reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

My od dawna używamy tych większych pieluch, huggies ale Zosia jest non stop zasikana a jak zrobi kupę to nie ma siły żeby nie wypłynęła. One nie są za duże bo Mała wazy ponad 7 kilo, myslałam że może źle zakładam albo co ale też nie. Nie wiem co z tymi pieluchami jest nie tak? Przecież huggies to niezła marka chyba

reklama
zuzia mam problem z głowy, bo dostałam nowe (tylko że niebieskie) od mojej przyjaciółki, która kupiła je pół roku temu dla swojego syna, ale on ich nie chciał :)
-j- młodej też kupka wylatuje na plecki za każdym razem, i w tych 3 nic nie wylatywało, ale co z tego jak dupa mokra ;/
nimfii też się zastawiałam czy to nie przez ten materiał ;/

no i niepotrzebnie dziś kupiłam jumbo packa tych '2' znowu ;/ znowu będzie kupka na plecach ;/ chciałam wsiąść inne pieluchy, ale się boje trochę i szkoda mi siana, bo od huggiesow młoda miała uczulenie ;/

larkaa ty szczesciaro :rofl2:
a co do huggiesow to ja jestem niezadowolona z nich. uzywalam ich na poczatku i jakos mi nie podpasowaly-kupa sie rozmazywala po calej pupie i mokra nadodatek :no:

Mój Maciuś jak położę go na brzuszku to robi fiku- miku i już leży na pleckach , nie ma na niego rady - nie cierpi tego i już . Natomiast sporo noszę go w pozycji pionowej i prawie sam już cały czas trzyma główkę , tylko czasem mu się ,,gibnie,, - czy to wystarczy ?
Usg stawów biodrowych idealne , do kontroli za 3 miesiące .
Oczko bez zmian , bez płukania się nie obejdzie niestety.
Pieluchy mamy 4-9 kg , kupkę robi zawsze raz dziennie.
W przyszłym tygodniu pójdę z nim do pediatry tak do kontroli rozwoju , witaminek i wagi.
Wasze pociechy też uwielbiają się bawić rączkami ? Maciuś cały czas ładuje je do buzi a jak mu się uda złapać kciuka to mlaska tak że w całym domu go słychać :-)

Dla dziewczyn :, ktore maja problemy z kolkami ja kupilam dzis butelki dr Brown te z odpowietrzaczem te takie z tym kijkiem w srodku i rzeczywiscie maly nie lyka tak powietrza odbija mu sie malo mniej go polyka jak dziala na koki czas pokaze

dla mnie huggiesy sa najgorsze ze wszystkich. Straszne sa! Uzywam juz od 2 miesiecy DADA z Biedroniki i jestem baaardzo zadowolone. Sa one podobne do pampersa tylko ze tansze :)

ja również jestem rozczarowana hagisami, Maxymilian co chwila miał pełną pieluchę, a na dodatek miał mokre ciałko,
Niedawno pisałyście o tych tańszych pieluszkach, tych nie markowych.kópiłam takie z aldika [ tu w Irlandi coś jak biedronka] masakra zostało mi połowa paki , mąz pali je w kominku co jakiś czas, były straszne, jedno siuśnięcie i pielucha pełna, Max przesikiwał się zakazdym razem.Mimo ze z wygladu budziły zaufanie nigdy nikomu nie polece.
habcia pamiętam jak Ty pisałaś ze kupiłaś właśnie z biedronki , widze ze się sprawdziły , to dobrze :-)

Wiem ze kazdy maluch rozwija sie w innym tempie ale mimo wszystko jest mi smutno:-( cwicze z Gracjankiem codziennie a on nie robi zadnych postepow w podnoszeniu glowki Kiedy klade go na brzuszku trzyma glowke na lewej stronie i nawet nie ma zamiaru jej podnosic,kiedy przekrecam mu glowke na prawa strone z placzem przekreca ja na lewa i tak w kolko Gdy bylam na rutynowej kontroli lekarz powiedzial ze wszystko wporzadku i zebym wrocila za miesiac:realmad:
0017795676.gif

reklama
Do góry