reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Od jakiegos czasu martwi mnie jedna rzecz Gracjanek lezac na pleckach ma glowke lekko przechylona do lewego ramienia Pogrzebalam troche w internecie i wyczytalam ze to moze byc przykurcz odcinka szyjnego Chcialam umowic malego do lekarza ale do konca tyodnia nie maja wolnych terminow:wściekła/y::szok::angry: Czy ktoras z was zauwazyla cos podobnego u swojego malenstwa Moze znacie jakies cwiczenia ktore moglyby nam pomoc??Dodam jeszcze ze Gracjanek bez problemu przekreca glowke w obie strony i raz spi z glowka obrocona w lewo a raz w prawo
0017795676.gif

habcia Cypuś też dotyka zabaweczek w macie i uwielbia je łapać. a może powiąż mu te zabawaki na sznureczkach żeby były dłuższe a potem pościągasz jak będzie większy.

daggy a jak po tym Debridat twoje maleństwo robi kupki?? codziennie czy parę razy dziennie?

A ja znowu w stresie. Cypusiowi zaczęło furczeć w nosku i już myślami widze katar i w ogóle ale jak mu zapsikam Sterimarem i potem oczyszczam Fridą to praktycznie nie ma nic. poza tym furczy mu tylko wtedy jak się denerwuje albo męczy zabawą czy czymś innym, a jak śpi lub cycoli albo jak tylko sobie leży spokojnie to oddycha bez żadnego furczenia czy Wasze maluchy też tak mają??
Do tego jutro mam szczepienie i boję się że go nie zaszczepią no i przy okazji Kacperek ma bilans 4 latka więc wszystko udałoby się zrobić za jednym podejściem

jezyk MAks ma to samo. Najczesciej w nocy, gdy obudzi się na karmienie to tak głosno oddycha i furczy mu strasznie. Czasami nie moze przy karmieniu zlapac oddechu bo tyle mam tego w nosie. A z zewnarz nic nie widac. Raz na 2 dni wyciągam mu te gluty z nosa patyczkami, oczywiscie jak cos widac. To nie jest katar. KAtar jest taki wodnisty i leci z noska. Mnie się wydaje, ze to od suchego powietrza.

DObry pomysl z tymi sznureczkami :D juz to robie :D

na szczescie maciek tez zaczyna podnosic glowke nieraz wspierajac sie na raczkach ;-) jutro wizyta u rechabilitanta wiec sie dowiemy wiecej jak sie nim zajmowac aby go wzmocnic :-D

jezyk, u Karola też sapka się trzyma. Najgorzej jest nad ranem. Najprawdopodobniej to od suchego powietrza, ale wietrzę mieszkanie, w nocy mam rozszczelnione okno i dalej furczy w nosku. Kiedy to w końcu minie ???????????????

Od jakiegos czasu martwi mnie jedna rzecz Gracjanek lezac na pleckach ma glowke lekko przechylona do lewego ramienia Pogrzebalam troche w internecie i wyczytalam ze to moze byc przykurcz odcinka szyjnego Chcialam umowic malego do lekarza ale do konca tyodnia nie maja wolnych terminow:wściekła/y::szok::angry: Czy ktoras z was zauwazyla cos podobnego u swojego malenstwa Moze znacie jakies cwiczenia ktore moglyby nam pomoc??Dodam jeszcze ze Gracjanek bez problemu przekreca glowke w obie strony i raz spi z glowka obrocona w lewo a raz w prawo
0017795676.gif
Dziewczyny ponawiam pytanie Czy ktoras moze mi pomoc???
0017795676.gif

U nas sapka minęła jakies 3 tygodnie temu , nawet nawilżacz nie pomagał. Zauważyłam że Ola miewała sapkę jak byo jej gorąco...

Mysia mój synuś też lubił leżeć z główką na lewą stronę i nic się nie działo, Ola też często przechyla głowkę na lewo...myślę że to nic takiego....mnie przynajmniej to nie martwi bo leży też z główką na wprost
A czy Gracjanek zawsze trzyma główke na jedną stronę?
jezyk po Debridacie kupki kilka razy dziennie czyli normalnie jak zawsze-malutka nawet go polubił otwiera dziobek jak widzi miareczkę i cudnie mlaska

Ostatnia edycja:
reklama
Mysia moja Zosia też z uporem maniaka trzyma głowę na lewo, ale to nie jest asymetria bo na prawo też czasem przechyla

Do góry