reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

U mnie też połozenie główkowe.:tak: Maleństwo leży sobie bardziej po prawej stronie ( podobnie jak u habcii)
Co do leżenia na lewym boczku to ja ostatnio jakos nie moge w tej pozycji wyleżeć. Zaraz mnie krzyż zaczyna boleć i zatyka mi sie nosek, ciężko mi sie oddycha.:tak:

reklama
mojer maleństwo dwa tygodnie temu było jeszcze w pozycji miednicowej czyli główką do góry we wtorek sprawdzę czy coś się zmieniło nadal odczuwam kopniaki pod pępkiem w dole brzucha:)

Do tej pory nie wiedziałam jak ułożony jest maluszek. Jak czułam ruchy to nie wiedziałam czym uderzał w danym miejscu. Teraz już wiem że jak kopie nóżkami to od pępka w prawą stronę (teraz już jakies 4cm nad pępkiem) a jak macha rączkami to z lewej strony na dole, często w pęcherz trafia :) Jest ułożony oczywiście podłużnie, główkowo, czyli prawidłowo :)

Wg OM 23w2d.

BPD-56mm - 23tc
HC-198mm-22tc
AC-164mm-21tc
FL-38mm-22tc

Waga - 458g +/- 68g

A ile mierzy w całości to nie wiem.

Położenie podłużne, główkowe. Łożysko na tylnej ścianie, z dala od ujścia. Typ II wg Grannauma ???? Widoczne są 3 naczynia w pępowinie. Ilości wód płodowych w normie. Mózg, kręgosłup, kończyny i narządy wewnętrzne są prawidłowe :)

Dzidziuś ujawnił swoją płec, pokazał siusiaka :) Ssał sobie kciuka podczas badania :) co nagrane mam na filmiku :)
Synuś rozwija się prawidłowo :)

Nasza córcia:
23w3d
BPD-59mm - 24w0d
HC- 214mm-23w2d
AC-181 mm- 22w5d
FL-43 mm- 23w6d

Waga - ok. 600 gram

Podobno ma długie nogi ;)

A moja ( chyba ) córcia ma:
Pomiary w 23 tyg. ciąży:
HC-201,4 mm- 22w2d