reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Hej ..Kaja zasnęła wczoraj o 21.00...obudziła się o 5:30 ... potem o 8:50 na cycusia ...zrobiła trzy kupki :szok::-D... przebrałam ja z piżamki w dresik ...chwile pogadałyśmy ;-).. + cycuś ..... obudziła się około 11:00 znów chwilę cycuś i teraz śpi cały czas :szok::szok::szok:.... ale jazda WOW!!!! :eek::eek::eek:
Jeszcze nigdy tak nie miałam ...juz pół chaty posprzątałam + 2 prania + porządki u Kuby w pokoju + kompik :-p i normalnie obiadek sobie szykuje ....hehehe:laugh2::laugh2::laugh2:
Normalnie boskie jest DZISIAJ moje baby ;-);-);-)
Poprostu brakmi słów... ja teżtak chce:-D:-D

reklama
wiewióreczka JEszcze chwila,a Twoj Daniel też zacznie tak spać :D JA tez juz bylam zrezygnowana, bo moj Maks sypial tak samo jak Daniel, a od paru dni zaczyna nareszcie normalnie sypiac :D Za 5 dni konczy 3 miesiace.

Czasami kompletnie niewiem o co chodzi mojemu dziecku. Dzis od 18 zaczał plakac. Stwierdzilam, ze to jego zwykle marudzenie przed snem, wykąpalam go i sie zaczeło. Zachodzil sie tak, ze az tracil oddech, musialam mu dmuchać w twarz. Stwierdzilam, ze to napewno sa kolki. Probowalam go karmic, ale nie chcial zlapac piersi i darł sie jeszcze bardziej i tak sie meczylismy. Potem stwierdzilam, ze dam mu herbatke z kopru na brzuszek o dziwo wypil cala butelke 100ml. Potem probowalam dac piers dalej nie chcial i plakal. To dalam mu moje odciagniete mleko w butelce i zjadl 120 ml!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok: SZOK. Niewiem co mu sie stalo, ze nie chcial mojej piersi :( I kto by pomyslal, ze darl sie po prostu z głodu ;/:eek::eek::eek: Masakra

ZAraz po wypiciu tej butelki spokojnie usnal sam w łozeczku bez zadnych krzykow.

Tak sie czesto dzieje, ale zawsze wydawalo mi sie, ze to jego marudzenie. Teraz mam juz lek na wieczorne placze :D

Ostatnia edycja:
habcia jak zaczniesz mu podawać buteleczkę na noc to szybko złapie i nie będzie chciał się męczyc z piersią....skończysz szybko karmić! ja tak z Dominiczkiem miałam....nie chciał wogóle piersi ciągnąc jak trzeba byĸło się męczyć...karmiłam 4 msc...

daggy75 ja dosc czesto daje mu butelke. 3 miesiace minely i jest ok. W dzien i w nocy bez problemu je z piersi tylko na wieczora takie cyrki mam. Ale masz racje cos w tym jest. Z drugiej strony nie chce dziecka tak meczyc :(

Ja swojej też czasem daję butelkę, choc jest to bardzo rzadko, mimo to pociumka troszkę z butelki i dalej płacze o cycusia.
Zasypia zawsze przy cycu,aż się boję co to będzie jak ją odstwię albo (odpukac) nie wyjdzie mi z tą laktacją. Staram się wydłużac przerwy między karmieniami i dużo ją przytulac i nosic żeby trochę w inny zaspokajac tę potrzebę bliskości, bo Zosia ma ją ogromną:)

habcia - mnie też się wydaje, że to przez podawanie butli nie chce cyca. Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk.
antar i kamylka - mam nadzieje, że wasza laktacja będzie trwała i trwała. Nie poddawajcie się!

elunia i inne mamy pociech , które mają problem z unoszeniem główki u pociech...
....ja znam na to sposób.:tak:
Wystarczy pod rączki podłożyć zwinięty w rulon kocyk mięciutki lub kilka pieluszek.:tak: Takie podkładanie bardzo pomaga maluszkowi w unoszeniu główki. Już po dwóch takich podkładaniach widać efekty .:tak:
-J- staram sie codziennie podkladac kocyk malemu ale jak narazie nie widac efektow Gracjanek czasami pociagnie glowke ale tylko na sekundke i na dodatek w jedna strone Niektore z waszych skarbkow juz pieknie trzymaja glowki,mam nadzieje ze z moim misiem jest wszystko wporzadku :unsure:
0017795676.gif

Mysia a może źle Gracjanka układasz? Rączki dzieciątka powinny być ułożone pod klatką piersiową , tak by mógł na nich się wspierać. Kocyk tylko wspomaga podnoszenie. Spróbuj jeszcze użyć jakiejś grzechotki, by kierował główkę w górę lub mów do niego, śpiewaj by szukał cię.:tak:

A my mamy problem z butlą.:crazy: W niedzielę zostawiłam Amelę z babcią , odciągniętym mleczkiem i butlą. I co? I lipa... :confused2:Za nic w świecie nie chciała butki.:no: Nawet nie umiała trzymać smoka w buzi.:no:Teraz nie wiem juz sama czy nie zacząć jej przepajać, by nauczyła się z butli pić pod moją nieobecność.A co jak zapróbuje i jej sie spodoba? Hehhhh...:baffled:

reklama
J tak się zdarza ale nie zawsze. Zosia w szpitalu trzy dni jechała na butli a potem rzuciła się na mnie. Jak jest taka cyckowa to nie sądze żeby zrezygnowała z Ciebie. Najlepiej ją nauczysz jak zamiast jednego karmienia dasz jej najpierw butelkę( tak ze 30 ml) a potem hop na cyca.

Do góry