reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Tyle piszecie o karmieniu piresią, o walce z laktacją, jak Was czytam to troche mi przykro.:zawstydzona/y: My cyckanie pożegnaliśmy zanim praktycznie się zaczeło. po pierwszym tygodniu pierwszy raz podałam Maxowi butle,:zawstydzona/y: moje cycki nawaliły po całej linni, teraz jest już po ptokach, ale za to Maxymilian nie miał kolek, pięknie mi rośnie i śpi super, :tak:

reklama
A my po usg bioderek i tak:
nie powiedzieliśmy doktorowi, że to już drugie badanie. Powiedział, że jest dysplazja w lewym bioderku ale niewielka, potwierdził że panewka nie wykształcona, ale zmieni się to - nie martwić się. Zalecił szerokie pieluchowanie i odpowiednie noszenie dziecka. Jeśli będziemy się stosować to pomoże. Nic nie kupować (żadnej poduszki i rozwórki). Kontrola za dwa m-ce.Dokładnie zmierzył te bioderka i nie ma krótszej nóżki.
Poprzednia ortopedka przedstawiła to tak, że Karol będzie co najmniej powłóczył nogą, kulał w przyszłości itp a i że wada wielka.

Przy okazji przyjmowała też okulistka dziecięca, więc za jednym zamachem udało nam się wcisnąć w kolejkę i tak:
Kanalik zapchany w jednym oczku. Dostaliśmy kropelki z antybiotykiem. Pokazała dokładnie jak masować kanalik. Jeśli za miesiąc wciąż będzie bez zmian to mamy się zapisać do szpitala na udrożnienie kanalika.
Pediatrzy nie widzieli problemów z oczkiem. Kazali przemywać solą fiz, mimo iż mówiłam że od urodzenia nic się nie zmieniło w tym oczku.
Jutro szczepimy 5 w 1 i rota.

Totalna jakaś paranoja z tymi lekarzami. No aby chorować.:szok::angry:

meg przykro mi ,że tak przeżyłaś to odstawienie od cyca. Nie martw się, mimo tego, że nie karmisz cycem to i tak jesteś najwspanialszą mamą na świecie.:tak::-)

Tyle piszecie o karmieniu piresią, o walce z laktacją, jak Was czytam to troche mi przykro.:zawstydzona/y: My cyckanie pożegnaliśmy zanim praktycznie się zaczeło. po pierwszym tygodniu pierwszy raz podałam Maxowi butle,:zawstydzona/y: moje cycki nawaliły po całej linni, teraz jest już po ptokach, ale za to Maxymilian nie miał kolek, pięknie mi rośnie i śpi super, :tak:

najwazniejsze ze rosnie i zadnych meczacych kolek nie ma :-), a niekamienie ma swoje plusy i tym sie ciesz :-):-):-):-):-):-)

kurcze, widzę, że coraz więcej nas niekarmiących:-(a będąc w ciąży marzyłam o tym, że będę karmić jak najdłużej:sorry:i przykro mi, że się nie udało:-(musimy chyba założyć jakieś kółko mam niekarmiących piersią;-)

hooba widze ze znalezliscie przyczyne :tak: moze nie glodzic ale starac sie zainteresowac malego czyms zanim zje posilek? dobre i 30 min jak odczeka nim cos zje

reklama
To nie ma znaczenia jak karmimy - ważne, że robimy to z miłością. Nie zadręczać się dziewczyny.

halmarta: my dziś szczepimy na rota.

juuuppi słyszę kupę, na którą czekaliśmy od wczoraj:-):-):-):-):-)

Do góry