reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

mam mala na rekach wiec krotko:
tu instrukcja użytku https://www.babyboom.pl/forum/530442-post710.html
czasem na allegro pojawiaj sie same rureczki. terazich nie widze. ale trzeba polowac :-)

RURKA RURKI MEDI GLOBE SPRAWDZONY SPRZEDAWCA (588744564) - Aukcje internetowe Allegro
ja z tej aukcji kupiłam
Ana545, napisz do tego sprzedawcy, może ma rurki i wystawi je do sprzedaży???, wiem, że sab simplex też ma, ale tego na allegro wystawić nie moze.

reklama
nimfii my uzywamy pieluszek 4-6 odkad maly skonczyl miesiac :)

to moze czas na wieksze ;-) choc z drugiej strony wtedy pewnie by sie wylewalo bokami :eek: u nas i tak sie zdarza :rofl2:

kraf83 trzeba miec specjalna marynate ktora mozna zakupic chyba tylko u producenta KFC i ona w polaczeniu z maka z przyprawami samazone na glebokim oleju w pewien sposob wchodzi w reakcje i sie robie taka chrupiaca panierka :tak: kurczaczki przed usmazeniem maja na sobie tylko ta marynate i specjalna mąke... zadnych innych specyfikow.
Kiedys mozna bylo te produkty kupic (nielegalnie :-p_) na allegro bo pracownicy wykradali te produkty z magazynow i sprzedawali... Jednak z tego co slyszalam to nawet jesli sie je ma to ciezko jest samemu w domu odtwarzyc ten unikalny smak :tak:

http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=panierka

Panierka hot & spicy to pikantna. Nie wiem czy te sa orginalne z KFC ale zawsze mozna sprobowac i zamowic

Z mojej strony moge poradzic tak... Ja robie piersi kurczaka tak ze kroje je w paseczki, przez dluzsza chwile mocze je w jajku z przyprawami (co kto woli: sól, pieprz, papryka, majeranek, bazyli itp) a potem panieruje w rozdrobnionych platkach kukurydzianych Corn Flakes :rofl2: Po usmazeniu jest naprawde pyszne na cieplo i na zimno jako zakaski

Ostatnia edycja:
...
Z mojej strony moge poradzic tak... Ja robie piersi kurczaka tak ze kroje je w paseczki, przez dluzsza chwile mocze je w jajku z przyprawami (co kto woli: sól, pieprz, papryka, majeranek, bazyli itp) a potem panieruje w rozdrobnionych platkach kukurydzianych Corn Flakes :rofl2: Po usmazeniu jest naprawde pyszne na cieplo i na zimno jako zakaski

pychota!!!!!

my juz wrocilismy od lekarza. Maksiu byl cala droge bardzo grzeczny. Wszystko w porzadeczku. Dlawi sie tylko slina. Kupki w porzadku. Ma 60 cm i wazy 7060 szoook :) dostalismy przy okazji skierowanie na morfologie.

Juz teraz wiem skad te okropne bole plecow :)

habcia niezla waga Maxia :szok: moj przy tym samym wzroscie ma 4,5kg ;-) ze tez ty masz jeszcze sily go nosic ;-):tak: bo ja juz wysiadam... dzis w nocy kregoslup bolal mnie caly czas... tylko sie przekrecalam z boku na bok :nerd:

habcia u nas też tak właśnie jest. Najczęściej mała zaczyna siedzieć na kibelku od 6 rano. Schodzi jej ze zrobieniem do ok.8. Po czym z wysiłku zasypia i śpi do 10.I też to jest po kilkunastu steknięciach takie fruuuu na całe plecy.:tak:

Fiona akurat się specjalnie nie męczy, ale jak robi to strzela tak, ze kupka często wylewa się z pieluchy bokami lub górą. :sorry:

Habcia masz rację, lepiej skontrolować, tym bardziej przed świętami, bo potem przez kilka dni nie bedziesz miała możliwości iść do lekarza. Cieszę się, że wszystko w porządku z Maksiem, no i gratuluję, chłop jak dąb! :-D

habcia wspolczuje problemow kupkowych :zawstydzona/y: oby cos w koncu zadzialalo... a puki co moze zastosuj wieksze pieluszki? ja uzywalam do tej pory Pampers Mini 3-6kg a teraz kupilam wieksze te Midi 4-9kg i roznia sie wlasnie tym ze sa wyzsze na pleckach - moze udaloby sie zeby sie kupki nie wylewaly chociaz :tak:

My uzywamy huggiesów i ostatnio też zmieniliśmy na większe 3, o wiele rzadziej mogę przewijać Fionę i kupka tez lepiej siedzi w niej. :tak:

moja Ala już od 3 tyg nosi Huggisy w rozmiarze 3 bo ona to duża sie urodziła 4260 a po 2 tyg. miała już 5kg a teraz to juz nie wiem ile ma, ale za tydzien bedzie miała 6 tyg i idziemy wówczas do lekarza to bede wiedziała, ale na pewno już ponad 6 kg waży...

my dziś byłyśmy na szczepieniu mała dobrze zniosła troszeczkę płakała zrobiłam tę 6w1, teraza troszkę marudzi i tata lula. Ma już 4630 duża dziewczynka nam rośnie.

reklama
jolek no to pediatra stwierdzając wirusową biegunkę u Nikosia zaszczepiła go?:eek:
też byłam zaskoczona ale p. d. powiedziała ,że nie ma przeciwskazań
habcia mój Niko ma tak samo jak Maksiu i też się martwię ale jak twojemu powiedziała że ok to może tak musi być
ach z tymi ciężarkami mój Nikuś waży 5250 a wydaje się jak by z 7 kg

Do góry