reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

habcia musisz uważać na to ciemiączko bo nie powinno być wklęśnięte tak jak piszą dziewczyny może Maksiowi za gorąco tym bardziej że się poci, a jeśli to będzie się utrzymywało to powiedz pediatrze

reklama
hej! mój Niko też ma lekko wklęśnięte ale z tego co pamiętam to nie jest to nic groźnego . No teraz to już sama nie wiem

Nam mówili że ciemiączko nie może być ani wklęśnięte ani wypukłe bez powodu, tak samo jak nie powinno pulsować bez powodu. ale nie wiem co lekarz to inna teoria nie chcę robić paniki

u nas czasem delikatnie pulsuje ciemiaczko :baffled: ale nie zauwazylam aby Maciek chcial wiecej pic mimo iz jest coraz cieplej

my byliśmy wczoraj u takiej pani ortopedy co przyjmuje małe dzieci na kontroli wszystkich kostek no i powiedziała ,że jedna nóżka mu się szybciej rozwija i mamy szeroko pieluszkować . A pojechaliśmy bo zauważyłam ,że na jednej nóżce miał 2 fałdki a na drugiej jedną . a tak poza tym to wszystko ok . 20 maja idziemy na kontrolę do naszego ortopedy zobaczę co no powie

Zosi pulsuje non stop, czasem tylko nie pulsuje, ale jak je, płacze i śpi to pulsuje, i tak ma od początku.

dzis jest ok z ciemiączkiem, moze dlatego, że nie jest tak gorąco. Co chwila sprawdzam. Pewnie chciało mu sie pic baaaardzo.

Mojej kuzynki córeczka ma 4 i poł miesiąca i zarosło jej ciemiaczko. Ja się bardzo zdziwiłam, ze tak wczesnie, ale wdg. niej to normalne, wiec sie juz nie odzywam.

Jeszcze wczoraj napisalam,ze Gracjanek podnosi glowke ale nie podpiera sie raczkami,a gdy dzis polozylismy go na brzusiu pieknie podparl sie raczkami i krecil glowka w wszystkie strony przygladajac sie wszystkiemu wkolo:-)Co wiecej malutki lezac na pleckach stara sie delikatmie podciagac glowke do gory:surprised:
0017795676.gif

Ja mam nietety taki problem ze jak Gabrysia ukladam na brzuszku obojetnie przed po jedzeniu zaraz bleee i ulane szkoda mi go bo widze ze mu nie pasuje to ulewanie i w rzeczywitosci cwiczymy mniej niz powinnismy ale jak cwiczy to potrafi glowke podniesc a wasze maluchy spia na brzuszkach?

reklama
Oleńka od wczoraj też mega postęp-główka całkowicie podniesiona, opiera się na przedramionach i rozglada się ciekawie po okolicy, nawet kilka minut !! potem się wscieka i trzeba ją odwrócic, a od dzisiaj bawi się na macie....łapie wiszące zabawki....

ana545 moja Ola śpi często na brzuszku jak pisałam wcześniej....myślę ze dlatego też bardzo szybko zaczęła dzwigać głowę bo przecież podczas snu przekłada kilkakrotnie i to też ćwiczy mięśnie
A odnośnie ulewania to jak jest uciążliwe to Debridat podobno pomaga, my go na kolki stosujemy

Ostatnia edycja:
Do góry