reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

witajcie mamusie!!!!!!
dawno mnie z Wami nie było, nie bardzo wiem co słychać u Was, całe dnie spędzam na ogródku, lub gdzieś indziej po za domem, u nas jest piękna wiosna.

Niestety to spacerowanie i wietrzenie sprawiło ze właśnie nie śpie, bo Maxymilianek tak strasznie mi charcze przes sen, o właśnie nawet zaczoł pokasływac, boli go gardło, zbiera mu się flegma w gardełku, boje się ze się udusi, więc siedze i słucham jak oddycha.Moje maleństwo, tak mi go szkoda,jutro pędzę do lekarza:zawstydzona/y:

Biedny Maksiu widac kazda mama musi przezyc te katarki gardelka a wiem jak mame serduszko boli gdy dzidzius chory powrotu do zdrowia dla malego :tak:

reklama
dziewczyny a jakich rozmiarów pieluch używacie?
bo młoda już zbliża do 6 kg i kupiliśmy paczkę pampersów active 4-9 kg i kurde ona non stop ma wilgotną pupę w nich ;/ to znaczy, że są za duże i przecieka czy co? ;/
dziś spowrotem kupiliśmy paczkę tych mniejszych 3-6 kg , ale nie wiem czy dobrze ;/

Mój Daniel waży 5800 i używamy już od ponad tygodnia pieluszek huggies od 5-9kg. i musze przyznać, że sprawują się wzorowo:tak:
PowiemWam, że Daniel dziś w noc przeszedł sam siebie.. budził sie co 1,5 godziny:szok::szok: juz nie pamiętam jak się nazywam, poprostu padam z nóg:-(

larkaa my uzywamy jeszcze tych 3-6 kg ale widze ze one sa na styk i mam juz zakupione 4-7kg (to sa roz3 new baby i tez maja taka siateczke w srodku jak 2 czy 1 ) ale chyba takich w PL nie ma niestety.
i czy juz kupilas Kalince nowe smoczki??? cena jest straszna nawet na Ebayu UK :baffled:. i co ile powinno sie zmieniac maluszkowi smoczek na nowy?

wiwiórczka tak samo mialam z MAksem i z dnia na dzień zaczal przesypiac po 5,6 h. NIedlugo to sie skonczy. Wiem dobrze co czujesz.

My używamy rozmiaru 7-18 kg. Bo te 4-9 byly za male, strasznie obciskaly nozki Maksia, az mial czerwone slady, do tego kupki mu sie wylewaly tylem i w brzuszku były ciasnawe. Te sa juz w porzadku :)

Ostatnia edycja:
Habcia
Już nie moge sie doczekac spokojnych nocy... będzie wiecej siły na dzień bo też ni jest łatwo. Daniel po jedzeniu nie płacze może godzinke i pozniej jest poprostu taki krzyk jak by ktoś go ze skóry obdzierał, spokój jest tylko na rękach, ale i tak musze sie napracoawc- ukołysać, ponosić i śpiewać. Jak się uspokoi to odkładam do łóżeczka i albo mam szczęście bo się zajmie karuzellą, albo znowu na rece i tak do kolejnego karmienia:szok::szok::szok::szok::szok:

larka my uzywamy 3 ( 4-9kg), bo z 2 Amela wyrosła i są ciasne na nią a i kupa wylatywała plecami.:tak: A ja tam oprócz tego, że szybko się te 3 przepełniają nie widzę żadnej różnicy.Albo Amela więcej sika.

u nas dzisiaj nocka bez kupki do wczoraj w każdej pieluszce była kupka a dzisiaj w nocy było czwsto no i teraz od rana już 4 pieluszki też bez kupki

mój Nikuś nie gorączkował tylko cały dzień przespał nawet cyckał przez sen

Maciek juz z 5 dni nie zrobil kupki :confused2: biedak sie strasznie prezy - moze zaparcie? dzis po raz pierwszy poszedl w ruch czopek glicerynowy i zasnol :tak: czekamy na rozwoj akcji...

larkaaa tez mam te pieluszki :eek: sa straszne... to przez ten material podejrzewam pieluszki sa mokre. Maciek jak sie zesika to ma wilgotne spodenki :angry: juz sie zaczelam rozgladac za innymi pieluszkami. Wczesniej uzywalam mniejszych Pampersow i byly bardzo dobre :tak:
Teraz pytanie do tych ktore przetestowaly rozne pieluszki... Zastanawiam sie jakie wybrac teraz.... Bella Happy, Dada z Biedronki czy pieluszki z Lidla? :baffled:

wiewioreczka tez mam tak czasem ze Maciek placze z godzine po jedznieniu. Zdaje sie ze maly wtedy zaczyna trawic i moze jest tak ze cos mu zaszkodzilo? przyjrzyj sie swojej diecie, bo ja wyeliminowalam juz wszytskie niebezpieczne skladniki i nadal nic :baffled: Zwroc uwage tez na kupki twojego maluszka? Moj nie robil kupiki juz 5 dni i poradzili mi dac czopek glicerynowy, albo Acidolac (jesli uklad pokarmowy nie jest wyksztalcony to pomaga przy tworzeniu flory bakteryjnej)

reklama
Ja uzywam pampers newborn 3 rzeczywiscie sprawdzilam w Polsce ich nie ma :eek: a czemu? Sa idealne gdy malec wyrosnie z 2 .Niedlugo wracam do Pl cyba musze zrobic zapasy:-D

Do góry