Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
Dziewczyny a ja mam inny problem, raz, że mam za mało pokarmu i muszę raz wieczorem dokarmiać modyfikowanym a dwa, że karmię Zosię swoim mlekiem ale z butli. Zaczęło się od pokrawionych brodawek, Mała zwymiotowała nam ze 3 razy taki spory skrzep krwi i pani pediatra doradziła, żeby karmić zdrowszą piersią a z drugiej zciągać i tak odkryłam że tego pokarmu u mni jak na lekarstwo - co 3h z 2 piersi ok 120ml:--
-( i że moje dziecko nie ma kolek tylko nie śpi i płacze z głodu:-( Ona też dużo spała przy piersi, byliśmy w poradni laktacyjnej, ale efekty były średnie, pokazała mi pani jak Zosię przystawiać, żeby głębiej ssała, jak ją pobudzać do ssania, ale efekty były średnie..Ile ja się nad Małą upłakałam...
Poradźcie proszę le powinna dostawać mojego pokarmu i jak często??? I co tu zrobić, żeby utrzymać laktację?? w dalszym ciągu nie mogę karmić bezpośrednio bo mi się ciągle te brodawki "paprzą" co zagoję to znów się coś zaczyna dziać, cały czas są bardzo tkliwe i szczypią:-(
Kamylka Ty masz bogate doświadczenie w tej kwestii. Jak często je Twoje dzieciątko i czy dużo???
Przepraszam za elaborat długaśny ale już nie wiem co robić:-( Liczę na Waszą pomoc![]()
Kochana- na brodawki kapturki Aventu-polecam! tez po 5 dniach karmienia krwawily , Hanka nie umiala chwytac.. karmilam tak do... dzis- dzis caly czas ssie samą piers i jest dobrze. przez te nakladki nie boli! AVENT PHILIPS kapturk-osłonki ~`2 szt~` standard (596972998) - Aukcje internetowe Allegro mam rozmiar mniejszy niz ten. i przystawiaj dzidziola ile sie da!! Moja sam mi napedzila produkcje- dwa dni wisiała u cyców i jest juz duzo mleczka. powodzenia!!:-)