reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

daggy moja Kalina też nosi '2' jeszcze, ale tylko dlatego, że za dużo kupiłam :) muszę zużyć teraz całego jumbo packa. Pasują niby na nią, jedyny minus taki, że kupka wypływa na plecki, co świadczy o tym, że czas na większe pieluchy :D

reklama
my od początku używalismy pampersów. Rozmiaru 3 już dwie paczki teraz u nas nie było i mąż kupił huginsy premium 3 i też jest ok.One są chyba troche większe niż pampersy ,bo pampersy 3 już ją uciskały.
jutro idziemy się zważyc jestem ciekaw ile już waży

a my dzisiaj idziemy do dermatologa .Jak pisałam wcześniej Nikodem ma takie suche chrostki na całym czole na główce i na karczku .P pediatra powiedziała ,że to trądzik ale 4 tyg mijają i żadnej poprawy , a nawet więcej się pojawia. Po południu okaże się co to jest ,Jak wygląda SKAZA BIAŁKOWA ?

moja Iga waży 5kg a długa na 60 cm, tak patrzę że wasze maleństwa więcej ważą hmm, może taka jej uroda że dużo nie waży karmię cycem, mała się najada nie płacze to chyba wszystko gra??

Pewnie że wszystko gra. Iga była pewnie drobniutka przy porodzie. To jak dziecko przybiera to czynniki genetyczne. Mój mąż też podwoił wagę urodzeniową w 3,5 miesiąca, tak jak zamierza Zosia- i to nie ma związku z pokarmem czy sposobem karmienia( tez karmie cycem).
Zostało nam 200 gram na podwojenie, ale zwykle dzieci podobno podwajają między 5 a 6 miesiącem.

reklama
Do góry