reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Hej Kobitki ;-)
Melduje że żyję:-)....Podglądam Was czasami ,ale na razie brak mi czasu na pisanie ..powiem tylko ,że od ósmego maja podaje małej SAB Simplex i moje życie wreszcie wygląda Super!!!!... W końcu moje dziecko śpi w dzień normalnie ..no i nie płacze:tak: :-D:-D:-D
Pozdrawiam Was GORĄCO i Ściskam razem z dzieciaczkami ;-)
Cmok...cmok!!!
P.S Zakuwam testy na prawko ...bo je przełożyłam i teraz dopiero mam czas :-p

reklama
Anette moj Maciek wzrost podobny 65cm :tak: jednak wazy przy tym tylko 5100g :baffled:
lajfik powodzenia z prawkiem :-D ja odlozylam je bedac w ciazy na czas jak juz bedzie synek na swiecie, ale teraz juz mi sie nie spieszy ;-) brak mi motywacjo bo samochod i tak maz ma ciagle do dyspozycji a jak mam gdzies jechac to zazwyczaj z kims :-p

Moja Zosia ważyła niedawno 7900 i nosi 74, ale nie znam dokładnej długości.
Poza tym też juz ładnie podnosi główkę i opiera się na rączkach ale jeszcze saię nie obraca na plecy, to znaczy pewnie by umiała ale nie próbuje. Natomiast siedząc mi na kolanach w pozycji półleżącej non stop podciaga sie na rękach do siedzenia( ja jej nie podciągam ) a jak jej nie trzymam za rączki to robi to sama ale wtedy musze podtzrymywac bo troche się kiwa:) Pielęgniarka środowiskowa która wczoraj niespodziewanie zawitała, powiedziała że silna z niej dziewczynka :)

lajfik witaj!!! stęskniliśmy się za Tobą

antar U nas jest to samo Cypus jak lezy u mnie na kolanach to w ogóle nie chce "leżeć" tylko cały czas się pcha do siadania. a jak dziś położyłam go na pleckach to podnosił główkę i nóżki jakby chciał wstać

larkaa brawo dla kalinki:tak::tak:

MAks też nosi 74. Jakby mial 74 cm dluosci, to nosiłby większe ciuszki. Teraz ma koło 64. W rozm. 68 ledwo sie miesci, zostaly tylko 3 pajacyki dobre. Nie można się sugerować rozmiarami ciuszkow. Moj MAks za kazdym razem u lekarza jest wazony i mierzony, ale nie po krzywiznach jak w szpitalu tylko normalnie, więc zawsze jest krotszy niż aktualnie.

Wiewióreczka, jak było na wizycie u rehabilitanta ??? czy wszystko dobrze ???

Okazało się, że Danielowi nic nie dolega. Troche się odgina, ale wychodowaliśmy to sami złym noszeniem go na rękach:-:)-(. Przez godzine uczyliśmy się odpowiedniego brania na ręce i noszenia, oraz zabaw ułatwiających rozwuj. Właściwie wszystko to można znaleźdz w necie, ale zawsze łatwiej jak ktoś pokaże.

Przeżyłam dziś chwilę grozy, byłam w kuchni i nagle słyszę krzzyk małego, wpadam do pokoju a Daniel w łóżeczku przekręcił się tak , że leżał w poprzek, główka pod szczebelkami:szok::szok:

Czy Wasze dzieciaczki też tylko na rękach ciągle chcą być?

reklama
ja tak 15, 20 minut przed kąpielą rozbieram Blankę i sobie robimy różne ćwiczonka..nóżka do rączki, turlanie na boczki, podnoszenie do siadania za rączki i takie tam..no i wczoraj ja łapię Blankę za nadgarstki żeby się podciągnęła i usiadła a ona nie na pupę tylko na nóżki i staje:szok::szok::szok: a miała przy tym taką radochę, że aż piszczała ze śmiechu:-D:-D:-D śmiesznie to wyglądało:) a Blanka to w ogóle nie chce leżeć..głowę ciągle podnosi do siadania a jak się przy tym wkurza..bo ma za mało siły:-) aż ostatnio koleżanka, która ma 6dni starszą córkę od Blanki się zdziwiła, że ona taka silna i tak do siadania się zamierza:tak:mała zdolniacha mi rosnie..ani sie obejrze a ona juz będzie biegać:-D

Do góry