reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

A u nas znowu 'coś' :((( Mały zwymiotował mi dziś dwa razy, normalnie na metr chlusnęło :((. Aż boję się go karmić teraz.[/QUOTE

Luiza tez tak miala ze dwa razy,jak kawska sie opilam i potem jak zjadlam kawalek kurczaka z kfc,pare gryzow wzielam i taki byl final:-(
Tobie co lekarz powiedzial?

reklama
Witam!
Dziewczyny wiecie może czy Debridat trzeba zalać przegotowaną wodą, czy wystarczy taką prosto z butelki??

ja bym gotowala wode... gdzies czytalam zeby dzieciom nie podawac nieprzegotowanej mineralnej - chyba ze z atestem instytutu matki i dziecka

habcia wspolczuje problemow kupkowych :zawstydzona/y: oby cos w koncu zadzialalo... a puki co moze zastosuj wieksze pieluszki? ja uzywalam do tej pory Pampers Mini 3-6kg a teraz kupilam wieksze te Midi 4-9kg i roznia sie wlasnie tym ze sa wyzsze na pleckach - moze udaloby sie zeby sie kupki nie wylewaly chociaz :tak:

Maciek tez ma rzadkie kupiki, a jako ze robi je raz dziennie albo raz na dwa dni to jak juz taka zasadzi to jest mega wielka :-p cala pieluch brudna od przodu do tylu... Nieraz mam wrazenie ze maja konsystencje kisielu :eek: jak bede u lekarza moze tez o tym z nim pogadam:tak:

[

Luiza tez tak miala ze dwa razy,jak kawska sie opilam i potem jak zjadlam kawalek kurczaka z kfc,pare gryzow wzielam i taki byl final:-(
Tobie co lekarz powiedzial?

Nie chce nikogo straszyc, ale nie polecalam bym jedzenia z KFC przy karmieniu piersia... Pracowalam tam i wiem co i jak... ;-) Te panierki sa najbardziej sztucznie zrobione jak tylko mozna sobie wyobrazic. Nawet lagodny kurczak nie jest zbyt dobrym pomyslem a o pikantnym juz nie wspomne :eek: Jest on zalewany w marynacie ktora normalnier po rozrobieniu z woda przypomina troszke kwas żrący - serio! :confused2: jak sie zdarzylo ze mi sie ta marynata polala na reke to potem dlugo pieklo a nieraz nawet zaczerwienienie zostawalo zupelnie jakby od poparzenia. Ze juz nie wspomne ze to na glebokim oleju smazone i wytwarza jakies tam enzymy co maja sklad podobny do uzalezniaczy :sorry: Tak mi kiedys kolezanka ze studiow zywienia mowila...
Ale to zostaje miedzy nami - mamami karmiacymi ;-)
Jako ze juz kilka razy przeczytalam ze to jecie.... Ja odradzam dla dobra dzieciaczkow :tak:

Nie chce nikogo straszyc, ale nie polecalam bym jedzenia z KFC przy karmieniu piersia... Pracowalam tam i wiem co i jak... ;-) Te panierki sa najbardziej sztucznie zrobione jak tylko mozna sobie wyobrazic. Nawet lagodny kurczak nie jest zbyt dobrym pomyslem a o pikantnym juz nie wspomne :eek: Jest on zalewany w marynacie ktora normalnier po rozrobieniu z woda przypomina troszke kwas żrący - serio! :confused2: jak sie zdarzylo ze mi sie ta marynata polala na reke to potem dlugo pieklo a nieraz nawet zaczerwienienie zostawalo zupelnie jakby od poparzenia. Ze juz nie wspomne ze to na glebokim oleju smazone i wytwarza jakies tam enzymy co maja sklad podobny do uzalezniaczy :sorry: Tak mi kiedys kolezanka ze studiow zywienia mowila...
Ale to zostaje miedzy nami - mamami karmiacymi ;-)
Jako ze juz kilka razy przeczytalam ze to jecie.... Ja odradzam dla dobra dzieciaczkow :tak:

brrrrrrrrrrrrr odrażające!!
a takie cholera dobre...

nimfi a jak ta panierke robia ( z czego) bo w domu chcialabym zrobić :) oczywiscie mniej sztuczna :)

coś w stylu ciasta piwnego można zrobić. takie jak naleśnikowe, tylko zamiast mleka piwo. i przyprawy :-). tam jest na tyle mało tego piwa, myślę, że karmiące nie powinny się przejmować. tylko to smażenie...

reklama
Do góry