reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Jak sobie tak czytam wasze wypowiedzi, to mam wrazenie ze moje dziecko to aniolek. Mała nie ma koleg, czasem poboli ja brzuszek ale szybko przechodzi. Zosia prawie wcale nie płacze. Czasem tylko ma akcje nie spania w nocy, ale wtedy grzecznie sobie lezy z nami w łozku a my drzemiemy:) Ostatnio sama zasypia w łozeczku, wystarczy jej pieluszka do przytulenia i smoczek. Naprawde prawdziwy z niej aniołek:-)

a my dziś byłyśmy na USG bioderek i wszystko gra :tak: zdziwiły mnie tylko zalecenia lekarki dotyczące kladzenia dziecka na brzuszku - mówiła że mała ma tak spać w dzień, najlepiej ok 5-6h bo wtedy najlepiej kształtują się stawy biodrowe i kręgosłup :nerd: teoria to jedno ale Zuzia wcale w łóżeczku na brzuszku się dobrze nie czuje i krzyczy niemiłosiernie. Dostałyśmy też zestaw instruktaż ćwiczeń profilaktycznych - jutro wypróbujemy.
Poza tym czułam się jak na wykładzie z anatomii bo pani miała wyrytą w pamięci już formułkę i tak samo podejmowała każdego z rodziców, z góry uprzedzając każde pytanie i kąśliwie przy wychodzeniu z gabinetu komentując błędy rodziców - tak żeby wszyscy w poczekalni słyszeli, że np ta mama krzywo do cycka córkę przystawia i że grozi to jakąs wadą kręgosłupa :baffled:

Kurcze to mnie by chyba zjechała z góry na dół, bo Zosia często ma troszkę odwróconą główkę, ale robi to sama bo tak lubi i tak jej sie lepiej ssie, no i w obie strony, nie ma asymetrii:)

Dziewczyny czu na usg tych stawów daje skierowanie ortopeda? Bo mam wrażenie że powinnam szybko zmienic przychodnie bo po pierwsze pediatra konował dał mi skierowanie tylko do ortopedy, i to na za dwa miesiące dopiero, a ortopeda TO PEWNIE NIE ZROBI OD RĘKI USG

też dostaliśmy skierowanie na USG bioderek, teraz tylko musimy się zmobilizować i tam pojechać :|

kasikk fajnie ze dzidzia spokojna :tak: oby trwalo to jak najdluzej. Maciek tez grzeczny, tylko raz zaliczylismy akcje ze wdeciami to plakal przez 6 godzin prawie caly czas :baffled:
No i sie wycfanil teraz :-p bo wtedy jak mial wzdecia to chcial mi wisiec na cycu caly czas, wiec zaczelam dawac mu smoczek... No i teraz domaga sie smoczka po kazdym karmieniu do zasypiania, ale lepiej to niz zeby marudzil i nie spac caly dzien. Za to w nocy pięknie spi(nawet bez smoczka). Dzis sie wyspalam az 8 godzin :szok: maly spal 5 godzin - przerwa na karmienie i potem znow spal 3 godziny :-D

pbg mnie juz polozna zalecila kladzenie synka na brzuszku... w inkubatorze jedna dobe cala tak przespal, ale teraz juz nie za bardzo chce tak spac. Klade go zawsze na naszym luzku i on sobie obserwuje i cwiczy podnoszenie glowki, no ale nie wiem jakby mial wytrzymac tak 5 godzin :no: No i wspolczuje lekarza ;-)

Dziewczyny czu na usg tych stawów daje skierowanie ortopeda? Bo mam wrażenie że powinnam szybko zmienic przychodnie bo po pierwsze pediatra konował dał mi skierowanie tylko do ortopedy, i to na za dwa miesiące dopiero, a ortopeda TO PEWNIE NIE ZROBI OD RĘKI USG

podejrzewam ze to skierowanie daje pediatra... ja mam zalecenie isc na USG glowki no i mam sie po nie wybrac do pediatry wiec moze biodra tez on daje, a wedlug logicznego myslenia jak bedziesz u ortopedy to USG by ci sie przydalo zeby lekarz mogl je zobaczyc i ocenic stan kostek

reklama
A ja skierowania na usg nie dostałam ale na pierwszej wizycie jak mała miała tydzień to pediatra od razu powiedziła że jak skończy 4 tygodnie to żeby iśc do przychodni na to badanie..właśnie dziś idziemy:rofl2:
Co do kładzenia na brzuszku to moja młoda nie lubi za bardzo i strasznie krótko leży jeśli już:baffled:

A i pochwalę się że mój ssak waży już 4700:tak:

Do góry