reklama
Postrzalka
Oliwciowa maminka
moja malutka tez czkawki mecza i bardzo ich nie lubimy. Oliwia sie denerwuje a i ja sie wkurzam bo mi jej szkoda. Pionowa pozycja pomaga chyba bo tak robiłam z moja malutka i jakby dzialalo po chwili i ogrzanie,okrycie kocykiem tez daje rezultaty.
Znalazłam takie cuś na temat czkawkowy:
Czkawka występująca u niemowląt najczęściej spowodowana jest niedojrzałością układu nerwowego.
Przyczyny czkawki:
* głośny śmiech dziecka
* połknięcie powietrza
* ochłodzenie dziecka
* wypełniony brzuszek po jedzeniu
Z upływem czasu występowanie czkawki jest coraz rzadsze. Jeśli maluch zmarzł, wówczas niezbędne jest podanie piersi w celu zlikwidowania czkawki. Jeśli natomiast brzuszek dziecka jest przepełniony od pokarmu i to było powodem powstania czkawki, wtedy należy przeczekać aż część pokarmu przejdzie drogę z żołądka do jelit i czkawka sama ustąpi. W takiej sytuacji najlepiej jest ponosić malucha w pozycji pionowej z brzuszkiem przytulonym do piersi i główką opartą na ramieniu.
Znalazłam takie cuś na temat czkawkowy:
Czkawka występująca u niemowląt najczęściej spowodowana jest niedojrzałością układu nerwowego.
Przyczyny czkawki:
* głośny śmiech dziecka
* połknięcie powietrza
* ochłodzenie dziecka
* wypełniony brzuszek po jedzeniu
Z upływem czasu występowanie czkawki jest coraz rzadsze. Jeśli maluch zmarzł, wówczas niezbędne jest podanie piersi w celu zlikwidowania czkawki. Jeśli natomiast brzuszek dziecka jest przepełniony od pokarmu i to było powodem powstania czkawki, wtedy należy przeczekać aż część pokarmu przejdzie drogę z żołądka do jelit i czkawka sama ustąpi. W takiej sytuacji najlepiej jest ponosić malucha w pozycji pionowej z brzuszkiem przytulonym do piersi i główką opartą na ramieniu.
Nathalie
Fan(ka)
Nawet nie wiedziałam, że w karmi jest alkohol, pewnie jakies sladowe ilości. Ja piłam przy Indze, bo mi połozna poradziła, ale miała przez nie straszne kolki - od gazu - więc przestałam.
Kamylka
Entuzjast(k)a
Juz myslalam,ze tylko ja mam takiego pecha:-)Z Marcelem chyba z 3 miesiace czkalismy i teraz powtorka z rozrywkiKamylko u nas też czkawica spędza sen z powiek, z tym , że może nie po każdym papu. Najgorzej jest jak w nocy złapie...
. Ulewania też nam się zdarzają.
![]()

szczęśliwa1
Fanka BB :)
jeżyku u nas krostki nie chciały zejsc bo mimo ze ja nie jadłam mleka i przetworow mala byla jeszcze na mleku modyfikowanym i dopiero po zmianie tego mleka na nutramigen zaczeło jej to schodzic i juz na drugi dzien nieco zbledły a potem zaczeły schodzic :-)My na rota nie szczepimy pediatra nie pochwalała tego szczepienie a ufam tej mojej pani doktor, za to szczepimy 5w1 i na pneumokoki bo Kacperek chodzi do przedszkola więc wypadałoby dwóch zaszczepić.
szczęśliwa ja też mam odstawić nabiał. Cyprianek dostał właśnie takich "pryszczyków" na twarzy i miał problemy z robieniem kupki i od wczoraj nie jem nabiału i jest lepiej, a tak przez dwa dni i dwie noce prawi mi nie spał. a powiedz po jakim czasie od odstawienie nabiału zaczną znikac z buzi te kropeczki??
My też dajemy wit.D w kapsułkach ale już nam się kończy i jutro kupuję Vigantol i będe go podawać. no i witaminę K do końca 3 miesiąca..
Nathalie
Fan(ka)
pisze 1 reka. wiecie, ze tutaj te kropki na buzi (nazywaja to milk spots) uwazaja za cos normalnego i z niczego nie kaza rezygnowac? mowia, zeby sie nie przejmowac i ze same znikna.
my koleczki mamy male, pomaga infacol. jem wsztstko prawie, przedwczoraj nawet smazona cebulke sobie zaserwowalam
my koleczki mamy male, pomaga infacol. jem wsztstko prawie, przedwczoraj nawet smazona cebulke sobie zaserwowalam

reklama