reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

dziewczyny na katar można używać Nasivin ten z pompką. ale nie stosować dłużej niż trzy dni. nam pomógł w szpitalu. kropiliśmy 3xdziennie po jednym psiknięciu

reklama
no to teraz wiem czemu moja w tamtym tygodniu nie chciała mi pic w pokoju cały czas sie po bokach rozglądała.Poszłam do sypialni gdzie były rolety zaciągniete to z 30 min cycała:-)
Podnoszą wasze dzieci główke leżąc na plecach?Moja dzisiaj zaczeła bardzo mocno podnosic,najpierw na łóżku potem u męża na rękach no i w leżaczku .NIe wiem czy to nie za prędko:baffled:albo już prędzej miała zacząc?

Jestem bardzo dumna z mojego synka bo zaczol pieknie podnosic glowke nie podpiera sie jeszcze raczkami ale wszystko przed nami:tak: Pomoglo nam trzymanie na raczkach w pozycji na samolocik oraz lezenie na klatce tatusia i przygladanie sie jego smiesznym minkom:-)
0017795676.gif

Nasza córeczka dziś była wspaniała cały dzien!! zero kolek i płaczu, sama się bawiła, mówiła do siebie, śmiała i pięknie usypiała..teraz słodko pochrapuje w kołysce -po prostu cudny dzionek-oby takich więcej

kasha Maciek tez czasem puszcza piers - nieraz wydawaloby sie ze jest najedzony, ale po jakims czasie doszlam do tego, ze robi tak gdy mu jedzonko wraca z zoladka do przelyku. Denerwuje sie wtedy i dopiero jak mu sie odbije to sie uspokaja i moze jesc dalej :tak:

Jesli chodzi o postepy malego to coraz uwazniej obserwuje przedmioty... Ma kilka ulubionych zabawek ktorymi jest w stanie zainteresowac sie - niestety tylko chwile bo dosc czesto miewa jeszcze bole brzucha :dry: pobawi sie chwile i placz :shocked2: i juz nie wiem czy to kolki czy nie... bo prezy sie i krzyczy kilka minut a pozniej chwila spokoju i znowu placz.... zupelnie jakby mial jakies skurcze w jelitkach ktore mu przeszkadzaja :baffled: i do tego problem z kupami... robi jedna na tydzien.... biedne te maluszki - tyle sie musza nameczyc

nasza blizna gruźlicowa jest coraz większa i jest w niej ropa :O
dzwoniłam do położnej to powiedziała, żeby się nie martwić, tak ma być, lada chwila ta gulka pęknie, ropa się wyleje i zacznie się to wszystko ładnie wysuszać :)

Kalina już sama chwyta grzechotki i wyma****e nimi na wszystkie strony, wkłada rączki do buzi, a jak ma taką zabawkę słonika z taką kręcącą kuleczką, która dzwoni, to potrafi pół dnia walić w to ręką i się cieszy jak szalona, że dźwięki to coś wydaje :)

Wasze dzieciaczki śpią często na brzuszku? :confused:

Maciek uwielbia.... Zaczelam go tak klasc odkad zaczely sie problemy z brzuszkiem aby mu sie łatwiej trawiło... No i teraz chcialby spac tylko w tej pozycji. Uśpienie go w innej pozyci to spore wyzwanie ;-) długo stawia opór.

Poczytalam troszke o tym spaniu. Podobno dziecu lubia ta pozycje i jest im tak wygodnie, a gdy umieja juz sie przekrecac to czesto same wlasnie tak sie ukladaja. :tak: No ale jest wieksze ryzyko SIDS :no:

Czym jest SIDS?

nimfii ja tak nigdy nie układałam młodej do snu, właśnie ze względu na SIDS. Skoro się wysypia na pleckach to nie ma potrzeby jej tak układać w naszym przypadku :)

Nasz Cyprianek też w ogóle nie śpi na brzuszku kładę go tylko jak ma swoje przerwy w spaniu i jak jesteśmy w pobliżu.

Cypuś też zaczął uważnie patrzeć na grzechotki bawić się nimi i odkrył że ma rączki:-D bo przygląda się nim i świadomie wkłada do buzi

reklama
Od rana staram sie Maćka ułożyć na plecach lub boku do drzemki po jedzeniu i więcej jest placzu i marudzenia niż przy kąpieli :baffled:
Na szczescie w nocy mały jest bardziej zmeczony i łatwiej go ułożyć w taki sposob:tak: jednak strasznie się wierci po łóżeczku

Do góry