reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

U mnie są to rytmiczne, delikatne stukniecia w podbrzuszu. Zdarza się dzidziusiowi bardzo kopnąć przy tym ( pewnie sie denerwuje), ale czkawkę napewno rozróżnisz.:tak:

reklama
U nas czkawka jest na porządku dziennym:) Bardzo to lubie:) Wlasnie tak jak -j- napisalas:) takie rytmiczne stukniecia:) z każdym dniem maly jest coraz bardziej aktywny:) juz wyrobil sobie pierwszy nawyk:) mianowicie budzi sie o 9 rano:) Od paru dni rowno o 9 czuję pierwsze kopniaczki:)
Moj maly bedzo chetnie kopie mnie w sam dol brzucha!!!! jak najnizej sie da!!! Ciekawe czy tez tak macie???
Pozdrawiam brzuszki serdecznie!!!!

A ja nie zauważyłam u Juniora czkawki. Wydaje mi się że jego ruchy nigdy nie są rytmiczne. Czasem jest tak puk, puk ale to 2-3 razy i dłuższa przerwa.
Junior mieszka u mnie już dużo wyżej nad pępkiem. Nie budzi mnie w nocy, choć czasem jak się obudzę na siusiu, a on akurat ma trening to zasnąć nie modę.

Moja mała chyba jeszcze nie ma czkawki bo kopie różnie. Wczoraj przez dłuższy czas kopała z prawej strony brzucha. Może to była czkawka. W nocy budzi się ze mną na siusiu i rano o 8 pobudka( chce przekazać mama idź jeść:-D) Ogólnie raczej jest spokojna, ale pewnie się jeszcze rozkręci:-)

reklama
moja niuńka miała już czkawkę 2 razy:)
a co do kopniaczków to różnie bywa ostatni czuję jak mi się przesuwa pod skórą na maxa dziwne uczucie ale przyjemne:)

Do góry