reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Nimfii u mnie też suszarka w ciągłym ruchu, ale daje jej też te herbatki i plantex czasem i espumisan... różnie... probóje wszystkiego by tylko jej ulżyło...

reklama
A u nas po szczepieniu goraczka :-( naszczescie maly znosi to dobrze , podalam paracetamol w czopku mam nadzieje ze pomoze , a wasze dzieciaczki nie reaguja goraczka po szczepionce ?

A u nas po szczepieniu goraczka :-( naszczescie maly znosi to dobrze , podalam paracetamol w czopku mam nadzieje ze pomoze , a wasze dzieciaczki nie reaguja goraczka po szczepionce ?

mi pielęgniarka kazała od razu podać nurofen ..jak przyjde do domu i tak zrobiłam i było oki ....mała była jedynie bardziej senna i tyle :-)

witajcie mamusie!!!!!!
dawno mnie z Wami nie było, nie bardzo wiem co słychać u Was, całe dnie spędzam na ogródku, lub gdzieś indziej po za domem, u nas jest piękna wiosna.

Niestety to spacerowanie i wietrzenie sprawiło ze właśnie nie śpie, bo Maxymilianek tak strasznie mi charcze przes sen, o właśnie nawet zaczoł pokasływac, boli go gardło, zbiera mu się flegma w gardełku, boje się ze się udusi, więc siedze i słucham jak oddycha.Moje maleństwo, tak mi go szkoda,jutro pędzę do lekarza:zawstydzona/y:

a u nas się pozmieniało..do niedawna Blanka przespała w nocy 8 godzin po chrzcie nawet 9,5 godziny..i to była taka ostatnia piękna noc..teraz budzi się co 3,5 godziny z zegarkiem w ręku..a ja myslałam, ze zawsze bedzie tak pieknie sypiac:sorry:teraz musze sie przyzwyczaić do czestego wstawania:baffled:

Ja też mam butelki aventu ale jakoś niezbyt lubiła tę butelkę, troszke z niej ssała ale niechętnie, kupiłam ostatnio Lovi aktywne ssanie i to był strzał w dziesiątkę, pięknie odpowietrza i zmusza do ssania, a nie leci jak sie przechyli( choc z aventu też nie leciało)

A moj Maks pobił dzis kolejny rekord w spaniu :D 7 h :D Ale się ciesze. Po tylu nocach budzenia sie co 2,3h :D
Spał tak, bo wczoraj 6h był na podworku :D Rano na 1,5h spacerze, potem bylismy na USG biderek, wszystko w porzadku :D I po USG pojechalismy na rynek i siedzielismy pod parasolkami do 18.30 :D

Nimfii u mnie też suszarka w ciągłym ruchu, ale daje jej też te herbatki i plantex czasem i espumisan... różnie... probóje wszystkiego by tylko jej ulżyło...

ja taki sam zestaw :tak: tylko ze codziennie dawalam plantex zamiast innych herbatek ale to chyba musze zmienic bo on juz nie dziala :eek: esputicon dawalam raz na jakis czas... teraz poszukam jeszcze czegos innego - moze infacol

u nas dzisiaj nocka bez kupki do wczoraj w każdej pieluszce była kupka a dzisiaj w nocy było czwsto no i teraz od rana już 4 pieluszki też bez kupki

mój Nikuś nie gorączkował tylko cały dzień przespał nawet cyckał przez sen

reklama
mi pielęgniarka kazała od razu podać nurofen ..jak przyjde do domu i tak zrobiłam i było oki ....mała była jedynie bardziej senna i tyle :-)

I tak chyba najlepiej ja nie podalam odrazu bo lekarz nie mowil i przez to temperatura skoczyla bardzo wysoko gdybym dala odrazu nie bylo by problemu za 2 m-c tak wlasnie zrobie Lajfik rozumiem ze Twoja mala tez miala skjarzone pierwsza dawka ? bo ty tez na wyspach :-)

Do góry