reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

jezyku napewno jest to tymczasowe rozregulowanie. Potrzebuje wiecej jedzonka i dlatego tak czesto się budzi. Wspolczuje i trzymam kciuki.

reklama
ardzesh jak się budzi to stęka kwęka i jak za długo do niego nie podchodzę bo mi się przyśnie to zaczyna popłakiwać a raczej żalić się na mnie.
spróbujemy dziś z tym smoczkiem może zadziała

jezyk - ja wlasnie zrywałam się do dziecka, jak tylko zaczynała stękać. A kilka razy ją przetrzymałam i okazało się, że po chwili zasypiała... Tak było kilka nocy z rzędu. I od tamtej chwili pięknie śpi po 8 -10 godz.
Mam nadzieje, że wszystkie lutowe dzieciaczki już zaczną tak sypiać.
I życzę Wam tego! :tak::-)

ja Nikodema ubieram na noc w body na długi rękaw i cienki pajacyk albo body na krótki rękaw i grubszy pajacyk .Ale u niego w pokoju jest zimno to go przykrywam cienką pierzynką . Jezyku myślę tak samo jak habcia , ze to tymczasowe trzymaj się będzie dobrze

moja mała w nocy ładnie spi, tzn. idziemy spac o 19.00 o 0.30-1.00 je, spi, je o 4.00 lub 5.00 i znowu spi, albo i nie:) a pozniej je o7.00 lub 8.00, a potem to juz jedzenie co 3godziny:tak:
chociaz od jakis dwu dni ma jakies dziwne skoki bo budzi sie koło 23.00 i nie chce jesc, ale ja musze sie zerwac bo sama nie zasnie tylko musze jej podac smoczek i wtedy zasypia

u mnie smoczek jest na porzadku dziennym :-p jak wypadnie z buzi to musze wstac i podac go malemu zeby zasnol znowu :-p tez kiedys kladlismy sie juz o 19 spac..... teraz go przestawilam i idziemy spac na noc ok 21-22 a budze go dopiero o 4-5 :-) dzieki temu noc jakos przespana jest

jezyk no i zgadzam sie z tym zeby czasem dzieciaczka przetrzymac i nie wstawac od razu do niego :tak: Maciek nieraz sam tak zasypia, a jak nie to podam smoczek i zasypia :tak:

nimfii no to pieknie spicie:) chyba faktycznie musze moja przestawic ze spaniem bo mimo ze kapiemy sie o 19.00 to i tak zasypiamy koło 20.00, dłuzej jest widniej i mała nie moze jakos zasnac

reklama
My Zosie kąpiemy o 19 pózniej karmie nawet 40 min wieczorem wisi przy cycku pożniej kłade do łożeczka i mała sama zasypia około 20.30.kiedys też stałam i dawałam smoka a ona go co chwila wypluwała i smiała się do mnie.Teraz jej dam a jak mi wypluje pare razy to już nie daje,wychodze z pokoju i tylko zagladam czy zasypia Ona szybciej zasypia jak jest sama tak to patrzyła na mnie albo męża i się smiała.
BUdzi się koło 2-3 potem koło 6-7 wtedy biorę ją do łóża i spi jeszcze do 10
DZisiaj obudziła się pierwszy raz dopiero o 4,30 potem o 8.30 a potem spała do 11.potem o 12 zasneła na 40 min na spacerku o 15 znowu zasneła i spi jeszcze w łóżeczku.Zauwazyłam ze w chłodniejsze dni spi dłużej tak to spi 2 razy po 1 godz :baffled:
martha1 ja też rodziłam 12 lutego:-)

Do góry