowa wczoraj palnęła, że jak młoda okaże się chora to pozwiemy szpital do Sądu i będziemy się kłócić o odszkodowanie. Ale mnie to tak średnio widzi, sama pracowałam w Sądzie, jak sprawa ma sie potem ciągnąć kilka lat, jeździć tam ciągle i coś załatwiąć...szkoda gadać.

A młoda dziś spała w samym body z długim rękawem. Jest tak gorąco, że nie miałam sumienia jej rajtek zakładać.

A co do blizny po gruźlicy okazuje się, że tam nadal ropa jest, wczoraj mąż przycisnął tą bliznę (biłam go za to po łapach, bo wg mnie nie powinien), a tam strzeliło jak z procy ;/

oj larkaa masz teraz nieciekawe przejscia... ale faktycznie z rozprawa sadowa pewnie niewiele sie wskóra :baffled:
moj kolega zmarł w szpitalu z winy lekarzy i tez rodzina nie mogla sie doprosic prokuratury aby jakies wszczeli postepowanie wobec tamtego szpitala... tak sie zdaje ze sluzba zdrowia ma spore szanse sie wybronic :baffled:

Larkaa, a na jakiej podstawie lekarz podejrzewa u Kalinki pratka?
Ja znam przypadek, gdzie komplikacja po tym szczepieniu byla gruzlica skory:szok: Lekarze przez dlugi czas bagatelizowali wysypke na calym ciele, dopiero ktorys z kolei wpadl na to i mala wyladowala w izolatce na zakaznym we wrocku.:-(

reklama
daggy moja Zosia tez ssie 5 minut a potem wytrzymuje 3 godziny bez cyca, wczoraj bez spania 3,5 w dzień było, za to w nocy nadal 1,5 godziny i cycuś, ciumka kilka sekund i już śpi. Więc dzisiaj byłam już tak padnięta że spałam z nią i miała szwedzki bufet:) To chyba nie jest kwestia tego czy się najada tylko przytulania, bo jak ją o 1 wziełam do łóżka to obudziła się ( tak że mnie też obudziła) o 5 a potem o 8 . I od tej 5 do teraz nie chce jeśc, a mi cyce pękają w szfach.

Do góry