reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Dziewczyny w jakiej pozycji spia wasze maluchy Moj maly spi na pleckach bo boje sie go klasc na noc na brzuszku,a gdy poloze go na boczek to on odrazu hop na plecki,ale do czego zmierzam Gracjanek ma troszke plaska glowke Wiecie jak sobie z tym poradzic???
0017795676.gif

reklama
Olcia na pleckach a od ok6 rano do 11 na brzuszku...w ciągu dnia jak spi w domku to tez na brzuszku, jak ja biore do nas do łożka i kłade na brzuch to normalnie śpie....ona jest bardzo silna więc się nie boję ze sobie nos przyciśnie

Mysia na boczek.... podkładaj poduszeczkę pod plecki to się nie przekręci

Wszystkie nasze dzieciaczki są silne i zdolne:) Mateusz dziś zrobil taką kupę ze przelecialo przez pampersa i spioszki i zatrzymnalo sie na mnie:) Wszystko zakupal:) Cale plecy , nawet pod kolanami:) Ale sie z niego smialam bo lezal w kupie i sie cieszyl i fikal nóżkami:)
Maly wciąż sie gimnastykuje i probuje siadac ale nie przekręca sie z brzuszka na plecki.

hej dziewczęta!
dawno mnie nie było bo malowałam pokój no i musiałam posprzątać i nie było czasu. My byliśmy dzisiaj na szczepieniu i na badaniu kontrolnym( dopiero 3 raz u lekarza).
Nikuś waży 6770 i ma 60 cm( mierzyłam sama) wagę urodzeniową miał3220 .P doktor obliczyła że powinien ważyć 5620 tak ,że rośnie bardzo dobrze . Szczepienie też zniósł dobrze .Pierwszy raz widziałam u mojego dziecka łzy bo troszkę zapłakał przy 3 wkłuciu . Jak przyjechaliśmy to zasną ok 11 i spał do 17 .Dałam mu cyca i znowu śpi i przez sen sobie postękuje. Ale ani nie marudzi ani nie gorączkuje oby tak dalej.
A co do ciuszków to ja już nie patrzę na rozmiary tylko zakładam co mam jak widzę ,że małe to odkładam a jak za duże to podwijam i zakładam.

aha mały ma przykurcz mięśnia szyjnego na lewą stronę i mamy ćwiczyć i do spania podkładać poduszeczkę . A tak to też jest silny i cały czas by chciał siedzieć i nas na rękach. Ładnie się podnosi jak go się chwyta za rączki

a ja nie mam na nic czasu bo wczoraj byliśmy z Ala na szczepieniu i marudna jest od wczoraj bardzo i jeszcze brzuszek jej doskwiera... :(

U nas po szczepieniu mała spała prawie przez cały dzień, by mi piersi nie eksplodowały musiałam ją śpiącą przystawiać do karmienia. A następnego dnia wszystko jak zwykle...chyba najbardziej przeżywa to wszystko mój mąż ;-D

a miałam się Was pytać jak teraz w Polsce daja szczepionki?? W nóżki czy w rączki bo tu w nóżki dają. I własnie wczoraj dostała 6 w 1 w obie nóżki

reklama
Do góry