reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Mojemu Maksiowi schodzi skorka z głowy, cały czas to wyczesuje. Wiecie jak się tego pozbyć?

Wasze Maleństwa maja takie malenkie czerwone krostki na czole i pod oczkami?

Habcia pisałam Ci wcześniej już o tym ...cofnij się parę stron :tak:
a co do krostek to moja też ma ...to są chyba potówki ... lub trądzik niemowlęcy ..ale uwydatnia to się bardziej pod wpływem ciepła np. po karmieniu ..a jak śpi to blednie ...i ma gdzieniegdzie takie białe zakończenie :sorry2:. i schodzi jej skóra ze stópek i rąk ..a od dziś z noska ...zrzuca powłokę moja niunia :-D:-D:-D

reklama
lajfik Myslałam, ze to na głowie to coś innego niż ciemieniucha :D bo nie ma zółtych strupkow. Ale robię to samo co na powiekach. :D

My mamy problem z kamieniem, mała niechce ssać cyca - złości się i muszę odciągać. Nie myślałam nawet że mogę mieć taki problem..Kuba ssał że aż furczało....Mam nadzieję że uda się nam utrzymać laktację

Megusek ja mialam ten sam problem maly od poczatku nie chcial ssac odciagalam 2 tyg tyle mi sie udalo bo mleka bylo coraz mniej szczegolnie jak nie miam sily odciagac za kazdym razem w nocy teraz tylko na butli ubolewam ale co zrobic mam nadzieje ze tobie uda sie dluzej .

Megusek, na pocieszenie napiszę, że Karol też nie chciał ssać, albo za mało leciało, albo on jeszcze nie załapał o co chodzi. Ściągałam swój pokarm i podawałam butelką.
Teraz mały ma 18 dni i kuma cza-czę od czego są mamine cycuszki:-):-):-)
Na wszelki wypadek mam w lodówce swój pokarm, jakby się młodemu zapomniało, albo humorek na cycusia nie dopisywał. Będzie dobrze.:tak:
Larkaa, my przemywamy oczka roztworem soli" Oftarinol, jest dobrze oczyszczona i polecana dla dzieciaczków. Raz jest lepiej raz gorzej, ale trzeba cierpliwości aby kanaliki się przystosowały. Przemywać, przemywać, przemywać... rada naszej pediatry.
Antar, jak Zosieńka, nie wymiotuje już??? mam nadzieję, że jest już lepiej/.
Ewelinka, kup krople dla małej bo bez tego na samych herbatkach jest ciężko. Coś wiem na ten temat.

a my też przeszliśmy test na ogórki kwaszone:-)

zapmarta jakie kropelki?? w aptece nic nam nie chcieli dać:sorry2:
moja Mała tez cyca nie lubi..ściagam pokarm..ale już go coraz mniej..trzeba dokarmiać..żałuje bardzo..ale wole dac jej butle niz patrzeć jak się męczy:-(

zapmarta jakie kropelki?? w aptece nic nam nie chcieli dać:sorry2:
moja Mała tez cyca nie lubi..ściagam pokarm..ale już go coraz mniej..trzeba dokarmiać..żałuje bardzo..ale wole dac jej butle niz patrzeć jak się męczy:-(

My kupiliśmy esputcon, ale są też espumisan. Poczytaj w opisie z internetowych aptek.
Są bez recepty, podajemy je dwa razy dziennie po 2 kropelki i pomaga. Nie powiem że wszystko minęło, ale na pewno jest lepiej. Do tego cały czas herbatki.

ja ściągałam pokarm w nocy po parę razy, na wpół przytomna, ale z dnia na dzień jest go więcej, więc warto się pomęczyć. Na początku dokarmiałam mieszankami, a od tygodnia tylko cycusio. Nic na siłę, ważne żeby nie głodzić dziecka.

zapmarta dzięki:tak::tak::tak:jutro się napewno zaopatrze..tyle, że ja słyszałam, że ten espumisan jest od 1.miesiąca..a Blanka nawet dwóch tygodni nie ma..zapytam jeszcze w aptece:)

reklama
Ewelinka:) kup sobie Esputicon. Te kropelki można stosować przed ukonczeniem 1 miesiaca. MI tak przynajmniej pediadtra mowila.

Do góry