reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
NathalieMozna je kupic w Niemczech lub Czechach albo na allegro musisz poszukac :tak:
ostatnio na allegro zostaly wycofane wsztstkie aukcje z sab simplex,ale aga wczoraj wklejala link do apteki chyba ,ktora sprzedaje te krople.;-)Na ebayu sa tez dostepne.

Ostatnia edycja:
dziewczyny jak czytam o tym jak mało śpią wasze dzieci to aż żali mi się Was robi, ja przerabiałam to z Kacperkiem i wiem jaki to ból a najgorsza jest ta niemoc, ale to naprawdę minie tylko trzeba morza cierpliwości

Była u nas właśnie lekarka i mówiła że z czasem nasze dzieci mogą robić kupkę nawet raz na 5 dni:szok::szok: i jest to jak najbardziej normalne.
Właśnie dzwoniłam do mojego gina żeby umówić się na wizytę poporodową i rozmawiałam z jego żoną, która jest pediatrą a w godzinach 17-18 zajmuje się rejestracją męża. Wykorzystałam jej profesję i zapytałam o te kupki. Właśnie mi powiedziała, że dzieci przy piersi mogą mieć takie akcje, że jednego dnia 10 razy walą kupki a później zrobią sobie przerwę 5 dniową. Obie sytuacje są zupełnie normalne i nie trzeba się martwić.
No to uff
Przeniosłam temat kupek tutaj, żeby na ogólnym nie zaśmiecać ;-):-)

to ja nie wiedziałam że sab simplexu nie ma w naszych aptekach :szok: gdzie ten link Agi do tej apteki? A jest coś zamiennego co jest w aptekach naszych oprócz espumisanu?

Ja z Polski przywizlam sobie Infacol i wczoraj jak Luiza sie tak prezyla i stekala to zaaplikowalam jej pare kropli przed karmieniem i pomoglo,takie mam wrazenie,bo zasnela jak aniolek.Te leki na kolki to chyba skladem sa podobne do siebie.

reklama
Antar a moze zapytaj pediatre o debridad.Ja dla Jakuba dostalam ten lek,jest na recepte i juz po pierwszej dawce byla bardzo duza poprawa,wiele osob go chwali.U nas po tygodniu podawania bylo po kolkach i zaparciach,bo on takze stolce reguluje.

Do góry