reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

elunia r. każde dzieciątko jest inne i nie ma reguły że w tym itym dniu ma tyle i tyle ważyć jak ładnie je i nie płacze to misię wydaje ,że jest ok . Mój Niko robi dużo rzadkich kupek ale nie płacze i ładnie je i też dobrze przybiera i jest ok

reklama
No a ja miałam napisać, że jak Kalina wcześniej robiła kupkę raz na 3-5 dni to od tygodnia robi codziennie, kolejna zmiana w organizmie :)

a Wasze dzieciaki też się tak strasznie ślinią jak są czymś zainteresowane? Bo u nas wodospad z buzi ;)
i czy Wasze dzieciaczki wkładają zabawki do buzi? bo moja Kalina bawi się zabawkami, ale do buzi nic nie wkłada, nawet rączek;.

Pewnie że wszystko gra. Iga była pewnie drobniutka przy porodzie. To jak dziecko przybiera to czynniki genetyczne. Mój mąż też podwoił wagę urodzeniową w 3,5 miesiąca, tak jak zamierza Zosia- i to nie ma związku z pokarmem czy sposobem karmienia( tez karmie cycem).
Zostało nam 200 gram na podwojenie, ale zwykle dzieci podobno podwajają między 5 a 6 miesiącem.

MOJA JUŻ DAWNO PODWOIŁA:szok::szok::szok:
WAŻY OK 6500, ALBO I WIĘCEJ

Niko zaczyna wkładać rączki dobuziijak go biorę na ręce i przytulam to po szyji mnie ciumka a jak tata go bierze to takjakby szukał cyca całego go obślini

No hej. czytam w miare regularnie, ale na pisanie jakos czasu brak.
sorry za male litery ale tylko jedna reka wolna ;)

my chyba powoli wyrastamy z kolek i rytm dnia nam sie stabilizuje.
mlody wazy jakies 6500..klocek jeden ale dlugi jest wiec cialko sie rozklada.

mam pytanie o skaze bialkowa..jak wyglada skora? my jestesmy na cycu i jakis tydzien temu zauwazulam na udach mlodego suche place, taka jakby skorupa..jak posmarowalam oliwka place robia sie czerwone. Mlodego kapiemy tylko w mydelku bialy jelen wiec to nie od kosmetykow.

A co do spania to ja w koncu zaczelam odczytywac kiedy moje dziecko chce spac. jeszcze nie zawsze dobrze wyczuwam moment ale jestem juz blisko ;)) on sam nie zasnie, tylko zaczyna marudzic i wtedy szybko bierzemy sie do lulania bo jak przegapimy odpowieni moment to wycie ze zmeczenia na calego..wtedy to i cycek nie da rady uspokoic.
jak usypiacie swoje dzieciaczki?

Barti slini sie, wklada lapki do buzi, czasami chce nawet dwie, co drugi dzien tniemy pazurki zeby se gardla nie pocharatal, ale sam z siebie zabawkami sie nie bawi ;(

Jolek mi dziecko robi malinki na bicepsach tak sie przysysa jak cyca szuka ;))

Ostatnia edycja:
yawla my nie usypiamy, ja z synkiem i teraz z córcią robie tak samo-jak mała marudzi i chce spać kładę do łożeczka , smoczek i pielusia na policzek -tak ja wtulam w tą pielusię, i ona jak to poczuje to dla niej znak że może spać..tak robię od początku i to działa rewelka! nawet mała protestuje jak chce spać a jest na rękach!

yawla my nie usypiamy, ja z synkiem i teraz z córcią robie tak samo-jak mała marudzi i chce spać kładę do łożeczka , smoczek i pielusia na policzek -tak ja wtulam w tą pielusię, i ona jak to poczuje to dla niej znak że może spać..tak robię od początku i to działa rewelka! nawet mała protestuje jak chce spać a jest na rękach!
u nas tak samo( bez smoczka)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas najlepiej usypia się przy cycu:tak:
Moj Daniel też pakuje sobie rączki do buzi, jak przez przypadek złapie jakąś grzechotke to też chce ją zjeść:-D ale świadomie niczym się jeszcze nie bawi. Jak narazie jego największym zainteresowaniem cieszy się karuzela, wyciąga do niej łapki, rozmawia z nią i cieszy się do niej:-). Ślini się straszliwie, jak jest na brzuszku to wylewa wosdospady śliny:szok:, czy to mogą być ząbki:confused:
Byliśmy u neurologa, niestety mały troche bardziej polubił prawą strone i przez najbliższy miesiąc musimy z nim poćwiczyć, a poźniej kolejna wizyta u lekarza i zobaczymty czy bedzie juz ok, okazało się też, że troche za mało przybrał:-( przez ponad dwa tygodnie tylko 300gram
Ostatnie nocki były super, mały spał jednorazowo po 6-7 godzin, pozniej karmienie i jeszcze 2-3 godziny, czuje że zyje;-)

Do góry